20150915

15.9.

Pitkään nukutun yön jälkeen maistui aamupala ja kahvi. Kauniit aurinkoiset säät ne sen kun vain jatkuvat. Marja-Leena kävi jo aikaisemmin laittamassa Emiliaa ja Danielia kouluun. Luin Hesekielin kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Daniel polkaisi koulusta pyörällään meille - pääsi 12 maissa. Jatkoi talttahommiaan - kaiverteli nimiä lautaan. Teki ÄITI -sanan loppuun ja myös uuden nimen ISI valmiiksi. Nyt hän on kaivertanut koko perheelle "nimikyltit", kun DANIEL ja EMILIA -nimet on jo aikaisemmin tehtynä. Sellainen pieni puuseppä. Mopokin saatiin käyntiin, joten silläkin poika muutaman kiekan heitti. 

Laitoin tulen takkaan.

Emilian kävin hakemassa 14 maissa koulusta meille. Pääsimmekin heti ruokapöytään kun "mummin muussit" olivat valmiit - eikä tämä ihan tuulesta temmattu juttu olekaan, sillä söimme mm. kukkakaalimuussia. 

Pian syönnin jälkeen lähdimme koko jengi - lapset ja met vanhukset - Tarvaalaan. Mummi ja lapset menivät heille, minä jatkoin rankojen pariin. Tein aurinkoisessa säässä rankakuorman peräkärryyn, jonka Denis jo eilen oli vienyt sinne rankakasan tykö. Saatuani kuorman valmiiksi ajelin kotiin. M-L lupasi harrastaa liikuntaa ja kävellä kotiin.

Kävin urheilukentällä 7 km hiljaisella lenkillä - kävelin ihan "jokamieskävelyä", välillä juosta hissuttelin ja otimpa joitakin "kilpakävelyaskeleentapaisiakin". Ei ole oikein vielä tainnut "olemus" palautua lauantain puolimaratonista. Siksipä hiljaista liikuskelua - sillä vierivä kivi ei sammaloidu. Ennättipä siellä olla parin ihmisen kanssa juttusillakin. Toinen heistä oli sellainen etten ole aiemmin kontaktissa ollutkaan. Nethän net ovat tärkeitä nuot kontaktit ihmisiin. Harrastukset(kin) ovat oikein oivallettuina sellaisia arkielämän "kontaktiinpääsemispaikkoja". Terhi-Marja ja Danielkin tulivat kentälle - Danielilla kun olivat jalkapalloharkat. 

M-L leipoi. Sellaiset tuoksut leijailivat huushollissa, että vesia herautteli kielelle. 

Pithän sitä vähän ottoo iltapallookii...

Josko sitä lainausta jälleen:

"Rehellinen

Daniel 6:4 kertoo, etteivät Danielin työtoverit voineet löytää syytöksilleen perusteita hänen työnteostaan. "Mitään laiminlyöntiä tai rikkomusta" Danielin työnteosta ei löytynyt. Hän oli ehdottoman rehellinen. Tarkastelimme rehellisyyden merkitystä aiemmin tässä kirjassa" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 111).

Siunausta!

Ps. "Karta nuoruuden kiihkoa ja pyri tasapuolisuuteen, uskoon, rakkauteen ja rauhaan niiden kanssa, jotka vilpittömin sydämin pyytävät avukseen Herraa" (2. Tim. 2:22).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti