20230815

15.8.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 48.

Pietari, jonka sadanpäämies Kornelius oli kutsunut luokseen, sekä kutsujat ja muutama veli Joppesta, tekevät  matkan Kesareaan:

"Ja sen jälkeisenä päivänä he saapuivat Kesareaan; ja Kornelius odotti heitä ja oli kutsunut koolle sukulaisensa ja lähimmät ystävänsä" (Apt. 10:24).

Kovasti odotettu vieras saapui Korneliuksen kotiin. Valmisteluja oli tehty; koolla olivat Korneliuksen perhekuntalaiset, joihin myös palvelusväki kuului, sekä sukulaisia ja ystäviä. Voimme aivan kokea sen suuren odotuksen, joka tuossa kodissa vallitsi.

Meillekin tämä kaikki viestii jotakin: Kun meillä on mahdollisuus - ja meillähän on mahdollisuus - niin meidän tulee kutsua sukulaisia, ystäviä ja muita, henkilöön katsomatta, sinne, missä evankeliumia julistetaan. Tämä on aika harvinaista uskovien keskuudessa. Voimme myös auttaa heitä pääsemään tilaisuuksiin. Mikä on syynä siihen, ettemme toimi niin? Syynä on hengellinen elämämme; sen laimeus ja näyttömyys. Taustalta löytyy antautumattomuus Herralle ja todellisen rukouselämän puute, jotka johtavat siihen, ettemme koe Pyhän Hengen täyteyttä ja johdatusta elämässämme. Meillä ei ole näkyä kadotukseen matkalla olevien voittamisesta Jeesukselle.

"Ja kun Pietari oli astumassa sisään, meni Kornelius häntä vastaan, lankesi hänen jalkojensa juureen ja kumartui maahan. Mutta Pietari nosti hänet ylös sanoen: Nouse, minäkin olen ihminen. Ja puhellen hänen kanssaan hän meni sisään ja tapasi monta koolla" (Apt. 10:25-27).

Kiitollisuudesta ja kunnioituksesta Pietaria kohtaan, Kornelius lankeaa tämän jalkojen juureen ja kumartuu maahan. Mutta Pietari tuo kuitenkin esille sen, että hänkin on vain ihminen; siinä mielessä "samalla viivalla" Korneliuksen kanssa.

Uskonnollisuus haluaa usein tällaisia "maahan lankeamisia" joidenkin uskonnollisten henkilöiden edessä; kuten esimerkiksi paavin edessä "matelemisia" ja hänen jalkojensa suutelemisia. Heidän keskuudessaan Pietaria pidetään ensimmäisenä Rooman paavina - jota hän ei ole - ja paaveja hänen jälkeensä tietystä ajankohdasta alkaen Kristuksen sijaisina maan päällä - joita he eivät ole. Heille - niinkuin meillekin -  on hyväksi ohjeeksi se, mitä Pietari sanoi Korneliukselle, joka kumartui maahan hänen teensä.

Varmasti tunnelma Koneliuksen kodissa oli "sähköinen", kun Pietari Korneliuksen kanssa astuu huoneeseen...

Jatkan - jHs.

____________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut meidän "marjoille"; Marja-Leenalle ja Terhi-Marjalle! Samoin Pirkkalan Marjolle ja Latva-Äijön Marittalle!

30.8 astetta lämmintä ylösnousussa. Auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Johanneksen evankeliumia. Takapihan puolella.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Kahvia.

Kirjoitin.

Poljeskelin kuntopyörää 50 min. Samalla luin kirjaa.

Luin kirjaa.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi" (2. Kor. 8:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti