20210313

13.3.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 33.

Pääsemme nyt "uuteen ominaisuuteen" viimeisten päivien ihmisiä koskien. Raamattu on yhä edelleen auki edessämme samasta paikasta:

"Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin ... epähurskaita"

(2. Tim. 3:1:2b). 

Uudempi Kirkkoraamattu (1992) käyttää epähurskaita kohdalla sanaa: "jumalattomia." Samoin Raamattu kansalle käännös (2000). Elävä uutinen, Uusi testamentti vapaasti kerrottuna (1977) sanoo tämän: "sanalla sanoen läpeensä turmeltuneita", viitaten samalla myös edellä oleviin ominaisuuksiin. Novumissa, jossa juoksee alkukielen sanojen alla suomennettu teksti, käytetään sanaa. "epäpyhiä" Novum 4, s. 370, Raamatun Tietokirja, Vantaa 1983).

Novumin Sanakirja (Novum 5, s. 110, Raamatun Tietokirja, Vantaa 1984), selittää puheenamme olevaa sanaa: "Sana koostuu kielteisestä alkuliitteestä an ja adjektiivista hosios, "pyhä", hurskas".

Näin tätä "epähurskaita"-sanaa  on hyvä käyttää meidänkin. Uudessa testamentissa "epähurskaille"-sanaa on käytetty vain kaksi kertaa. Toisen kerran tässä:

"Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lainmukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaille, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille ja haureellisille, miehimyksille (miesten kanssa makaavat miehet, Kirkkoraamattu 1992, homoseksuaalisuuden harjoittajille, Raamattu kansalle 2000, laki tuomitsee homoseksuaalisuuden harjoittajat, Elävä uutinen, Uusi testamentti vapaasti kerrottuna 1977), ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan - autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu"

(1. Tim. 1:9-11).

Siinä on lueteltu asioita, joita vastaan Jumalan laki on - ja siitä "kovasta seurasta" löytyy myös epähurskaus. Epähurskaus kuuluu "osastoon", jonka "ovella lukee": Synti. Kaikki ne viimeisten päivien ihmisiin liitetyt ominaisuudet, joita 2. Tim. 3:1-5 luettelee, ovat syntejä, joista meidän ihmisten on tehtävä parannus - ja Jumala ei katso henkilöön. Epähurskaus on asia - muiden mukana - jota varten laki on pantu. Niin luimme. Luimme myös, että laki on hyvä, kun sitä käytetään lain mukaisesti. Laki on mm. näitä asioita vastaan, joita on lueteltu 2. Tim. 3:1-5 ja 1. Tim. 1:9-11. Laki on Raamatun mukaan pyhä, vanhurskas - ja hyvä, niinkuin luimme. Ilman lakia emme olisi voineet tietää synnistä; Jumalan pyhä laki osoittaa meille sen, mikä on syntiä. Näin laista tulee meille kasvattaja Kristukseen.

Huomasit, että lukemassamme raamatunpaikassa sanottiin: "Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lainmukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaille, vaan..." (kursivointi minun).

Vanurskauttaminen tarkoittaa syyttömäksi julistamista uskon kautta. Se tapahtuu silloin kun  ihminen uskoo Jeesukseen, syntiensä sovittajaan. Tällaisista ihmisistä tulee vanhurskaita - syyttömiksi julistettuja. Lakia ei ole pantu tällaisille ihmisille, vanhurskaille, vaan syntisille..

Tästä mielenkiintoisesta asiasta jatkan seuraavalla kerralla - jHs.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12.B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Mannin Ernolle! 

Lauantai. 2.4 astetta minun ylösnousuni aikaan. Taivas oli harmaa. M-L oli noussut jo varhemmin täyttelemään isoa täytekakkua hautajaisten muistotilaisuuteen.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Hebrealaiskirjettä.

10.30 jälkeen olin kuskina M-L:lle kun hän vei täytekakun ja pullapitkoja helluntairukoushuoneelle, jossa olivat ruuanlaittohommissa myös Terhi-Marja ja Pia.

Kotona kahvia.

Kävin sauvomassa Tarvaalan ladulla 1 h 40 min. hiihto/rukouslenkin. 2 astetta pakkasella mennessäni ja yli 1.5 palatessani. Tuuleskeli "jonniivverran." Mukava ulkoilusää.

Kahvia ja ruokaa.

Seurailin hiihdon mc-viimeistä osakilpailua.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

Laitoin takkaan tulen.         

Poljeskelin kuntopyörää yli 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

Iltapalaksi M-L:n tekemää hyvää pizzaa. Teetä.

Seurasin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kakillee ihmisille" (Tiit. 2:11).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti