20181104

4.11.

Pyhäinpäivä. Sunnuntai. Tuo Pyhänpäivä-nimitys on vähän sellainen "kaksipiippuinen juttu" - mutta eipä siitä sen enempätä. Aikaisemminhan se oli Pyhäinmiestenpäivä.

Noustessani - Marja-Leena oli herännyt ennen minua tarjoilujen vuoksi - oli lämpimällä 2.7 astetta. Harmaata. Aamupalaa ja kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia ja sen selitysteosta. Heti aamusta oli mukava katsoa M-L:n älykkäästä puhelimesta Terolta tullutta videota vuosien takaa. Olimme silloin viettämässä perhekuntana jouluaattoa Terhi-Marjan ja Deniksen luona. Videolla lauloivat lastenlapset - ja meno oli railakasta ja ratkiriemukasta. Daniel soitti rumpuja ja Miro.pitkätukka kitaraa. Joillakin oli muitakin rytmisoittimia. Ja kaikki8 lauloivat Joulupuu on rakennettu-laulua. Onhan lapset kasvaneet siitä ajasta. On heitä tullut kaksi lisääkin.

9.30:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle - M-L:lla tarjoiluun tarvittavat tarvikkeet ja leipomukset mukanaan.

Kävin hakemassa salmen kokoukseen. Tullessamme rukoushuoneelle olivat Terhi-marja, Emilia ja Daniel kantamassa leipomuksia sisälle - Lähetyskahveja järjestämässä kun olivat tänään Marja-Leena ja Terhi-Marja.

10 oli rukoushetki alakerrassa - taisi olla 6 henkeä.

11 oli yläkerrassaEhtoollisjuhla, jonka johti Jouko Reenilä. Kuoro lauloi - oli hyvänkuuloista, johtuen siitäkin, että miksaus oli aivan erinomainen. Jouko Rajala puhui. Vietimme ehtoollista. Daniel oli ensimmäistä kertaa keräämässä rahalahjaa. Olivat myös auttelemassa keittiöllä Emilian kanssa. Se on hieno asia, kun jotakin palvelutehtävää löytyy seurakunnassa. Tilaisuuden jälkeen nautimmekin hyvät lähetyskahvit alakerrassa. Kastettavat olivat maistuvat ja runsaat.

Kokouksen jälkeen vein salmen kotiin ja ajelin kotiin. Lähdinkin heti lenkille - sillä tuli nautituiksi runsaasti hyvistä tarjoiluista. Urheilukentällä kävelin ja juostahissuttelin 10 km. Pieniä pisaroitakin oli ilmassa. Yksi toinenkin ihminen oli kentällä. Juttelimme. Kuulin häneltä kaupungissamme tapahtuneen ihmeen - Kunnia on herran illassa Työväentalolla. Voipa sen joskus kertoakin, jos sattuu sellainen hetki srk:ssa.

Palailtuani kotiin lenkiltä oli M-L jo myös kotona - sytytteli lyhtyihin kynttilöitä. Alkaa olla oikeinkin tunnelmallista aikaa poltella kynttilöitä. Sanovat, että jotkut polttavat kynttilää molemmista päistä - siinä ei liene enää tunnelmaa, tai on jonkinlaista.

Seurasin yhtä opetussarjaa. Terhi-Marja, Denis ja Emilia käväisivät surauttamassa ompelukoneella jotakin.

Iltapalaa ja teetä.

Taidan jatkaa avioliitto-teemalla:

"Avioliiton olemus ja tarkoitus

Luomiskertomuksessa avioliiton perusta on selkeästi nähtävillä. Jumala luo miehen ja naisen ja käskee heidän "olla hedelmällisiä ja täyttää maa (lisääntyä)". On merkillepantavaa, että jo luomiskertomuksessa tulevan avioliittoinstituution ydin on selkeä: "Mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä, ja liittyköön vaimoonsa, ja niin he tulevat yhdeksi lihaksi". Kun Jumala sanoi näin, ei ollut muita kuin Aatami ja Eeva, joten herra antoi näyn tulevia sukupolvia varten. Tätä jaetta sitten toistetaan Uudessa testamentissa, Matt. 19:5, Ef. 5:30 jne" (Esirukoilijoiden Ystäväkirje, lemlandin Rukous- ja kurssikeskuksen yhteiskristillinen julkaisu, syksy 2018, s. 2).

Siunausta!

Ps. "Mutta Jumalan sana menestyi ja levisi" (Apost. teot 12:24).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti