20191227

27.12.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Hannu-Heikki Hyppöselle, Hannu Parkkoselle ja Hannu Kangasniemelle!

Pitkään tuli nukutuksi. Noustessa 8.8 astetta pakkasta. Aurinko paistoi matalalta kullaten mäntyjen kylkiä. Eipä ole aurinkoista ollutkaan sitten kuin viimeksi. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Jouluiset valot ne vain loistelivat koko päivän.

Kirjoitin SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamapostin 39. Lähettelin sen s-postillä niille rintamalaisille, joille se menee sitä kautta.

Söimme. Ja pitihän sitä kahviakin "lipitellä." 

Kävimme Rantalan Jussin kanssa vähän monistelemassa. Kiitokset Jussille! Samalla reissulla "kääppäisin" apotekissa.

Poljeskelin stepperiä 30 min. + 30 min. = 60 min, parin minuutin tauolla.

Tulet takkaan.

Iltapalaa ja teetä, ym.

Pakkasta 10.9 astetta.

M-L aloitteli taas neulomista.

Jatkoa edellispäivien kirjoitteluun:

"Juri Jefimov baptistiseurakunnan pastori:

  - Valmistuessani tähän foorumiin olen käynyt läpi öukuisia tietolähteitä.
  Mitä me koemme seurakuntamme kohdalla.
  Kysymys, mitä kokee Dzankoin kaupungin vanhus kun OMON:in erikoisjoukot kaatavat hänet lattialle ja hän ihmettelee, mitä te lapsukaiset teette? Minullahan on kuntoutustodistus!
  - Mies on 70-vuotias vanhus! Miksi te meitä pahoinpitelette? Me emme ole tehneet mitään pahaa.
  Meillä ei ole aseita. Me emme edes lapsillemme osta aseleluja. Me opetamme ihmisille rakkautta, rauhaa.
  Vastaus oli, että te olette erilaisia, teidän kanssa ei pysty sopimaan asioista.
  On olemassa erilaisiin yhdistyksiin kuuluvia baptisteja.
  On baptisteja, jotka aikoinaan puoluesihteeri Krushovin aikana, vuonna 1961, eivät suostuneet sopimuksen mukaisiin suhteisiin vallanpitäjien kanssa. Baptistiliitto perustettiin vuonna 1944.
  - Miksi nykyään painostetaan uskovia, jotka eivät ole politiikassa mukana. Ja mitä pitää tehdä?
  - Ortodoksi: Näyttää siltä, että painostusta tapahtuu kaikkien riippumattomien yhteisöjen kohdalla. Kovempaa painostusta kokevat ne kansalaiset ja yhteisöt, jotka eivät ole valmiita yhteistyöhön valtion turvallisuusviranomaisten kanssa, oikeusjärjestelmän elimien ja muiden samanlaisten kanssa, ja joilla on runsas kokemus riippumattomasta toiminnasta kovien vainojen keskellä.

Mitä voimme tehdä?

  Mielestäni on tärkeää yhteistyö demokraattisten piirien kanssa, ja meidän ei tule suvaita minkäänlaisia uskonnonvapauden rajoituksia.
  Kaikki sellaiset tapaukset, jotka ovat tiedossa vain uskonnollisissa sisäpiireissä tulee tuoda julki suurelle yleisölle median kautta ja erilaisissa foorumeissa ja konferensseissa. "

"Puheenvuorot kokonaisuudessaan ovat nähtävissä ja kuultavissa linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=SOkNLkdO-js." (Itaraportti. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti. Marraskuu 2019. IRR-TV ry, s. 13).

Lainaampa vielä tekstiä toisestakin, tänään tulleesta, lehdestä:

"Rukous Suomen puolesta

Nyt Suomi tarvitsee paljon esirukousta. Uskonnon- ja sananvapautta halutaan rajoittaa. Siveyttä ja Raamatun arvovaltaa puolustava entinen sisäministerimme Päivi Räsänen on joutunut ennen näkemättömän takaa-ajon kohteeksi. Lainvartijat pelkäävät myös, että lapsille tulee traumoja, jos he viettävät juhlaa kirkkorakennuksen sisäpuolella. Suomi-laiva keikkuu ristiaallokossa ja olemme menettämässä kurssin oikeaan suuntaan. Nyt jos koskaan emme voi vaieta. Meidän on suoraselkäisesti kerrottava Raamatun totuus, vaikka se maksaisi meille väärinymmärrystä ja jopa vainoa. Jumala kutsuu meitä yhteisessä rintamassa rukoilemaan, seisomaan totuudessa vainotun seurakunnan rinnalla, niin kotimaassa kuin ympäri maailmaa!" (Marttyyrien ääni 6/2019, Pääkirjoitus: Rukous muuttaa jopa kansakunnan!, s. 2. Marttyyrien ääni ry.)

Siunausta!

Ps. "Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa. Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme" (1. Tim. 2:1-3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti