20210329

29.3.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 43.

Jos sinusta tuntui, että eilinen teksti oli "liian rajua", niin muista kuitenkin, että homoseksuaalisten suhteiden hyväksyminen ja sellaisissa eläminen on - Raamatun/Jumalan mukaan - jumalattomuutta ja silloin Jumalan tuomion alaista. Olemme tutustuneet tähän asiaan Sodoman esimerkin kautta:: "Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät" (2. Piet. 2:6). Jumala on antanut tuomioidensa langeta monella tavalla siellä, missä synti on hyväksytty ja  Hänet näin on jätetty "sivurooliin" - ja Hänen Sanansa on hyljätty..

Yksi - ja todella suuri - syy siihen, miksi kirjoitan, niinkuin kirjoitan, on se, että kaikkia ihmisiä odottaa iankaikkisuus, joko Jumalan taivaassa, tai kadotuksessa. Jumala sanoo Sanassaan:

"Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivätkä miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät"

(1. Kor. 6:9-10).

Kun Jumala sanoo Sanassaan näin, niin minkäänlaiset "muunnokset" eivät ole mahdollisia - niitä ei voida selittää uusilla liberaaleilla tulkinnoilla muuksi. Esimerkiksi homo- ja lesbosuhteita ei voida muuttaa oikeiksi sillä, että ihmisillä on sellaisia taipumuksia. Onhan olemassa monenlaisia muitakin taipumuksia syntiinlangenneessa lihassamme, joita emme voi hyväksyä, koska niiden mukaan eläminen olisi synnissä elämistä. Ei edes sillä, että sanoisimme kyllä rakastavamme Jeesusta ja uskovamme Häneen, voida muuttaa samaa sukupuolta olevien suhteita Jumalan hyväksymiksi.

Voin hyvällä omallatunnolla kirjoittaa, niinkuin kirjoitan, koska minulla on "puhtaita jauhoja pussissa" - en aseta kenenkään ihmisarvoa kyseenalaiseksi: Olemme Jumalan edessä samanarvoisia. Jumala rakastaa jokaista ihmistä, mutta Hän vihaa syntiä. Tämä tuli selkeästi esille silloin, kun Hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, Jeesuksen, kuolla ristillä ihmiskunnan syntivelan tähden. Synti erotti meidät Jumalasta, mutta Hän rakasti meitä niin paljon, että antoi Poikansa sijaisuhriksi puolestamme. Raamattu sanoo, että Jeesus tehtiin synniksi meidän tähtemme. Ei ollut mitään muuta mahdollsuutta sovittaa maailman syntiä pyhän Jumalan edessä, kuin se, että pyhän, synnittömän - ihmisruumiin ottaneen - Jumalan Pojan täytyi vuodattaa verensä syntiemme sovitukseksi. Näemme tässä Jumalan pyhän vihan syntiä kohtaan, mutta myös Hänen ylivertaisen rakkautensa syntistä ihmistä kohtaan. 

Vaikka voisin - ja olen aikaisemmin tässä blogissa niin tehnytkin - "listata" paljon sellaisia asioita, miksi esim. seurakunnan työntekijän - eikä kenenkään muunkaan - tule harrastaa parisuhdetta samaa sukupuolta olevan kanssa - eikä elää sellaisessa - niin tärkein syy löytyy seuraavasta Jumalan Sanan paikasta:

"Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudestsa ja hänet joku palauttaa, niin tietäkää, että joka palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden"

(Jaak. 5:19-20).

En ole "heittelemässä raakoja totuuksia" (minun keksimäni termi) ihmisten päälle, vaan haluan, että se voisi toteutua, mitä juuri Jaakobin kirjeestä luimme. Olen kokenut Jumalan antaneen minulle tällaisen tehtävän - tästä blogista löytyy runsaasti tekstejä tätä asiaa koskien, aina tuolta v. 2019 loppupuolelta asti. Ehkäpä Jumala olisi halunnut tähän tehtävään saada jonkun, joka olisi "fiksummin" tuonut asiaa esille, mutta fiksut ihmiset eivät tahdo ottaa tällaisia "työmääräyksiä" vastaan. Minua on kuljetettu tällaista tietä; tällaisella tavalla "pitää vanhurskautta voimassa."

Jatkan seuraavalla kerralla - jHs.

Totuutta noudattaen rakkaudessa.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12.B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Maanantai. 2.5 astetta plussalla klo 7 aikaan. Taivas oli harmaa. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Danielin kouluun 8:ksi. Tihkutteli vettä.

Kahvia. Luin 1. Pietarinkirjettä. Rukousta. 

Kävin viemässä Emilian kouluun 10:ksi.

Torkkumista.

Kahvia.

Klo 14 maissa kävin hakemassa Danielin koulusta. Paluumatkalla kävimme hänen kanssaan varaamassa ajan autosähkökorjaamolle - se kun on yhä edelleen kiinni tuo Avensiksen takaluukku. Keskiviikkona auto verstaalle.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. "Sumupisarainen" sää. Pyörätie täysin sula. Passasihan sitä astuskella.

Laitoin takkaan tulen.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

Poljeskelin kuntopyörää yli 20 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Seurasimme uutisia.

Katselimme Maalaislääkäri Kiminkisen Alfatv:sta. Olihan siellä mukana tuttu ihminen.

Tänään tulleessa Open Doors, World Watch List 2021-vihkosessa, Top 50 maat joissa Jeesuksen seuraaminen maksaa eniten, oli hyviä kysymyksiä meitä uskovia täälläkin koskien:

MITÄ JOS

Mitä jos seurakuntasi joutuisi kokoontumaan salaa?

Mitä jos joutuisit vankilaan uskosi tähden?

Mitä jos vakoojat seuraisivat jokaista liikettäsi?

Mitä jos perheesi ajaisi sinut pois uskosi vuoksi?

Mitä jos Raamatun omistaminen olisi laitonta?

Mitä jos Jeesuksen seuraaminen merkitsisi väkivaltaa tai jopa kuolemaa?

Vihkosessa kerrotaan, että ainakin 340 miljoonaa kristittyä kokee vakavaa vainoa ja syrjintää.

Muistetaan veljiämme ja sisariamme rukouksin!

Siunausta!

Ps. "Me olemme kaikin tavoin ahtaalla, mutta emme umpikujassa, neuvottomia mutta emme toivottomia, vainottuja mutta emme hylättyjä, maahan lyötyjä mutta emme tuhottuja. Me kannamme aina ruumiissamme Jeesuksen kuolemaa, jotta myös Jeesuksen elämä tulisi meidän ruumiissamme näkyviin" (2. Kor. 4:8-10).


1 kommentti: