20210303

3.3.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 26.

Jatkamme eilisestä. Apostoli Paavali kirjoittaa kirjeessään efesolaisille uskoville Jumalan suunnitelmista, ja jatkaa:

"Tämän vuoksi minä polvistun Isän eteen, hänen, jonka asemaa jokainen isän ja lapsen suhde taivaassa ja maan päällä kuvastaa. Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan Hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät"

(Ef. 3:14-19).

Ennen kuin muuten jatkamme, haluan vielä siteerata tähän edellä lukemaamme raamatunpaikkaa Elävän uutisen mukaan, joka on Uusi testamentti vapaasti kerrottuna:

"Kun ajattelen Jumalan viisauden suuruutta, polvistun ja ylistän häntä, joka on Isä kaikille niille, jotka kuuluvat hänen perheeseensä - osa heistä on taivaassa ja osa maan päällä. Rukoilen silloin, että Jumala antaisi ihmeellisistä, rajattomista voimavaroistaan teille Pyhän Henkensä sisäisen voiman. Pyydän myös, että Kristus saisi yhä täydellisemmin vallata sydämenne ja elää teissä, jotka uskotte häneen. Juurtukaa syvälle Jumalan suuren rakkauden maaperään. Jospa voisitte tuntea ja ymmärtää - niin kuin kaikkien Jumalan lasten tulisi - miten pitkä. miten laaja, miten syvä ja miten korkea Jumalan rakkaus todella on! Avatkaa elämänne hänen rajattomalle rakkaudelleen, vaikka ette koskaan pystykään sen suuruutta täysin tajuamaan. Ja niin lopulta Jumala täyttää koko olemuksenne"

(Ef. 3:14-19).

Tässä olemme tekemisissä ihan ydinasioiden kanssa; ajatellen yksilöuskovia, avioliittoja, vanhempia, perheitä, seurakuntia, jne. Kun Kristus asuu uskon kautta sydämissämme ja Jumala antaa meille Pyhän Henkensä voiman, vahvistamaan ja voimistamaan sisäistä olemustamme, voimme kokea elämässämme juurtumista Jumalan rakkauteen, joka on elämämme perustus ja kasvupohja. Tältä pohjalta kykenemme tajuamaan Kristuksen rakkauden suuruuden, joka ylittää kaiken tiedon. Kuinka tärkeää meidän onkaan avata sydämemme ja elämämme Jumalan rajattomalle rakkaudelle! Kun Jeesus saa yhä täydellisemmin vallata sydämemme, saamme juurtua syvälle Jumalan suuren rakkauden maaperään.

Jumalan rakkaus on parhain kasvupohja elämällemme; se on parhain kasvualusta myös lapsillemme ja lastemme lapsille, joiden kasvatustehtävä on annettu heidän vanhemmilleen. Jumalan rakkaus on paras kasvupohja myös kasvattajille - isille ja äideille.- kun se saa vallata heidän sydämensä.

Olemme usein niin kaukana kaikesta tästä. Itsestämme emme voi sitä puristaa ja saada aikaan. Jumalasta lähtevä rakkaus, joka voi vaikuttaa meissä, on Pyhän Hengen hedelmää. Emme voi kokea sitä, jos emme elä hengellistä elämää. Lihallinen, itseriittoinen elämä ei saa kasvamaan hyvää hedelmää sisimmässämme. Suhteemme taivaalliseen Isään, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen on avainasemassa. Jos se on teoreettinen, emmekä päivittäin hoida sitä, elämästämme puuttuu tuoreen ja elävän Jumala-suhteen tuntu. Saamme antaa koko elämämme - kaiken - Jumalalle; vastarakkautena Hänen suureen rakkauteensa.

Jumalan rakkaus, joka on saanut vallata meidän sydäntämme, vaikuttaa kodeissamme ja perheissämme. Se vaikuttaa siihen, mitä ajattelemme, puhumme, teemme, miten asennoidumme ihmisiin ja asioihin. Se vaikuttaa perheen ilmapiiriin. Se tuo vapautta ja hyvää oloa perheen jäsenten välille - silloinkin kun me epäonnistumme, tai teemme vääriä asioita. Saadessamme kokea Jumalan suurta rakkautta, voimme rakastaa; aviopuolisoina toisiamme, isinä ja äiteinä lapsiamme, lapsina vanhempiamme. Jumalan rakkaus on itsensä antavaa rakkautta. Se rakastaa silloinkin, kun ei ole mitään syytä rakastaa. Kun se on vaikuttavana voimana elämässämme - ja kasvatustehtävässämme - on siinä mukana silloin kaikkein tärkein asia. 

Kun Jumalan rakkaus saa vallata sydämemme, ei Jumala jää "sivurooliin" elämässämme.

Minä tarvitsen Jumalan rakkautta. Vallatkoon se sydämeni!  Tätä me tarvitsemme perheisiimme ja koteihimme. Tiedämme, että sitä on meille tarjolla - riittävästi.

Jatkan seuraavalla kerralla - jHs.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

-------------------------------------

Sydämelliset nimipäiväonnittelut kovalle kilpakävelijälle, Pekkarisen Kaukolle!

Keskiviikko. 2.7 astetta lämpimällä noustessani. Pilvisehköä.  

Aamupalaa ja kahvia. Luin 2. Timoteuskirjettä. Rukousta.

M-L kävi kylällä asioilla - vei samalla Emilian jollekin kaverilleen.

Seurasin MM-hiihtoja netin kautta. Siinä samalla oli mukava pistellä suuhunsa kebab-ranskalaisia - joita M-L toi kylältä tullessaan. Mämmiä/kermaa ja kahvia jälkiruuaksi. Nämä kaikki herkut M-L toi vielä tarjottimella "nenän alle" netin ääreen.

Kävin 1  h hiihtelyllä Tarvaalan ladulla. Lähtiessäni hiihtämään oli 2 astetta lämmintä ja satoi lunta. Oli hetken aikaa niin kovaa tuulta, että lumi lensi vaakasuoraan - lunta oli ilma sakeana. Luulin ihan, että alkaako kohta puita kaatumaan. Hetken vain kesti. Latu oli mukavampi hiihtää kuin eilen; pehmeämpi, kun siihen satoi vähän lunta. Palatessani satoi myös lunta ja lämpötila oli 0.

Kahvia ja lehtien lukemista.

Kävin työntelemässä katolta tulleet "mäjäykset" - lumet - pois.

Laitoin tulen takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

Iltapalaa ja teetä.

Kirjoitin alussa olevaa kirjoitusta.

Seurasimme uutisia.

Jatkoin alussa olevan kirjoituksen loppuun.

Siunausta!

Ps. "Tulkaa, lapset, kuulkaa minua: Herran pelkoon minä teidät opetan" (Snl. 34:12). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti