20181120

20.11.

Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Noustessani kaikessa rauhassa ensimmäiseen kotiaamuun, reissun jälkeen, oli 0.9 astetta lämpöisellä. Vähän harmaata, mutta kuitenkin selkeää.

Kaikessa rauhassa aamupalaa ja kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Valmistelin Parannuksenteon ja parantumisen rukous- ja paastoaikaa, joka on 3. - 9.12. Laitan tämän jutun loppuun siitä infon. Tarkoituksena on, että jokaiseen tilaisuuteen tulee myös lyhyt - 10 - 15 min - puhe, liittyen illan aiheeseen ja viikon yleisotsikkoon. Kaikkia kutsutaan mukaan yli seurakuntarajojen - onhan työmme Jeesuksen antaman tehtävän toteuttamisessa yhteinen. Onhan se myös yksi mahdollisuus kristittyjen yhteyden käytännön harjoitukseen. Tervetuloa mukaan! Koetetaan levittää tietoa. Tilaisuuksissa ei ole tarjoilua, paitsi kenties sunnuntaina..

M-L haki Danielin ja Emilian koulusta meille. 

Ruokaa ja kahvia.

Terhi-Marja haki töistä tullessaan lapsosensa meiltä.

Kävin pimeällä urheilukentällä 10 km lenkillä. Ensin juosta hissuttelin 5 km, loppupuolikkaasta kävelin 3 km ja juosta hissuttelin 2 km. Nopein km oli alle 6.30 min - eli sellaista hissuttelua. Taivaalla loisti kirkkaana melkein täysi kuu, jonka Jumala loi valaisemaan yötä. Taivas oli tähdessä. Lienee ollut melko nollassa, vaikka keli tuntui kuivalta.

Emilia ja naapurintyttö kävivät lenkillä meillä. Ottivat vähän tarjoilua suuhunsa ja jatkoivat matkaa.

M-L näytteli kuvia ja videoita tänään "älykkäästä" puhelimestaan. Niissä oli mm. Minjan keikuttelua kun seisoi ilman tukea. Milena oli monenlaisessa meiningissä. Oli Timoa leipomassa Milenan kanssa, Milenaa ja Miroa istumassa pahvilaatikossa - joka oli veneen näköinen - pihalla. Teroa seppele kaulassa.- oliko syntymä- vai isänpäivänä. Ja mitä muuta lieneekään ollut. Mukavata meininkiä "perekunnassa" - ja mukavia kommentteja kuviin ja videoihin. "Vatsappiin" kun tulevat.

Iltapalaa ja teetä.

"... Herran nimi yksin on ylhäinen, hänen mahtinsa ulottuu yli taivaan ja maan (Ps. 148:13). Mikä lahja onkaan saada Herran omana opetella laulamaan Herralle uutta laulua (149:1)! Hän on Luojani, kuninkaani (2), hän rakastaa minuakin ja auttaa heikkona ja nostaa kerran kunniaan (4)..." (Rovasti Olavi Peltola, Psalmit - rakastetuimpia Raamatun kirjoja, Shalom, nro 5/2018, Shalom -kustannus, s. 19).

Siunausta!

Ps. "Minä kiitän Herraa hänen vanhurskaudestansa ja veisaan Herran, Korkeimman, nimen kiitosta" (Ps. 7:18).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti