20150911

11.9.

Taivas sininen. Aurinko paistoi. Kaste tippui lehdiltä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. Marja-Leena luki kohdan tälle päivälle hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 jälkeen lähdimme M-L:n kanssa liikenteeseen aurinkoiselle tielle. Ensin pysähdyimme Jyväskylässä, Paviljongilla, josta hain kilpailunumeroni huomista Finlandia marathonin juoksua varten. Tarkoituksenani on hölkötellä puolimaratoni siellä muiden mukana. Minkäänlaisia kilpailullisia ajatuksia ja tavoitteita ei ole olemassa. Vähän pidempi lenkki vain vähän isommassa porukassa.

JKL:stä jatkoimme Kangasniemelle, jossa kävimme ensin syömässä tirripaistit Teboililla - siellä on sellaista hyvää ruokaa joka perjantai. TB:ltä menimme Vanhainkodille äitiä katsomaan. Minusta äiti oli virkeän oloinen, mutta muuten puhui niitä omia juttujaan. Välillä aloitti laulamaan laulua Kiitos sulle Jumalani. Rukoilimme yhdessä Isä meidän rukouksen ja siunasin äitiä Herran siunauksella. Äidin huulet liikkuivat sanojen mukana, kun ovat ennestään tuttuja rukouksia. Lähtiessämme laitoimme virsilevyn soimaan hänelle - niissä kun on tuttuja säveliä ja sanoja. Sinne se äiti jäi käsi pystyssä kun lähdimme ja näkemiit, hei heit ja siunaukset sanoimme.

Vanhainkodilta ajelimme Rasaniemen rantaan ja hurautimme veneellä Mäntyluotoon. Järvi kimalteli auringossa pienessä tuulenvireessä. Oli kaunista. 16.50 maissa olimme saaressa. Veimme sinne mukanamme myös edellisellä reissulla mukaan ottamamme ison, paksun ja painavan maton, joka oli pesussa Saarijärvellä - M-L painepesurilla sen pesi. Emme olleet juuri muuta kuin puoli tuntia saaressa, kun ajelimme vähän järveä katsellen takaisin Rasaniemen rantaan. 

Rannasta menimme käväisemään Heimolla ja Arjalla - veljelläni siinä lähellä. Joimme kahvia. Sen kanssa oli tarjolla juuri paistettuja lihapiirakoita. Olivat paljon herkullisempia kuin kaupasta ostetut. Pianpa sitten lähdimmekin ja ajelimme Hankasalmen kautta kotiin, jossa olimme klo 21 maissa.

Ei päivää ilman lainausta - jatkoa eilisiin:

"Viesti tehokkaasti

Raamatun kertomus Baabelin tornin rakentamisesta opettaa, miten tärkeää on tehokas viestintä. Tuona aikana kaikki puhuivat samaa kieltä, ja ihmiset ottivat yhteiseksi tavoitteekseen korkean tornin rakentamisen. Herra teki tämän merkittävän havainnon: "He ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä" (1. Moos. 11:6).
Koska Jumala ei halunnut ihmisten rakentavan tornia, Hän pysäytti rakentamisen. Ja miten Hän sen teki? Hän esti heidän kommunikointinsa: "Menkäämme sekoittamaan heidän kielensä, niin etteivät he ymmärrä toistensa puhetta" (1. Moos. 11:7).
On erityisen tärkeää kuunnella työntekijöiden valitusten aiheita. "Jos minä pidin halpana palvelijani ja palvelijattareni (työntekijöiden) oikeuden, kun heillä oli riita minun kanssani, niin mitä minä tekisin, jos Jumala nousisi ja mitä vastaisin hänelle, jos hän kävisi tutkimaan?" (Job 31:13-14). Herkkä, kuunteleva korva on konkreettinen osoitus kiinnostuksesta toisen hyvinvointia kohtaan. Kun valitus on oikeutettu, työnantajan tulee ryhtyä asianmukaisiin toimiin puutteen korjaamiseksi" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja sana 2011, s. 109-110).

Siunausta!

Ps. "Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni" (Joh. 14:15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti