20191220

20.12.

0.2 astetta lämpimällä 7 pintaan. Aamupalaa ja kahvia. Kävin viemässä Emilian 8:ksi kouluun. Sitten Danielin myös 8:ksi. Heti 8.30 hain Danielin kotiin, sillä koululla oli tänään vain todistustenjako - ja joululoma alkoi. 9.30 hain Emilian koululta - hänelläkin oli todistustenjako.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Laittelin linnuille syötävää - ja oraville. M-L kävi kylällä.

Lueskelin Lewi Petruksesta kertovaa kirjaa.

Söimme. Kahviakin.

Kävin viemässä 4 joulukorttia postiin - ne ovat ainoat, joita meiltä lähti tänä jouluna. Meneväthän net joskus perille. RV-lehdessä oli nimemme "Joulua toivottavien listalla". Blogin lukijoille läetän siinä aikanaa toivottelut. Rukousrintamalaisille jo lähetin Rintamapostissa, Puhelimella osan. S-postilla myös. Ja kohdatessa toivottelemalla.
Samalla reissulla kävin kävelemässä urheilukentän lumessa 5 km. Satelikin sitä hieman.

Palattuani kotiin, oli Timo meillä töistäpaluureissullaan. Kahvisteltiin. Oli asiaakin.

Kävin saunassa.

Luin kirjaa. M-L kävi kylällä.

Iltapalaa ja teetä. Seurasin myös Israel-ohjelmia.

M-L on tänään myös leiponut.

SEURAKUNTIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ VOI RIKKOUTUA SYNNIN SUOSIMISEN TÄHDEN

Otsikon mukainen asia on valitettavasti toteutunut myös kotikaupungissamme. Se on erittäin surullinen asia. Tällaisissa tilanteissa aina menetetään paljon. Tietenkin sitä haluaisi, että koko maa, mutta erityisesti oma paikkakunta säästyisi sellaisilta asioilta. Vaikka meillä kaikilla - ja jokaisella seurakunnalla - on vajavuutta Jumalan Sanan noudattamisessa, niin silti eteen tulee tilanteita, joissa seurakunnat joutuvat valintatilanteisiin, joissa kysytään: haluammeko pitää Jumalan sanaa korkeimpana auktoriteettinamme, vai ihmismielipiteitä. Joskus sitten eteemme tulee oikein isoja ja selkeitä haasteita: kuinka toimimme juuri siinä asiassa. Tällaisen tilanteen eteen olemme joutuneet täällä Saarijärvellä. Näen tässä asiassa sielujemme vihollisen selkeän toiminnan. Enkä kaihda sitä sanoa -ja sen voin perustella sanalla.

Paikkakuntamme luterilainen seurakunta on hallintoelimessään - jo vähän aiemmin - tehnyt yksimielisen päätöksen esittää papin tehtävään tänne henkilön, joka elää homosuhteessa - eli parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Ihmetyttää, että niin iso joukko seurakunnan luottamushenkilöitä voi tehdä yksimielisen päätöksen tällaisessa asiassa, eikä kukaan heistä esitä eriävää mielipidettä asiaan - ei edes puheenjohtaja toimiva kirkkoherra. Valittavana olisi ollut useita henkilöitä. Valinnanvaraa olisi ollut. Piispa sitten nimitti esitetyn henkilön tänne. Minun on vaikea käsittää tällaista toimintaa Raamatun pohjalta ajateltuna - että valitaan hengelliseen työhön, papin virkaan, jatkuvasti synnissä elävä henkilö. Näin Jumalan Sanan mukaan nähtynä. Miksi ei kukaan halunnut olla estämässä tällaista asiaa - edes pyrkiä estämään. Kyllä meidän on oltava samaa mieltä jumalan kanssa. Meidän on pidettävä kauhistuksena sitä, mitä Jumalakin pitää kauhistuksena:
  • "Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat, eikä miehimykset (Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen vuonna 1992 käyttöön ottama suomennos miehimykset = "eivät miesten kanssa makaavat miehet"), eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa. Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessa ja meidän Jumalamme Hengessä" (1. Kor. 6:9-11).                           - lukemassamme luettelossa mainitaan myös homosuhteessa eläminen (vaikka siinä on myös monenlaisia muitakin vääriä - syntejä - asioita lueteltu).                                   - nämä kaikki synnit saadaan anteeksi kun ne tunnustetaan ja hyljätään. Näin oli tapahtunut niille korinttolaisille, jotka ennen olivat eläneet tällaisissakin synneissä.
  • "... samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta" (Juuda 1:7)
  • "... Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti" (Room. 1:26-27).

  •  "... Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus" (3. Moos. 18:22).  
  • "Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen ..." 3. Moos. 20:13).
Edellä olevista Raamatun paikoista näemme Jumalan mielipiteen puheena olevasta asiasta. Ne on tarkoitteu noudatettaviksemme. Ei ole tarkoituksenani tuomioita julistaa. Tuomarimme on Hän, jonka Sanaa olemme siteeranneet. Sen, mikä on syntiä Jumalan mielestä, on oltava syntiä myöskin meidän mielestämme. Seurakuntien johtajien on pidettävä huoli tästä asiasta. Pastoreilla, papeilla ja paimenilla on iso vastuu:
  • "Sillä papin huulten pitää tallettaman tieto, ja hänen suustansa etsitään opetus; sillä hän on Herran Sebaotin sanansaattaja. Mutta te olette poikenneet tieltä, olette opetuksellanne saattaneet monet kompastumaan, olette turmelleet Leevin liiton, sanoo Herra Sebaot" (Malakia 2:7-8).
Vaikka tämä teksti on Vanhan Liiton puolelta, voimme saman periaatteen siirtää myös nykypäivään.

Asia, josta nyt puhumme, on vakava. Siksi kehotan, Jumalan palvelijana, tekemään parannuksen tuonkaltaisesta synnistä ja sellaisen suosimisesta. Ei saa olla piittaamaton sen suhteen, sillä:
  • "Sillä te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään haureellisella, eikä saastaisella, eikä ahneella - sillä hän on epäjumalanpalvelija - ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa" (Ef. 5:5).
Jumalan Sanaan uskovana haluan - ja rohkenen - kehottaa luterilaista seurakuntaa ja sen johtajia tekemään asialle sellaisia toimenpiteitä kuin Sana opettaa. Tässä ei ole kysymys seurakunna nsisäisiin asioihin puuttumisesta, vaan toimimisesta Sanan opetuksen mukaan:
  • "... älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä" (Ef. 5:11).
Meillä on vastuu toisistamme ja Jumalan valtakunnan työstä. Haluan olla kantamassa tätä vastuuta:
  • "Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja hänet joku palauttaa, niin tietäkää, että hän palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden" (Jaak. 5:19-20).
Edellä olen kuvannut asian, joka on särkenyt seurakuntien välisen yhteistyön. Jossakin kulkee raja. Henkilökohtaisesti en voi olla tekemässä yhteistyötä Jumalan valtakunnan menestymiseksi seurakunnan kanssa, joka sallii elämässään tällaisia asioita. En puhu seurakuntien puolesta, mutta olen ymmärtänyt, että tällainen kanta on myös kaikilla paikkakuntamme vapaiden suuntien seurakunnilla.

Muutos on aina mahdollinen - ja sitä Jumala haluaa. Kehoituksen lisäksi tämä kirjoitukseni on myös varoitus: Jumala on vain Sanansa takana. Hän siunaa vain tekemisiämme ja päätöksiämme, jotka ovat Hänen Sanansa mukaisia. Jumala ei salli itseänsä pilkattavan.

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "...sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos" (Joh.37). Näin sanoo meille Jeesus.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti