20210321

21.3.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 38.

Jatkamme 2. Tim. 3:2 jakeessa olevan "Sillä ihmiset ovat silloin ... epähurskaita" kohdan käsittelyä.

Emme rukoile turhaan - ja meitä on kehoitettu siihen - esivallan ja kaikkien ihmisten puolesta:

"Kehotan ennen kaikkea (kursivointi minun) anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta. kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, että saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti (kursivointi minun) ja arvokkaasti. Tällainen rukous on oikea ja mieluisa Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden"

(1. Tim. 2:1-4).

Jumala "tähtää" jokaisen ihmisen kohdalla pelastukseen. Hän myös haluaa, että "saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti." Edellinen Kirkkoraamattu sanoo: "että saisimme viettää rauhallista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa."

Siellä, missä epähurskaus valtaa alaa, ei eletä kaikin tavoin hurskaassti. Epähurskaus kansakunnan - ja kansakuntien - elämässä saa aikaan huonoja asioita laajasti ihmisten elämään. Taustalla on Jumalan Sanan hylkääminen, joka saa aikaan sitä samaa yhä suuremmassa määrässä yhteiskunnan elämässä. Tämä kaikki vaikuttaa myös meidän uskovien elämään, halutessamme pitää kiinni Jumalan Sanan mukaisista asioista. Meille on ensiarvoisen tärkeää se, että juurrumme Sanaan ja Kristukseen, sillä näinä viimeisinä päivinä emme muuten pysy pystyssä, vaan menemme "virran mukana." Nyt voimme jo nähdä, että vielä kovempia - vaikeita - aikoja on tulossa. Kenenkään ei kannata olla leväperäinen uskonelämänsä suhteen. Vaikka se on surullista, niin monet meistä, Jeesuksen omiksi tulleista, tulevat mukautumaan tämän maailman menon mukaan ja monet tulevat luopumaan. Yleensä sellainen kehitys ei ala "yhtäkkiä", vaan on mukautumis- ja "kylmenemisprosessin" seurausta. Meidän on otettava tosissamme monet Jumalan Sanan kehoitukset, niinkuin tämäkin:

"Säilytä se hyvä, mikä sinulle on uskottu. Pyhän Hengen kautta, joka meissä asuu"

(2. Tim. 1:14).

Aiemmissa jaksoissa olemme puhuneet Lootista, joka "siityi siirtymistään" ja asettui lopulta asumaan Sodomaan. Luimme jo eilen, että "Sodoman kansa oli kovin pahaa ja syntistä Herran edessä" - siellä elettiin epähurskaasti, jumalattomasti. Mielestäni on tärkeää katsoa, mitä Sodoman pahuus ja syntisyys kätkee sisäänsä, koska Raamattu sanoo näin:

"Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät"

(2. Piet.2:6).

Sodoma ja Gomorra on asetettu kaikille ihmisille varoitukseksi, etteivät eläisi jumalattomasti. Niiden tuhoaminen oli Jumalan tuomio, joka on odotettavissa jokaiselle, joka jumalattomasti elää. Jumalan tuomio koski myös em. kaupunkien ympärillä olevia lakeuden kaupunkeja - paitsi Sooaria, jonne Loot pelastettiin/pelastautui.

Näiden kaupunkien kohtalo on varoitukseksi kaikille maille, kaupungeille, paikakunnille ja ihmisille, koska jumalatonta elämää seuraa Jumalan tuomio tänäkin päivänä - ja lopullinen tuomio, joka on iankaikkinen kadotus jumalattomasti eläville ihmisille.

Missä on jumalattoman turva? On olemassa ainoastaan yksi vahtoehto: Jeesuksen turviin pakeneminen - eikä siinä kannata viivytellä. Jumala on rakastanut jokaista ihmistä niin paljon, että antoi rakkaan Poikansa syntyä ihmiseksi ja tulla sovittamaan syntimme Hänen edessään. Jeesus vuodatti ristillä verensä koko maailman ihmisten synnin tähden; Jokaisen synti on sovitettu. Kun uskomme Jeesukseen ja otamme vastaan Hänen valmistamansa suuren pelastuksen, saamme syntimme anteeksi ja pääsemme Hänen turviinsa:

"Niin ei siis nyt ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat"

(Room. 8:1).

Ihminen ei voi hyljätä Jumalaa ja Hänen Sanaansa, ilman, että siitä on seurauksia hänen elämäänsä. Mitä ihminen kylvää, sitä hän niittää. Emme saa unohtaa, että Jumala on täydellisesti pyhä, täydellinen totuus, täydellisesti vanhurskas, täydellisesti viisas - Hän on myös täydellinen rakkaus. Jumala on pitkämielinen, laupias, armahtavainen ja suuri armossa, mutta kenenkään ei pidä erehtyä luulemaan, että Hän rakkaudessaan katsoo läpi sormiensa syntiä ja jumalattomuutta. Hänen Sanansa on muuttumaton ja pysyvä - Jumala toimii Sanansa mukaan. Näemme Golgatan ristillä, jossa Hänen Poikansa riippui syntiemme tähden, sekä Jumalan pyhyyden, että rakkauden. Jumala on pyhä: Hän vihaa syntiä. Jumala on rakkaus: Hän rakastaa syntistä ihmistä. Maksuhinnaksi synneistämme eivät kelvanneet kullat ja hopeat - vaikka ne kaikki olisi laskettu yhteen - vaan Kristuksen kallis veri.

Omalta puoleltaan Jumala on tehnyt "pelin hyvin selväksi": Hän on vanhurskas, oikeudenmukainen, jokaista kohtaan. Hän on jättänyt ihmiselle mahdollisuuden valita - uskoa Häneen vapaaehtoisesti, tai olla uskomatta: Saamme suhtautua Jumalan Sanaan, niinkuin itse haluamme. Pyhän Henkensä kautta Jumala tekee jokaiselle mahdolliseksi valita oikein. Kummallakin valinnalla on omat seurauksensa.

Lakeuden kaupungeissa - joista nyt puhumme erityisesti Sodomasta, jossa Loot asui - oli tehty valinta elää jumalattomasti; ilman että haluttiin ottaa Jumalaa huomioon. Sen seurauksena saatiin kokea Jumalan tuomio. Jatkamme vielä Sodomassa - jHs - mutta tämänkertaiseksi lopuksi luemme vielä Sodomasta ja Gomorrasta - ja langenneista enkeleistäkin:

"...ja että hän ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon; samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta"

(Juuda 6-7).

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12.B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Huomasimpa taas unohduksia. Siskoni miehellä, Hokkasen Karilla, oli syntymäpäivä 16.3. Hokkasen Matilla, heidän pojallaan, 17.3. ja Jäntin Siskolla, Teron anopilla, 18.3. Onneksi ei ole vielä kuukausi kuitenkaan vaihtunut. Joten: Sydämelliset onnittelut täältä meiltä kaikille! Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Sunnunrtai.1.7 astetta plussalla noustessani. Puuskittainen, kova, tuuli.  Taivas oli harmaa.

Tänään on seurakunnassamme rukouspäivä. Koronarajoituksista johtuen 4 kpl tunnin "sessioita" rukoushuoneella peräkkäin. Niihin oli ilmoittauduttava. 

Emme olleet rukoushuoneen tilaisuuksissa, mutta osallistuin oaastoon ja rukoukseen kotosalla

Rukousta

Seurasimme M-L:n kanssa seurakuntamme netti-lähetyksen, Sunnuntaijuhlan.

Kävin 1 h hiihto/rukouslenkillä Tarvaalan ladulla. Myrskynpuuskainen tuuli - kyllä lumi sai kyytiä hangen pinnalta. Kuusikoissa latu oli oikein roskainen, tuulen puista irrottamien roskien vuoksi. Mukava "luonnonilmiö" seurattavaksi tuollainenkin tuuli. Oikein hyvä ulkoilusää. 0:lla keli.

Rukousta.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

18.30 aloittelin päivän syömiset.

Laitoin takkaan tulen.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Seurasimme M-L:n kanssa Nyt lauletaan-ohjelmaa Alfatv:sta.

Vähän teetä ja palasta.

Jatkoksi katsoimme Charles Stanleyn puheen jostakin baptistiseurakunnasta.

Seurasin uutisia.

Siunausta!

Ps. "On selvää, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain avulla, sillä vanhurskas elää uskosta" (Gal. 3:11).


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti