20191225

24.12.

Hyvää ja siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa jokaiselle tämän "blogisen" lukialle! Kiitos Jeesus pelastuksesta!

Jouluaatto. 1 aste lämpimällä noustessa. Joulukuusen kynttilät - ja hopeanauhat kimaltelivat - ja kyntteliköt loistivat, ynnä muut jouluvalot ja tuikut. Radiosta tuli jouluista ohjelmaa.

Kupillisen kahvia juotuani kävin hakemassa seurakuntamme kirjanmyyjältä joululehden - Kultalyhde - kun yhdelle naapureistamme ei eilen riittänyt. Siihen asiaan olemme joka joulu halunneet hyvin paneutua - ihmisten iankaikkisuuden tähden. 

Palattuani kävin heti viemässä sen lehden. Jatkoimme aamupalaa. Se on perinteisesti ollut meillä joulupuuro - eli riisipuuro - sekahedelmäsopan kanssa. Kahvia myös.

Lueskelin kirjaa ja kuuntelimme samalla joulurauhan julistusta Suomen Turusta. Joulutervehdyksiäkin tuli laitetuksi lisää - ja saatuakin.

Poljeskelin stepperiä 15 min. + 15 min. + 15 min. + 15 min.= 60 min. pienellä palautuksella. Sai vähän hikeä ja pulssia nostateltua ja verensokeria lasketeltua. Se oli hyvää "esi-hikoilua" kun menin heti sen jälkeen saunan löylyihin - joulusaunaan. 

Takkaankin laitoin hieman aikaisemmin tulöet loimottelemaan.

Söimme jouluaterian tänä aattona kaksin - ja hyvin se meni niinkin. Hyvät oli ruuat M-L laittanut.

Lueskelin kirjaa.

18:ksi menimme Terhi-Marjalle jouluaattoiltaa viettämään. Aluksi oli jouluevankeliumin vuoro. jonka luki Daniel. Sen jälkeen johdin minä yhteiseen rukoukseen. Daniel jakoi lahjat - tällä kertaa ei kuusen alta, sillä kuusta ei ollut kun talonväki lähtee reissuun. Lahjoja saatiin ja annettiin. Joimme kahvia ja glögiä erilaisten "kastettavien" kanssa. Denis lämmitti saunan. Hänen kanssaan kävin löylyissä. Tulipa siten käydyksi kaksi kertaa tänä jouluaattona saunassa. 20.30 maissa lähdimme kotiin. Kiitos "Terheille" illasta kaikkinensa ja myös kaikille lahjoista!

Teron perhe vietti jouluaattoa Marin siskon luona, jossa olivat myös ainakin Marin vanhemmat. Saimme sieltä tervehdyksen, jossa porukka lauloi monien soittimien säestyksellä joululaulua. 

Timon perhe vietti jouluaattoa kotona. Sieltäkin tuli kuvia jouluateriapöydästä, ym. 

Palattuamme kotiin lueskelin kirjaa. Seurasimme myös Alfatv:sta Saila Ruotsalan konserttia - olikohan sillä nimenä: Terveiset tunturista, tai jotain sellaista. Myös katolista jouluyön messua seurasin jonkinverran, mielenkiinnosta.

Tällaista jouluaatonviettoa tällä kertaa.

Jatkoksi lainaan tekstiä Itäportti, Kristillisen medialähetystyön erikoislehti-julkaisusta, Marraskuu 2019, s.10-11, IRR-TV ry:

"Uskonnollisten vähemmistöjen tila esillä foorumissa Venäjällä

  Vapaan Venäjän foorumi pidettiin Venäjällä 21.12.2018. Teemana oli "Uskontojen vähemmistöjen tilanne". Seuraavassa otteita puheenvuoroista. Kaikki puheenvuorot kuultavissa linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=SOkLkdO-js.

  Moderaattori D. Konstantinov:

  - Miksi me päätimme pitää tämä paneeli, ja päätimme syvemmin perehtyä aiheeseen, jonka nimi on Uskontojen vähemmistöjen vainot Venäjällä?
  - Edellisessä foorumissa muutamat osanottajat, seurakuntien edustajat kääntyivät puoleemme pyytäen kertoa uskonheimolaisten vainoista ja siitä, että Venäjällä on kasvamassa laaja kampanja uskonnollisia vähemmistöjä vastaan.
  Me käynnistimme tarkan seurannan Venäjän eri alueiden aktivistien kanssa. Loimme verkoston, joka kattaa tällä hetkellä noin kaksikymmentä aluetta/lääniä, joista meille lähetetään tietoja uskonnollisten toimihenkilöiden vainoista.
  Oletamme, että tämä verkosto tulee laajenemaan viiteenkymmeneen lääniin tulevaisuudessa. Tähän tilaisuuteen me valmistimme väliaikaisen analyyttisen esitelmän seurannastamme. Esitelma on venäjän ja englannin kielellä.
  Englanninkielinen versio lähetettiin Yhdysvaltoihin Washingtoniin, missä se esitettiin ryhmälle Kongressin jäsenistä.
  Yhdysvalloissa on voimakkaita protestanttisia seurakuntia, joiden jäsenistössä on suuri määrä edustajia eri valtion elimissä, ja jotka lämpimästi suhtautuvat uskon heimolaisiinsa.
  Aloitamme keskustelun itse ongelmasta. Edessänne ovat eri seurakuntien edustajat.
  He kertovat, mitä tapahtuu nykyään heidän uskonheimolaisille Venäjällä, millaiset ovat ongelmat jaahdistukset vähemmistöuskontojen edustajilla.
  Annan puheenvuoron Karjalan evankelisluterilaisen seurakunnan piispalle, joka antaa alustavia tilastoja koskien kyseistä aluetta. ..." (Jatkan aihessta).

Siunausta!

Ps. ""Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa" (Luuk. 2:10-11). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti