20191231

31.12.

Tässä vaiheessa Uudenvuodenaattoiltaa voi jo alkaa toivottelemaan Hyvää Uutta Vuotta. Joten kun klo on 22.51 toivotamme - me kaksi vanhemmanpuoleista Jeesukseen uskovaa täältä Saarijärven salomailta, menetetyn metsikön reunamilta - jokaiselle tämän "blogisen" lukijalle Jumalan Siunaamaa Vuotta 2020! Se kattaa sisäänsä kaiken.

Tämän vuosikymmenen viimeiseen päivään nousimme suhteellisen pitkään nukkuneina. Sää oli harmaa ja 0.2 astetta miinuksella - mutta jouluiset valot ja elävä kynttilä loivat mukavaa tunnelmaa. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Rukousta. M-L kävi kylällä kauppa-asioilla naapurin kanssa.

Seurasin "Touria" netin kautta.

Ruokaa ja kahvia.

Lisää "Touria". M-L leipoi VHH-pullia.

Poljeskelin stepperia 60 min. yhtäjaksoisesti - se olikin tämän vuoden ja vuosikymmenen viimeinen hikoilu liikunnan merkeissä. Sen jälkeen nousin saunan lauteille hikoilemaan lisää - hyvähän se on vuosikymmenen viimeisenä päivänä saunoakin. Ja pestä sen aikana kertyneet viimeisetkin liat pois. Tuo kait oli humoriksi tarkoitettu, mutta tuntuu ettei oikein irronnut. Tärkeintä kuiten on - oli ulkonaisesti puhdas kuin pulmunen, tai likainen kuin, no, en nyt keksi - että on sydän puhdas. Se puhdistuu vain Jeesuksen verellä kun tunnustaa syntinsä.

Söimme M-L:n juuri tekemää - voisi sanoa vaikka savermaksi, jota Venäjän puolella, eritoten Pietarissa, tulee aina maisteltua. VHH-sellaista. Sisällä lihaa, salaattia, ainakin.

Terhi-Marjalta tuli Vienan Karjalasta hienoja kuvia hänen leipomuksistaan, ym hienoista tarjoiluista, joita hän oli tehnyt ja laitellut perheelleen ja siellä olevalle suvulle, jotka kokoontuvat Uutta Vuotta vastaanottamaan. M-L laittoi humorimielellä "vatsappiin" kuvan meidän tarjoiluista. Siinä oli nakkipaketti, yksi pieni tomaatti ja yksi näkkileipäviipale. Tero laittoi kenties vielä paremmaksi. Mukava on ollut seurata muutenkin "sapin" kautta lasten "perekuntien" meininkejä tänään(kin).


20:ksi ajelin Vapaakirkkoon - siellä kun oli etukäteen ilmoitettu Uudenvuoden aaton tilaisuus. Majakallakin olisi ollut "ex-tempore-tilaisuus. Vapiksella laulettiin Lauluja Jeesukselle-vihkosista Vilho Ohrasen kitarasäestyksellä. Vilholla ikää tulee, mutta vanhenemista ei näy - eikä se kuulu lauluäänessäkään. Laulujen väleissä oli henkilökohtaisia todistuspuheenvuoroja. Raimo minutkin pyysi sellaisen antamaan. Ja mielelläänhän sitä. Raimo Kauppinen, seurakunnan pastori, puhui. Pyysi minutkin kanssaan rukoilemaan lopuksi. Kahvitarjoilun alkaessa lähdin kotiin. Oli hyvä tilaisuus.

Kotona söimme nakkeja ja salaattia, sekä rahkaa, jossa oli hillaa - lakkoja - seassa.

Runsaasti on kiitosaiheita tästäkin vuodesta. Kyllähän paljon paremminkin olisi voinut sen elää - nimenomaan kokonaisvaltaisemmin Jumalalle: Häntä ylikaiken ja lähimmäisiään niinkuin itseään rakastaen. Jumalan armoon luottaen ja parannusta tehden mennään kuitenkin eteenpäin - ja Uuteen vuoteen kohdakkoin, jHs.

Uudelta vuodelta toivoisin - ja odotan - Pyhän Hengen vuodatusta uskovien ylle ja keskuuteen kotikaupungissamme. Tärkeintä on elää Hengessä ja vaeltaa Hengessä, niinkuin Sana opettaa. Uskoisin sellaisessa elämässä olevan vahvasti yliluonnollinen ulottuvuus mukana ja Jumalan ihmeellinen johdatus. No, no, vuolija - voi joku ajatella - kyllä sitä pitää elää vain ihan tavallista elämää. Kyllä, mutta liian paljon elämästämme puuttuu juuri tuo yliluonnollinen ulottuvuus - ja se näkyy. Mutta, sitä ei oikein huomaa, kun on niin totuttu siihen ihan tavalliseen elämään, josta puuttuu yliluonnollinen ulottuvuus.

Merkkaampa muistiin itselleni: Tänään kirjoitin - sydämelläni olleesta asiasta - s-postia kaupunkimme helluntaiseurakunnan vanhimmistolle - kotiseurakuntani - sekä One Way-seurakunnan johtoryhmälle, ynnä Vapaaseurakunnan vanhimmistolle. Kyselin ja ehdotin, että menisimme yhdessä Saarijärven kylille. Pitäisimme tilaisuuksia ja sitä mitä Jumala tahtoo, että Jumalan valtakunta leviäisi ihmisten sydämiin. Kylät ovat sydämelläni ja ne unohtuvat helposti. Voisimme näin konkreettisesti saman Kristus-ruumiin jäseninä käsikädessä - yksin sydämin - olla täyttämässä Jeesuksen lähetyskäskyä. Rukoillen, jopa paastoten. Tosissaan. 

Siunausta!

Ps. "..."Niin hän kutsui ne kaksitoista ja antoi heille voiman ja vallan kaikkia riivaajia vastaan ja voiman parantaa tauteja. Ja hän lähetti heidät julistamaan Jumalan valtakuntaa ja parantamaan sairaita. Niin he lähtivät ja kulkivat kylästä kylään julistaen evankeliumia ja parantaen sairaita kaikkialla" (Luuk. 9:6). Siinäpä esikuvaa meidän kylätyöllemmekin.

"Senjälkeen Herra valitsi seitsemänkymmentä muuta ja lähetti heidät kaksittain edellänsä jokaiseen kaupunkiin ja paikkaan, jonne hän itse aikoi mennä. Ja hän sanoi heille: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa" (Luuk. 10:1-2). Ehkäpä tästäkin saisimme osviittaa työhömme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti