20181102

2.11.

2.6 astetta lämmintä noustessani hyvissä ajoin. Kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi. Aamupalaa ja kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia yhdessä vanhan selitysteoksen kanssa. Loikoilin sohvalla. Torkuin. Marja-Leena kävi käyttämässä Emiliaa tk:ssa koululta ja takaisin.

Söimme aamupäiväpalaa ja joimme kahvia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. poltimme kynttilää.

Tein "kanan hommia" pihalla - kuoputin lehtiä. Paitsi, että kanalla ei ole lehtiharavaa. Harmaa sää.

M-L kävi 12 hakemassa Danielin ja Emilian koulusta. Kävivät heiltä hakemassa lahjat ja vaihtamassa vaatteet. Sitten M-L vei samantien heidät paikkaan, josta lähtevät kavereiden kanssa toisella autolla synttäreille.

Kävin välillä syömässä ja kahvilla. M-L leipoi. Lehdet luettuani menin takaisin "kuoputtamaan." Satoi vettä.

M-L haki Emilian ja Danielin kotiin ja kävi kylällä kaupassa.

Laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja kahvia.

"1960-luvulta asti kaikkia moraalisia perhearvoja koskevia rajoja on venytetty jatkuvasti huonompaan suuntaan. Seksuaalinen holtittomuus, uskottomuus, pettäminen, valehteleminen ja huijaaminen sekä juoniminen ovat tavallisia sisältöjä erilaisissa saippuasarjoissa ja filmeissä ja realityohjelmissa, joita tarjotaan jatkuvalla syötöllä koko kansalle. Kaikki tällainen muokkaa tiedostamattamme meidän ja lastemme arvoja voimakkaasti.

Muutos jonka Suomessakin olemme kuluneina viitenä vuosikymmenenä kokeneet on ollut niin nopea, että koko yhteiskuntamme on tämän moraalisen syöksykierteen johdosta jonkunlaisessa tasapainottomuuden tilassa. Tosin on todettava, että asiat ovat paljon huonommin monissa muissa länsimaissa, kuten Ruotsissa. Tämä on silti vain laiha lohtu" (Esirukoilijoiden Ystäväkirje, Lemlandin Rukous- ja kurssikeskuksen yhteiskristillinen julkaisu, syksy 2018, s. 2.).

Siunausta!

Ps. "Ja Herra ohjatkoon teidän sydämenne Jumalan rakkauteen ja Kristuksen kärsivällisyyteen" (2. Tess. 3:5). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti