20210713

13.7.2021.

Tiistai. 31.6 astetta lämmintä auringon puolella ylösnousun(i) aikaan.

Aamupalaa ja kahvia takapihan puolella. Luin siellä Psalmien kirjaa ja rukoilin. 

Luin hetken kirjaa.

13 maissa tulivat Timo, Milena ja Minja. Timo meni pian "Deniksen tallille" laitattamaan tuulilasia autoonsa. Hurskaisen Timo mestarina. Tytöt jäivät meille.

Erilaisia "herkkujahan" sitä oli mummilla varattuna pienille vieraille. Etsimme kolmisin Milenan ja Minjan kanssa linnunpesiä tästä vuokratontiltamme, vuokralla kun asumme. Sen jo tiesivät tytöt entuudestaan, että autokatoksen "orrella" on yksi pesä. Minja huomasi toisen pesän. Se oli sellainen pesä, joka löytyi keväämmällä kun kantelin puita liiteriin - oli tehty pinoon. Siitä tuli hyljätty pesä - harmi - jonka siirsin muutampi päivä sitten tuohon verkkohäkin reunaan - häkki on puita täynnä. Kehoitin tyttöjä katsomaan pesään - ja sieltä löytyi kaksi isoa suklaamunaa; pääsiäismunaa, niin kuin tytöt sanoivat. Olivat lyhyessä hetkessä pehmenneet auringossa. Laitoimme ne pakastimeen kovettumaan. Että sellainen pieni mukava juttu. Kävimme vielä etsimässä lisää pesiä. Yksi rastaan pesä löytyi takapihan kevenneen metsikön reunalla kasvavasta kuusesta..

Ruokaa ja erilaista suuhunpantavaa - tytöille ei ruoka maistunut, kun kotona olivat syöneet ja muuta sitten meillä suihinsa pistivät.

Kävimme Milenan ja Minjan kanssa viemässä juotavaa tuulilasin vaihtajille. Samalla vein lainassa olleen Deniksen peräkärryn heidän pihaansa.

M-l paistoi lettuja, jotka kyllä meille maistuivat. Timokin tuli. Hänelle paistettiin VHH-lettuja. Kahvia ei unohdettu.

Kävimme saunassa Timon kanssa. Kyllä se helteelläkin sauna hyvää tekee.

Timo autteli minua tietokonejutuissa, ennen kuin lähtivät Milenan ja Minjan kanssa kotia kohti.

Pialta tuli kuva, jossa oli keltaisia hilloja astiassa. Oli käynyt hillassa.

Pohjoisen kävijöiltä - Terhi-Marjan perheeltä - tuli kuva Pallakselta. Päivän kuluessa olivat sieltä siirtyneet keskelle Lappia - Sodankylään.

Terolta tuli myös kuva - mukavassa paikassa syömässä Eeliksen - poikansa - kanssa. 

Seurasin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Herra Sebaot, autuas se ihminen, joka sinuun turvaa!" (Ps. 84:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti