20181103

3.11.

7.9 astetta noustessani lauantaihin. Harmaata. Kynttilä loi tunnelmaa. Aamupalaa ja kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia selitysteoksen kera. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kuoputtelin pihaa lehtiharavalla - tarkkaa työtä kun tekee ja on iso alue, niin aikaa kuluu. M-L valmisteli huomisia tarjoiluja "tuntitolkulla."

Välillä kävin syömässä ja juomassa kahvia - ja sitten taas haravan varteen ja kottarien sarviin. Tyhjensin myös bioastian - ulkona olevan.

16.15 maissa lopettelin pihahommat. Silloin jo alkoi hämäräkin laskeutua. Join pullakahvit. Torkuin ja kuuntelin Radio Patmosta.

Tutustuin yhteen materiaaliin - niinkuin olen päivittäin viime aikoina tehnyt.

Kävin tuimissa saunanlöylyissä - ihan niinkuin lauantrai-iltana kuuluukin.

Iltapalaa ja teetä.

Tälle päivälle oli hyvä kohta hartauskirjassa, jota aamuisin käytämme. Siispä lainaan sen tähän:

"Uskovat perheet

"Viisaudella talo rakennetaan ja ymmärryksellä vahvaksi varustetaan" (Sananlaskut 24:3).

Oerhe on maailman tärkein instituutio, ja se on lähtöisin Jumalasta. Sitä eivät keksineet sosiologit, taloustieteilijät eivätkä hallituksen byrokraatit, jotka päättivät, että se saisi yhteiskunnan toimimaan kitkattomammin. Perheet olivat olemassa ennen kaupunkeja ja hallituksia, ennen kirjoitettua kieltä ja kansakuntia, temppeleitä ja kirkkoja.

Luonteenpiirteet ja yhteenkuuluvuus muovataan kotona. Kotona rakennetaan pohja arvoille ja päämäärille, jotka kestävät läpi elämän. Ellei niitä rakenneta oikein, se johtaa vääriin käyttäytymismalleihin, jotka nekin kestävät läpi elämän, eööei Jumala puutu asioiden kulkuun.

Tänään saatana hyökkää perheiden kimppuun kiivaammin kuin koskaan. Miten voimme puolustautua tällaisia hyökkäyksiä vastaan?

Kuten aina, paras puolustuksemme on Jumalan sana. Lukekaa yhdessä Raamattua. Luokaa yhteiset pelisäännöt. Rukoilkaa toinen toistenne puolesta päivittäin. Varokaa kaikkia sellaisia voimia, jotka tähtäävät oerheiden hajottamiseen. Ennen kaikkea - luovuttakaa avioliittonne Kristukselle ja tehkää Hänestä kotinne ja elämänne keskipiste" (Billu Graham, Tänään on toivoa, viisauden ja uskon sanoja, Kuva ja Sana, s. 332)

Siunausta!

Ps. "Joka rakastaa vaimoansa, se rakastaa itseänsä" (Ef. 5:28).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti