20150904

4.9.

Pilvinen, satamaton päivä. Jossain vaiheessa aurinkokin koetti näyttäytyä. Marja-Leena kävi aamusta kylällä kauppa-asioilla. Aamusta alkoi myös mustaviinimarjamehu juosta mehumaijasta - ja tuoksua hyvältä. Luin Valitusvirsiä.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 5 rukoilijaa. Arvokas hetki Herran kasvojen edessä. Rukous on tärkeä asia.

Menin suoraan rukoushetkestä hakemaan Danielin koulusta meille - alkumatkan ajoi pyörällään  kotiin, kun meni aamulla sillä kouluun. Emilian hain 13 maissa "samalla systeemillä".

Kävin kylällä M-L:n kauppa-asioilla - samalla tarttui einespizzaa kainaloon. Söimme.

Ulkona työntelimme kuulaa Danielin ja Emilian kanssa. Etsimme heille pienemmän kiven ja minulle suuremman kiven, jota pukkailimme - silloin kyllä aurinkokin paistoi. Danielin kanssa vielä heitimme keihästäkin - sellaista kuivaa puukeppiä. Pikku-mopokin suostui lähtemään käyntiin. Emilia ja Daniel sillä pörisyttelivät pihapiirissä.

Terhi-Marja tuli töistä tullessaan hakemaan Emilian meiltä - menivät 17:ksi tyttökerhoon, jossa T-M on ohjaajana. Daniel jäi meille. M-L oli leiponutkin jotakin pellille.

Kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä. Köpöttelin tuolla Tarvaalan suunnassa. Mukava sää, n. 16-17 astetta lämmintä. Kun palasin, oli Denis töistä tullessaan hakenut jo Danielin meiltä.

21 maissa piti syödä iltapalaa ja juoda teetä.

Elämme maailmassa varsin poikkeuksellisia aikoja - mm. suuren pakolaisvaelluksen takia.

Edellispäivien tapaan - lainaukset jatkuvat:

"JUMALAN OSUUS TYÖNTEOSSA

Raamatussa ilmenee kolme asiaa, jotka ovat työhön liittyen Jumalan vastuulla.

1. Jumala antaa työssä tarvittavat taidot

2. Moos. 36: 1-2 havainnollistaa tätä totuutta: "Ja kaikki käsityöläiset, joille Herra on antanut viisautta ja ymmärrystä valmistaa kaikkea." Jumala on antanut jokaiselle meistä ainutkertaiset kyvyt. Meillä on hyvin erilaisia lahjoja, kädentaitoja ja älyllisiä kykyjä. Kyse ei ole siitä, että joku olisi toista parempi, vaan yksinkertaisesti siitä, että olemme saaneet erilaisia taitoja" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 105).

Siunausta!

Ps. "Jokainen, jota vielä ruokitaan maidolla, on pikkulapsi, eikä sellainen kykene ottamaan vastaan syvällistä opetusta" (Hepr. 5:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti