20191223

23.12.

1.0 plussalla aaton aattoon nousun aikaan. Eikä se nousu tapahtunut varahin. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Lyhyesti rukoilimme tällä kertaa keittiön pöydän ääressä.

Kävimme kylällä - Marja-Leena kaupassa ja minä sillä aikaa vein kertyneitä papereita paperinkeräykseen.

Mukillisen kahvia juotuani, kylältä tulon jälkeen, kävin hakemassa kuusen "menetetystä metsiköstä". Laitoin jalkaan ja toin seisomaan olohuoneeseen. Eli, "taatto, taatto lähti innoissaan, joulukuusen, kuusen hankintaan" ja nyt "kuusi seisoo permannolla, kaikkien on hauska olla".  

Kahvia.

Laittelin Kultalyhteitä - joululehtiä - kuoriin. Kävin jakelemassa ne kaikille naapureille meidän ympyrätien varrella. Onhan tässä useita taloja. Vuokranantajalle myös. Kylällä kävin viemässä myös entiselle vuokranantajalle. Joulu on aikaa, jolloin kannattaa olla aktiivinen myös evankeliumin sanoman välittämisessä ihmisille - joulu on sellaiseen luonnollinen ja hyvä aika. 

Ruokaa ja kahvia.

Luin kirjaa.

17:ksi menimme Terhi-Marjalle. Siellä olivat myös Timo, Pia, Milka - joka tuli lomalle Espanjasta - Miro, Mi ja Minja. Joimme kahvia, ynnä glögiä ja söimme herkkuja. Deniksen ja Timon kanssa kävimme saunan löylyissä. Juttelimme. Rukoilimmekin yhdessä hetkisen. Arvosta yhteisä hetkiä perhekunnan kanssa.

Kotona vielä iltapalaa ja teetä. M-L laittoi kinkun - pienehkön - uuniin paistumaan. Pian alkoi huoneissa leijaillapaistuvan kinkun hyvä tuoksu.

Laitoin tähden joulukuuseen ja sähkökynttilät. M-L muut koristeet.

Lainaampa jatkoksi tekstiä Itäportti. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti -julkaisusta, Marraskuu 2019, s. 8-9, IRR-TV ry:

"Piispa Abashin vetoaa rukoilemaan

Venäjän seurakuntien helluntailiiton piispa Abasin Pavel Sergejevitshin vetoomus Venäjän kristityille.
  Rakkaat ystävät käännyn teidän puoleenne Bozhija Rossija-seurakuntien kansallisena piispana ja myös ihmisenä, joka lapsuudesta asti seuraa Kristusta.
  Olen palvellut Jumalaa Neuvostoliitossa kiihkoateismin aikoina ja olen joutunut läpikäymään vainoja uskoni tähden ensin koulussa, sitten palvellessani armeijassa ja sen jälkeen 80-luvulla palvellessani seurakuntaa.
  Tänä päivänä voin varmuudella sanoa, että tilanne, jonka edessä evankeliset seurakunnat nyt ovat on osa suunnitelmallista vastustusta ei-ortodoksisia uskonsuuntia vastaan. On loppumattomia oikeudenkäyntejä, jotka kohdistuvat paikallisiin evankelisiin seurakuntiin. Tämä on yritys kääntää pois huomiomme palvelutyöstämme, seurakunnan missiosta jakuluttaa seurakuntiemme voimavarat.
  On julistettu täysimittainen sota seurakuntia vastaan, joilla on oma seurakuntarakennus.
  Toukokuussa 2018 tuomioistuimen päätöksen mukaan Bozje Voskresenje-seurakunnan rukoushuone Orjol-kaupungissa suljettiin. Olen sen seurakunnan pastori. Rukoushuoneemme oli uusi rakennus, joka oli valmis käyttöönottoomme. Mutta tuomioistuin asettui syyttäjänviraston puolelle.
  Marraskuun 26. päivänä, 2019 Nizni Novgorodissa oikeus kielsi Posolstvo Isusa-seurakunnan kokoontumisen kirkkorakennuksessaan. Seurakunnan pastorina on Pavel Reditsh.
  Joulukuun 3. päivänä 2019 Kalugan kaupungissa on määrä pitää seuraava oikeudenkäynti, missä syyttäjävirasto on julistanut Elämän Sana-seurakunnan kokoontumistilan katedraalin käyttökieltoon. Seurakunnan pastori on Albert Ratkel.
  Kyseisissä oikeudenkäynneissä käytäntö on osoittanut, että jätetään huomiotta asiaan liittyvät todistajien lausunnot, toimikuntien päätökset ja asiantuntijatarkastukset. Yritykset löytää rakentavat ratkaisut kiistanalaisissa kysymyksissa yksinkertaisesti kumotaan.
  Toisin sanoin, oikeuden toteuttamisen sijasta tuomioistuimet toteuttavat tiettyjen valtionvirastojen ja palvelujen tahtoa.
  Jumalan Sana selvästi ilmoittaa, että Jumala tulee tuomitsemaan ne, jotka vääristävt oikeuden. Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, että kaikki, jotka tavalla tai toisella osallistuvat seurakunnan ahdistamiseen, kohtaavat Jumalan vihan. Jumala on uskollinen omalle sanalle, mutta samalla meillä myös Jumalan kansana on tietty vastuu. Meidän tulee lopettaa asiain esittäminen, aivan kuin nämä kaikki tapahtumat olisivat vain paikallisella tasolla tapahtuvia ylilyöntejä. On tunnustettava, että Venäjällä on meneillään järjestelmällinen taistelu evankelisia seurakuntia vastaan.
  Me emme taistele ihmisiä vastaan. Jokainen, joka järjestää seurakuntien vainoja kohtaa Jumalan oikeuden. Minä aidosti säälin näitä ihmisiä ja rukoilen heidän katumuksen puolesta. Meillä on hengellinen taistelu. Tänään saatana jälleen kerran yrittää pysäyttää evankeliumin julistuksen maassamme. Meidän tärkein apumme eivät ole asianajajat. Meidät on kutsuttu taistelemaan Hengessä. Aseinamme ovat paasto ja rukous. Siksi tänään vetoan kaikkiin piispoihin, pastoreihin ja seurakuntiemme jäseniin sekä kaikkiin Jumalaa kunnioittaviin ihmisiin: meidän tulee yhdistyä rukoukseen ja paastoon 1-3 joulukuuta ja rukoilla voittoon asti. Pyydän erityisesti rukoilemaan Kalugan kaupungissa meneillään olevan tilanteen puolesta, koska siellä ratkaistaan seurakunnan kohtalo kuin myös niiden puolesta, jotka tänään ovat viranomaisten painostuksen alla, sekä rukoilemaan Jumalan oikeuden koittamiseksi niiden kohdalla, jotka järjestävät seurakuntien vainoja. Antakoon Herra totuutensa tulla ilmi."

Siunausta!

Ps. "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon" (Jaak. 4:6).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti