20230816

16.8.2023.

 RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 49.

Pietari on saapunut Kesareaan sadanpäällikkö Korneliuksen - pakanan - kotiin, jonne hänet on haettu Joppesta:

"Ja hän sanoi heille: Te tiedätte, että on luvatonta juutalaisen miehen seurustella vierasheimoisen kanssa tai mennä hänen tykönsä; mutta minulle Jumala on osoittanut, etten saa sanoa ketään ihmistä epäpyhäksi enkä saastaiseksi. Sentähden minä vastaansanomatta tulinkin, kun minua noudettiin. Ja nyt minä kysyn: mitä varten te olette minut noutaneet?" (Apt. 10:28-29).

Pietari tuo esille sen, että Jumala on osoittanut hänelle - ihmeellisen näyn ja enkelin sanojen kautta - että hän ei saa sanoa ketään ihmistä saastaiseksi ja epäpyhäksi. Siksi hän tuli Korneliuksen kotiin, vaikka kyseessä oli pakanakoti.

"Ja Kornelius sanoi: Neljä päivää sitten, juuri tähän aikaan päivästä, minä kotonani rukoilin tällä yhdeksännellä hetkellä, ja katso, edessäni seisoi mies loistavissa vaatteissa ja sanoi: Kornelius, sinun rukouksesi on kuultu, ja sinun almusi ovat tulleet muistoon Jumalan edessä. Niin lähetä nyt Joppeen ja kutsu tykösi Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan; hän majailee nahkuri Simonin talossa meren rannalla. Sentähden minä lähetin sinulle sanan, ja sinä teit hyvin, kun tulit. Nyt olemme siis tässä kaikki Jumalan edessä, kuullaksemme kaiken, mitä Herra on käskenyt sinun puhua" (Apt. 10:30-33).

Tässä Kornelius tuo selvästi esille sen, että hän oli rukoilemassa, kun enkeli ilmestyy hänelle ja ilmoittaa, että hänen rukouksensa on kuultu ja hänen almunsa ovat tulleet muistoon Jumalan edessä.

Tämä, niinkuin monet muut paikat Raamatussa, todistavat meille sen, että kannattaa elää rukouselämää; "etsiä Herran kasvoja" rukouksessa. Rukouksemme kuullaan ja Jumala voi puhua meille tahtonsa mukaisista asioista. Hän voi ilmestyä monenlaisella tavalla. Jos meillä ei ole rukouselämää, menetämme sen mahdollisuuden. Jos olemme rukoilemattomia ihmisiä, niin Jumala puhuu meille yhtä asiaa: Ala rukoilla; elää rukouselämää, ts. todeksi suhdetta Jumalan kanssa.

Kornelius ja se väki, joka on koolla hänen kodissaan, ovat juuri kokemassa lukemassamme rukousvastausta Korneliuksen rukouksiin. Se, mitä he tulevat kokemaan, on ihmeellistä; sellaista, joka muuttaa koko heidän elämänsä.

Jatkan - jHs.

____________________

Sydämelliset onnittelumme rakkaalle lapsenlapsellemme, Milenalle, joka täyttää tänään 9 vuotta!

Keskiviikko. 17.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Aamulla satoi kovasti. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Johanneksen evankeliumia. Takapihalla.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

M-L kävi kylällä asioilla.

Poljeskelin kuntopyörää 55 min. Samalla lueskelin kirjaa.

19:ksi menin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. 12 henkeä. Sieltä menimme porukalla rantaan, jossa oli kastetilaisuus: Pekka ja Jenna, aviopari, meni kasteelle. Sellaista lisää!

Iltapalaa.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Yksi herra, yksi usko, yksi kaste" (Ef. 4:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti