20191226

26.12.

Tapaninpäivä. Sydämelliset nimipäiväonnittelut vielä tässäkin Lehtomäen Tepolle ja Mäkisen Tapanille!

1.5 astetta noustessamme. Pienen kerroksen oli antanut lunta. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jesajan kirjaa.

Kävin ottamassa hiukan raitista ilmaa - samalla sauvakävelin 8.3 km tarvaalan suunnassa. Auraamaton pyörätie - sopi hyvin minulle. Marja-Leena kävi kylällä naapuriasialla.

Luin vähän kirjaa.

Söimme jouluisia ruokia. Myös kahvia.

Jatkoin kirjan lukemista. Luin loppuun - 620 sivua. Ruotsalaista - ja vähän maailmanlaajuistakin - helluntaiherätyshistoruiaa romaanin muodossa.

Kastelin paitaa polkemalla stepperiä 4 x 15 min. = 60 min. parin minuutin tauoilla.

Laitoin takkaan tulen.

Otin uuden kirjan "luvun alle."

Iltapalaa ja teetä.

Jatkan toissapäivänä aloittamaani lainausta:

  "... kun tapahtuu jokin konkreettinen vainoaminen, sakottaminen, uskoviin kohdistuva oikeudenkäynti, on tapana sanoa, että se ei ole valtion politiikkaa, vaan se on joko tyhmä tuomari, lyhytnäköinen poliisijohtaja, tai joku yksittäinen virkamies jne.
  Mutta todellisuudessa se on valtiokoneiston työtä, ja se on seikkaperäisesti suunniteltu, koordinoitu ja ohjattu.
  - Mitä koskee tilastoja. Tilastot löytyvät täydellisinä, julkisena esitelmänä.
  Mainiten vain numerot.
  Jos yhden vuoden aikana oli asetettu vastuuseen 50 uskovaa henkilöä, seuraavana vuonna heitä oli jo 500.
  Toisin sanoin tapahtui kymmenen kertainen lisäys.
  Vuoden 2018 tilastoja ei ole vielä käsitelty, mutta ne tulevat moninkertaistumaan, eikä vain muutamilla prosenteilla.
  Tämän "koneiston" tahti kiihtyy ja pienten kristillisten seurakuntien vainoamisesta alkaa muodostua laajamittainen ilmiö. Se koskee kaikkia protestanttisia yhteisöjä: baptisteja, helluntailaisia, evankelisia jne.
  Kaava toimii kattavasti.
  Tavallisesti uskonnolliseen kokoukseen lähetetään provosoiva henkilö tai agentti eli henkilö, jolle on annettu tehtävä.
  Hän tulee sisälle, jos kokous on yleinen ja on siellä läsnä. Sitten hän lähtee pois ja kirjoittaa ilmoituksen siitä, että häntä värvättiin lähetystoimintaan ja lahkoon.
  Sen jälkeen alkaa rikostutkinta ja prosessin eteneminen. Saattaa käydä myös niin, että joku on kutsunut kotiinsa ihmisiä ja on rukoillut ennen ateriaa, jonka jälkeen joku vieraista kirjoittaa ilmoituksen siitä, että häntä ävrvättiin lahkoon. Sitä myös seuraa rikostutkinta.
  Kaikki etenee hyvin tuttuun tapaan. Mikään ei ole muuttunut Neuvostoliiton ajoilta.
  Syytetään psyykkisestä painostuksesta, psyykkeeseen vaikuttamisesta, psyykkeen muuttamisesta jne.
  Tämä kaava on toiminut 1970 luvulta lähtien. Tämän todistajina ovat sen aikakauden uskonnonvastaiset propaganda elokuvat, joissa väitetään, että lahkoihin joutuneet ihmiset alistetaan psyykkisen painostuksen allem jne.
  Kaikki tämä vaikuttaa masentavasti. Meidän tehtävämme on ajatella tulevaisuutta ja, miten poliittista elämää käsittävässä seuraavassa jaksossa pitää uudelleen rakentaa uskonnollista elämää, miten voimme muuttaa lainsäädäntöä ja, kuinka järjestää yhteiskunnallisen valvonnan tällä yhteiskunnallisella sekttorilla.
  Tästä me tänään keskustelemme ja teemme ehdotuksia..." (Itäportti. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti. Marraskuu 2019, IRR-TV ry, s. 12-13). (Jatkan).  

Siunausta!

Ps. "Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa. Mutta meidän Jumalallemme ja Isällemme kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen" (Fil.4:19-20).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti