20191228

28.12.

Nyt minulla onkin etuoikeus - vielä tässäkin - onnitella tänään nimipäiväänsä viettävää miniäämme: Sydämelliset onnittelut Pialle, Timon vaimolle!

Noustessamme oli pakkasta "ihan nokko" - 17.7 astetta. Aurinkokin paisteli matalalta - niin, että lumen kokoumatkin heittivät varjoa. "Joulujen välpäeviä" tässä elellään. Meilläpäin puhuttiin "uuvvesta joulusta", tarkoittaen Uutta Vuotta, vuoden vaihdetta. 

Aamupalaa saimme syödä tänäänkin ja siemailla kahvia mukeistamme. samalla lintujen ja oravien ruokailua seuraillen.

Luin Jesajan kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Sekin on kiitosaihe ja etuoikeus.

Laittelin kaikessa rauhassa SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamaposteja kuoriin.

Kävimme M-L:n kanssa kylällä. Hän kävi kaupassa ja minä vein Rintamapostit postiin. Muutaman niistä tiputin suoraan postilaatikoihin ja luukkuihin.

Kotiin tultuamme laitoin takkaan tulen.

Takalon Martti kävi meillä. Joimme kahvia. Jutustelimme. Rukoilimmekin. Oli erinomaisen mukava tavata. Saimme jokunen vuosi sitten tehdä jakson tiivistä ja hedelmällistä yhteistyötä. On ilo tuntea tämä monilahjainen - mm. elokuvistaan tuttu - mies. 

Seurailin vähän - jälkikäteen - "Tourin" alkukilpailuja.

Poljeskelin stepperiä 30 + 30 + 30 min. parin minuutin tauolla. Kunhan että jotakin "liikuttelua" itselleen antaa.

Valmiiksi hikisenä olikin mukava painua "hikimajaan", eli löyliöön, jota saunaksikin nimitetään.

Iltapalaa ja teetä.

M-L on neulonut - taitaa jo seuraavan joulunalusajan Joulunlapsi-operaatiota varten. Siinäpä hyvä vinkki kenties...

Ei hyvältä tunnu esim. EU:n lisääntyvä Israel-vastaisuus. Ei myöskään YK:n. Muutenkin antisemitismi on nousussa. Se on surullista, mutta hyvin ymmärrettävää Sanan pohjalta ajateltuna.

Satuin kuulemaan tänä iltana Radio-Patmoksesta, että maailmassa on yhteensä 17.000 heimoa. Niistä 7000 on sellaisia, jotka evankeliumin kannalta lasketaan saavuttamattomiin. 4 ihmistä 10:stä kuuluu saavuttamattomiin. Jeesuksen toimeksianto - lähetyskäsky - on meiltä uskovilta vielä pahasti kesken. Itseäni - ja kenties suurinta osaa meistä - ajatellen, joudun kysymään: Olenko mukana siinä työssä? Ja: Millä tavalla olen, jos olen? Kyllä meillä on paljon varmasti varaa petraamiseen. Suurin tekijä koskee Pyhän Hengen vaikutusta meissä: Olemmeko saaneet täyttyä Pyhällä Hengellä. Eivät kaikki uskossa olevat, jotka ovat sanoneet täyttyneensä Pyhällä Hengellä, ole hengessään palavia - Hengessä palavia - ja toteuttamassa Jeesuksen antamaa tehtävää. Aivan ilmeisesti suuri osa meistä elää etupäässä itselleen. Meillä olisi paljon tehtävää.

Siunausta!

Ps. "Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat. Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne" (1. Kor. 6:19-20).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti