20230804

4.3.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 38.

 Jumala oli valinnut opetuslapselle, jonka nimi oli Ananias ja asui Damaskossa, tehtävän, joka ei heti tuntunut kovin helpolta.  Hän kuitenkin totteli:

Niin Ananias meni ja astui huoneeseen, pani molemmat kätensä hänen päälleen ja sanoi: Veljeni Saul, Herra lähetti minut - Jeesus, joka ilmestyi sinulle tiellä, jota tulit - että saisit näkösi jälleen ja tulisit täytetyksi Pyhällä Hengellä. Ja heti putosivat hänen silmistään ikäänkuin suomukset, ja hän sai näkönsä ja nousi ja otti kasteen" (Apt. 9:17-18).

Tämänkin asian Raamattu kertoo hyvin yksinkertaisesti ja lyhyin vedoin; mennen suoraan asiaan. Uskon, että Saulus oli tässäkin hetkessä rukoukseen polvistuneena, kun Ananias saapuu hänen luokseen (Apt. 9:11b). Ananias toimi sen toimeksiannon mukaan, jonka herra oli hänelle antanut. Sauluskin oli etukäteen nähnyt jo näyssä tämän tilanteen; hänelle oli ilmoitettu tarkkaan - nimeä myöten - että Ananias tulee hänen luokseen ja mitä hän tekee. Saulus sai näkönsä.

Aiemmin lukemissamme jakeissa ei puhuta mitään tärkeästä asiasta, joka tulee ilmi jakeessa 17, kun Ananias tuo esille tehtävää, joka hänelle oli annettu: "...että saisit näkösi jälleen ja tulisit täytetyksi Pyhällä Hengellä." Emme saa tietoa tässä tästä asiasta sen enempää, mutta meillä ei ole syytä epäillä etteikö Saulus olisi tullut täytetyksi Pyhällä Hengellä.

Joka tapauksessa Pyhällä Hengellä täyttyminen kertoo meille sen, että Sauluksen sydämeen oli ennen sitä syntynyt usko Jeesukseen, jonka hän kohtasi tiellä. Muuten hän ei olisi voinut kokea Pyhällä Hengellä täyttymistä.

Saimme lukea myös, että Saulus otti kasteen sen jälkeen, kun oli täyttynyt Pyhällä Hengellä. Luimme, että heti, kun Ananias astui huoneeseen, pani hän kätensä Sauluksen päälle, niin hän sai näkönsä ja täytettiin Pyhällä Hengellä. Tuo kasteelle meno ei varmastikaan voinut tapahtua heti - siinä huoneessa - sen jälkeen kun nuo em. asiat tapahtuivat, vaan paikka oli joku muu. Saulus - silloin jo Paavali-nimellä - kertoo myöhemmin itse noista vaiheistaan puolustautuessaan Jerusalemissa kansanedessä (Apt. 22:3-16). Siinä hän puhuu myöskin kasteestaan. Kuningas Agrippan edessä Paavali myös puhuu näistä Damaskoon liittyvistä ratkaisevista ajoista (Apt. 26:8-18).

Tästä miehestä kuulemme vielä...

Jatkan - jHs.

_______________________

Perjantai. 18.8 astetta ylösnousussa. Tuuleskeli. Pilvipoutaista.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Luukkaan evankeliumia.

Valmistautumista illan Nuotioiltaan. M-L kasaili sinne tarjoiluun liittyviä tavaroita. Paisteli myös gluteenittomia lettuja.

Satoi.

Ruokaa ja kahvia.

Vähän ennen torille, Nuotioiltaan, lähtöä, satoi kaatamalla. Sääkartoilla tämä päivä oli koko maassa ihan sininen, tai tummansininen, tarkoittaen sateita. Varmasti monet rukoilivat, ettei sataisi Nuotioillassa. Itsekin rukoilin; rukoilin, ettei klo 17 alkaen sataisi, eikä tilaisuuden aikana, eikä sen aikana, kun tavarat kasataan poistorilta. Ei satanut. Aurinkokin paistoi välillä lämpimästi. Ilmoitin tästä tilaisuuden lopussa kaikille, koska rukouksessa lupasin niin tehdä Jumalan kunniaksi. Kiitos Hänelle!

Johtelin Nuotioillan ja puhuin lopuksi. Henkilökohtaisia puheenvuoroja pitivät Rauno Tuominen ja Anne Vinni. Musiikista vastasi Timo Kuusjärvi, kitaroineen. Kappaleet olivat hyviä. mukanakin sai välillä laulaa. Lettutaikinaa oli juuri sopivasti; kaksi ämpärillistä. Nokipannukahvi kiehui ja maistui. Makkarat tirisivät ja tekivät kauppansa. Joku tuli tilaisuuden lopuksi sanomaan, että oli hyvä ilmapiiri. Yksi ihminen iloitsi, että kaksi hänen lähiomaistaan, jotka eivät ole uskossa, olivat mukana. Oli paljon sellaista väkeä, jotka eivät näy muualla tilaisuuksissa; ei esim. Runebergin puistossa. Siksi on hyvä, että pidetään tilaisuuksia eri paikoissa ja erilaisia. Laskin ihan tarkkaan väkimäärää. Jo ennen alkua oli 70 henkeä. Sen jälkeen tuli vielä runsaasti väkeä. Toistasataa oli yhteensä. Erilaisissa vastuissa oli illassa yhteensä 12 henkeä. Kaikista - neljästä - Saarijärveläisestä seurakunnasta. Toteutimme illan kristittyjen yhteisenä, yksilöuskovina eri hengellisistä yhteisöistä. Silloin ei tule esteitä mistään byrokratiaan liittyvästä, johon niin helposti törmää. Kiitos kaikille! Kiitos myös kaikille mukana olleille!

Mahdollisesti on vielä tämän kuun aikana Nuotioilta Kannoskoskella, jos ei tule esteitä.

Sydämelläni on, että evankeliointia kristittyjen yhteisenä vapaamuotoisesti - ei seurakuntien yhdessä järjestämänä - voitaisiin Saarijärvellä jatkaa aktiivisemmin. Nimenomaan eri kylillä,  sillä kylät ovat unohdetussa asemassa evankeliumin työnsuhteen. Jopa sydämelläni vahvistuu ajatus, että järjestämme tilaisuuden jossakin, jonne kutsumme paikkakunnan uskovia yhteen ja jossa puhuisimme - rukoillen - siitä, kuinka meidän tulisi tehdä yhdessä evankeliumin työtä kylillä. Rukoillaan sitä jo nyt. Emmehän voi olla viemättä evankeliumia paikkakuntamme kylille - ja minne vain herra meitä ohjaa!

Nopeasti olivat tavarat torilta kärryissä. Veimme Deniksen, Terhi-Marjan, Emilian ja M-L:n kanssa kalustoahelluntaiseurakunnan varastoon.

Kotiuduttuamme seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Iltapalaa ja kahvia.

Siunausta!

Ps. "Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen kristuksen kautta! Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa" (1. Kor. 15:57-58).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti