20191207

7.12.

0.5 lämpimän puolella kun vanha pariskunta nousi pehkuistaan uuteenpäivään, joka oli lauantai. Ei niin varahin, mutta ei juuri myöhäänkään. Mummiska keitteli aamukahvit ja sytytteli kynttilät. Vaariska siitä vain valmiille. Joulukuuta ns. jollotellaan.

Aamukahvit nautittiin ja palat pisteltiin. Luin Jesajan kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Valmistauduin huomiseen puhumiseen, joka tapahtuu Saarijärven helluntaiseurakunnan rukoushuoneella, Matinkuja 1. Eli seurakunnassa, johon kuulumme. Asia, josta on tarkoitus puhua on ollut mielessä jo pian siitä alkaen kun pyydettiin puhumaan.

Söimme hyvät VHH-ruuat: Höyryttämällä kypsytettyjä lanttusuikaleita ja punajuurilohkoja, sekä pannulla paistettuja muikkuja. Mukava sellaista on pureskella. Jälkiruuaksi uunissa paistettuja omenalohkoja kermavaahdon ja kahvin kera.

Kävin urheilukentän lumilla 10 km sauvakävelylenkillä - ei ollut ruuhkaa, lue: ei muita. Kengät ja sukat kastuivat. Ei siinä auta, vaikka on kosteussuojatut tossut. Ehtookellot soivat kentän vieressä olevassa kirkon kellotapulissa, viimeisä vedellessäni. Ennen ainakin sanottiin, että ehtookellot julistivat pyhän alkaneeksi. Miten lie nykyään. Satoi lunta, kuten aikaisemminkin tänään.

Sattuipa somasti käydessäni Sokkarilla vessassa. Jostain syystä - olisiko jollakin ollut sellainen huumorintaju - käsienpesulavuaarin vesi tulikin yllättäen suihkusta, eikä hanasta. Avasin hanan ja kädet olivat valmiina hanan alla, kun alkoikin tulla vettä suihkusta voimalla juuri minun päälleni. Housut olivat ylhäältä alas märät - kiiltävät kuin hyvin rasvatut nahkahousut. Puseronkin alaosa kastui. Ei sillä sinänsä ollut mitään merkitystä. Hymyähän se vain toi huuleen; että kappas, sattuipas vaariskalle mukavasti. Pari km vielä sen jälkeen tallailin kentällä.

Tultuani kotiin laitoin saunan lämmite ja tulen takkaan. Pianhan se virtasi vaariskalta hiki saunan lauteilla. Mukavaahan se - suomalaiselle.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä, mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä" (Joh. 3:36).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti