20181119

19.11.

03 nousimme sängystä Komin tasavallassa, Syktyvkarissa. Klo 04 lähdimme lentokentälle. Ennen 5.30 lähti kone Pietariin, jossa olimme kahden tunnin päästä.

Pian Pietariin tulomme jälkeen pääsimme henkilöautokyydillä Suomeen - Veikko, "nuorimies" Saarijärveltä ja minä.

15 maissa olimme Jyväskylässä, josta tulin Saarijärvelle klo 15.20 lähteneellä linja-autolla.

Marja-Leena oli minua autolla vastassa tuossa n. 800 m päässä kotoa olevalla pysäkillä. Niimpä kotiuduin rinkkani ja reppuni kanssa jälleen kerran.

Kotona loistivat ulko-oven reunamilla jouluiset valot. Pikkueteisessä oli sydämen muotoisessa koristeessa samoin valot. Keittiössä pöydällä kynttilä. Isänpäiväruusut M-L:lta odottivat maljakossa - olinhan jo reissussa silloin kun sitä vietettiin - sekä lahjana vanhanmallinen ölylyhty, jossa kuitenkin ilman öljyä toimiva valo sisällä. Purkailtuani varusteeni joimme kahvia ja söimme kotona paistettua pizzaa. Mukavahan se oli palata kotiin rakkaansa luo - ja kun vielä sellainen vastaanotto.

Daniel polkaisi meille pyörällä ja Emilia tuli kävellen. Tuliaisiakin "vuarilla" oli. Mukava oli tavata heti mukavia - joita kaikki lastenlapset ovat - lapsenlapsia.

M-L kävi viemässä lapset kotiin - olihan heillä mukana kotiinviemisiksi mm. 3 kg hunajaa Kominmaassta. 

Kävin saunan löylyissä - niinkuin tapana on ollut - kotiintulosaunassa.

Matka oli hyvä - ja taas erilainen. Tilaisuuksia oli n. 10, joista osa mielenkiitoisia. Myös tapaamisia oli niiden lisäksi. Ainahan se on sellaista resuamista, kun paljon liikutaan paikasta toiseen, mutta mitäpä se, kun sen tietää ja se kuuluu asiaan.

Terveisiä Komista! Kiitokset esirukouksista!

Siunausta!

Ps. "Mutta joka yhtyy Herraan, on yksi henki hänen kanssaan" (1. Kor. 6:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti