20210328

28.3.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 42. 

"Kirjoitussarja" - jonka aloitin 4.2.2021. jatkuu. Jäimme viimeksi - pari, koleme, päivää sitten - Lootin talolle, jota sodomalaiset miehet olivat tulleet piirittämään. Heidän vakaana aikomuksenaan oli harrastaa seksiä enkelien kanssa ("Tuo heidät tänne, me haluamme maata heidät" (1992 Kirkkoraamattu, 1. Moos. 19:5), jotka olivat tulleet Lootin pyytelyn johdosta hänen kattonsa alle. Kun Sodoman miehet pyysivät Lootia tuomaan hänen luonaan olevat miehet - enkelit - heidän luokseen, piti tämä asiaa niin pahana, että lupasi antaa heille kaksi tytärtään, joille he saisivat tehdä mitä haluaisivat. Ehdotus ei näkynyt kelpaavan Sodoman miehille. Niinpä he tunkeutuivat väkivaltaisesti Lootin kimppuun, tarkoituksenaan tehdä hänelle samoin - vielä pahemmin - kuin luonaan oleville enkeleille (1. Moos. 19:5-9).

Kun Sodoman miehet alkoivat murtamaan Lootin talon ovea, toimivat enkelit:

"Silloin miehet ojensivat kätensä, vetivät Lootin luoksensa huoneeseen ja sulkivat oven. Ja he sokaisivat ne miehet, jotka olivat talon ovella, sekä nuoret että vanhat, niin että he turhaan koettivat löytää ovea"

(1. Moos. 19:10, 11).

Pidemmän aikaa on "avoimena edessämme" ollut 2. Tim. 3:1-5. Viimeksi siitä jaksosta olemme käsitelleet kohtaa: "Sillä ihmiset ovat silloin ... epähurskaita" (j. 2). Jakso alkaa sanoilla: "Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin..." (j. 1, 2a). Olemme parhaillaan elämässä näitä viimeisiä päiviä. Näemme keskuudessamme yhä enemmän tapahtuvan juuri niinkuin mm. puheena oleva - profeetallinen - raamatunpaikka meille ilmoittaa. 

Synti kaikissa muodoissaan saa yhä suuremmat mittasuhteet. Jeesukseen uskovina joudumme kokemaan pahuuden suuren voiman, joka panee monet lankeamaan ja tekemään kompromisseja Jumalan Sanan totuuden suhteen. Toisaalta meitä vastaan noustaan erityisen voimakkailla tavoilla ja meille halutaan tehdä pahaa.

Olemme jo aikaisemmissa jaksoissa lukeneet siitä, mitä Uudessakin testamentissa Sodomasta, Gomorrasta ja muista sen lähellä olevista kaupungeista sanotaan: "Samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta" (Juuda 7).

Olemme 1. Moos. 19 tutustuneet siihen, millaisiin mittasuhteisiin "epähurskaus": tässä haureus ja luonnottomat lihanhimot, olivat Sodomassa "paisuneet." Erityisesti saimme lukea - jouduimme lukemaan - homoseksuaalisuudesta, joka on "luonnottomiin lihanhimoihin" kuuluva asia. Se on sellaista Jumalan mielestä - siksi sen tulee olla sitä myöskin meidän mielestämme. Kyseessä ei ole Jumalan luoma - luonnollinen - asia, vaan kyseessä on syntisen; syntiinlankeemuksessa turmeltuneen, luontomme - jota Raamattu nimittää lihaksi - "tuote":

"...Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa. He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa - olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen. Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi"

(Room. 1:24-28).

Homoseksuaalisissa suhteissa on, Jumalan mielestä, kysymys "luonnottomista lihanhimoista", "haureudesta", Jumalan tahdon vastaisista "mielihaluista", "saastaisuudesta, jossa häpäistään omia ruumiitaan", "häpeällisistä himoista", "luonnollisen sukupuoliyhteyden vaihtamisesta luonnonvastaiseen", "siinä on syttynyt himo toisiaan kohtaan", "siinä on harhauduttu harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä", "siinä tehdään sellaista, mikä ei sovi."

Näin tapahtui Sodomassa. Näin tapahtuu kaikkialla, missä harjoitetaan haureutta homoseksuaalisten suhteiden kautta. On paljon muunkinlaista haureutta, joka on syntiä - ja paljon muunkinlaista syntiä. On myös paljon muita syntejä "luonnottomien lihanhimojen"-otsikon alla. Nyt on kuitenkin puhe homoseksuaalisista suhteista, jonka harjoittamisesta luimme Sodoman kohdalla.

Homoseksuaaliset suhteet ovat tulleet jatkuvasti hyväksytyimmiksi myös meidän yhteiskunnassamme. Laki antaa oikeuden vihkiä avioliittoon samaa sukupuolta olevia pareja. Portit on avattu jo aikaisemmin yhä uusille jumalattomille avauksille.

Myös Suomen luterilainen kirkko on luisunut samaa sukupuolta olevien parisuhteiden suhteen kaltevalle pinnalle. Siitä huolimatta, että ei ole ole olemassa sellaista kirkollista lupaa, lakia, joka oikeuttaisi vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon. Piispat eivät anna Jumalan Sanan selkeää näkemystä asiasta, vaan pyörittelevät asiaa. Luulisi pelkän sisälukutaidon riittävän asian ymmärtämiseen Sanan ilmoittamalla tavalla. Satuin kuulemaan Radio Deistä ohjelmaa, jossa toimittajat kyselivät asioita arkkipiispa Luomalta. Ainakin pariin otteeseen hän selvästi toisti - jo aikaisemman kantansa - kantansa asiaan: Kirkko pitäytyy voimassa olevaan kantaansa, että se vihkii vain eri sukupuolta olevia pareja, mutta, että niille papeille, jotka haluavat vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja, annetaan siihen oikeus. Hän ei pitänyt sitä oikeana, että pappeja, jotka vihkivät samaa sukupuolta olevia, rangaistaan. Eihän tuollainen ajatus kuitenkaan poista ongelmaa siitä, että homosuhteet ovat syntiä Jumalan edessä. 

Onhan tämä asia - valitetrtavasti - tullut meitä lähelle täällä Saarijärvelläkin, kun Saarijärven Seurakunta on valinnut - Kirkkoneuvoston yksimielisellä päätöksellä - seurakuntapastorikseen henkilön, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Seurakunta ei voi kokea siunausta, jos ei se tee parannusta ja poista elämästään tuonkaltaista suhtautumista syntiin - Sanan vastaista asiaa.

Eivät ainoastaan homoseksuaalisuuden harjoittajat ole "harhautuneet", ja "eksyneet", vaan myös ne, joiden tulisi olla hengellisiä johtajia ja suunnannäyttäjiä - ja pitämässä "vanhurskautta voimassa" ovat harhautuneet ja "eksyneet" suosimaan "haureutta ja luonnottomia lihanhimoja."

Jumala ei ole muuttanut Sanaansa. Se pysyy samana myös näinä viimeisinä päivinä, jolloin tulee yhä vaikeampia aikoja.  Ihmisen ei pidä asettua Jumalan yläpuolelle, vaan pyrkiä pitämään kiinni Jumalan Sanasta. Meitä kehoitetaan siihen, että voisimme aina olla aralla tunnolla Hänen Sanansa edessä.

Sodoma ja Gomorra, sekä muutama muu kaupunki hävitettiin Jumalan toimesta. Miksi? Siksi, että: "Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta" (Juuda 7). "Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät" (2. Piet. 2:6).

Vielä on mahdollista palata eksymyksensä tieltä - sieltä, jossa harjoitetaan ja suositaan jumalattomuutta. Vielä on mahdollista tehdä synnistä parannus ja hyljätä se. Kun Jumala Sanassaan sanoo,että Sodoma on asetettu varoittavaksi esimerkiksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät, niin on meidän otettava tämä varoitus vakavasti. Emme voi muuksi muuttaa sitä tosiasiaa, että rakkauden ja armon Jumala on myöskin tuomion Jumala. 

Jatkan - jHs - seuraavalla kerralla.

Osoittelematta, mutta totuutta noudattaen rakkaudessa

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12.B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Sunnuntai. 9.6 astetta plussalla kun nousin - en varahin, mutta en juuri myöhäänkään. Aurinko paisteli ja taivas oli sininen.

Kun emme ole - riskiryhmäläisinä - käyneet rukoushuoneella tilaisuuksissa, ja siellä on tänäänkin neljä tilaisuutta - klo 11, 12, 13 ja 14, jotka taitavat olla, niin ajattelen, rukoustilaisuuksia, niin olen tämän päivän paastossa; eli samassa hengessä toisten seurakuntalaisten kanssa, jotka rukoushuoneella kokoontuvat, korona-rajoitusten mukaisesti.

Luin 1. Pietarinkirjettä.

Seurailin netin kautta SM-hiihtoja Ristijärveltä. Kauniita "Nälkämaan" maisemiahan sieltä vaaroilta näkyi.

Katselin seurakuntamme nettilähetyksen, Sunnuntaijuhlan.

Terhi-Marja, Emilia ja Daniel käväisivät.

Kuntopyöräilyä/rukousta 30 min.

Laitoin takkaan tulen.

18 jälkeen päivän syömiset.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Veljeni, jos joku eksyy totuudesta ja hänet joku palauttaa, niin tietäkää, että joka palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden"  (Jaak. 5:19-20).



1 kommentti:

  1. 🙏🌞 Kiitos Jouko, mielenkiinnolla lueskelen. Totuutta rakkaudessa. 😍

    VastaaPoista