20210702

2.7.2021.

Sydämelliset onnittelut vielä tässäkin Kuusjärven Marille, nimipäivän johdosta! Samoin Sallisen Marialle!

Perjantai. Mäntyluodon hirsimökissä tänäkin aamuna silmämme aukaisimme. 18 astetta lämmintä. Aurinko paistoi. Valkopilviä. Aikalailla oli järvi tyynenä. Taisi koillisesta hieman henkäillä.

Kävin pulahtamassa Malloksen syleilyyn.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa.

Valmistauduttiin poislähtöön laittamalla paikkoja siihen malliin. Matot ja petivaatteet puisteltiin - mitä ei viety kotiin pestäväksi. Vedet pois saunasta. Tavarat veneeseen.

11.45 maissa lähdimme aurinkoiselle järvelle kohti mannerta. Sieltä kirkolle. Ajellessamme satuin huomaamaan, että jotain lensi autonkatolta maantielle. Siinä se sitten muistikin palasi. Vaihdoin nimittäin rannassa shortsit toisiin shortseihin ja paidan toiseen paitaan. Laitoin päältäni ottamat väliaikaisesti autonkatolle. Ja siihenhän ne sitten jäivätkin. Paitaa etsiessämme saimme ajaa takaisinpäin melkein lähtöpaikkaan. Mutta, eihän sitä kiire minnekään. M-L kävi ensin kaupassa. Sitten menimme syömään kantapaikkaamme TB:lle, jossa on perjantaisin tarjolla sen paikan suosituin ruoka: tirripaisti. Oli se kyllä taas hyvää!

TB:ltä ajelimme vajaan kilometrin päähän Heimolle ja Arjalle, veljelleni. He ovat muuttaneet kuun vaihteessa asumaan kotikylältämme kirkolle - ja paikka on hieno: järvimaisema ihan "nenän edessä." Jutustelimme ja joimme hyvät kahvit. Kiitos!

Sitten suuntasimme auton- - ja omat nokkamme - nokkamme kotia kohti. 26 lämmintä.

Menimme suoraan Terhi-Marjan pihaan. Siellä oli heidän ja meidän yhteinen asuntoautomme pakattuna ja valmiina lähtöön. Lomareissulle kohti pohjoista olivat koko perhe lähdössä. Mukava suunta. Salaattia saimme heidän kasvihuoneestaan mukaamme.

"Purkailimme" autoa. Lueskelimme posteja. Vähän luin kirjaakin.

Milena - 6 v. - voitti mummille. Minullekin oli yrittänyt soittaa. Hänellä kun on nyt sellainen rannepuhelin. Minjakin siellä oli äänessä. Tuli Timolta kuva tänään, jossa oli värikäs hienonnäköinen jakkara. Olivat yhdessä tehneet isä ja tytär - Timo ja Milena.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia.

Tänä iltana taas käymme nukkumaan kotisänkyyn.

Siunausta!

Ps. "Sinä, minun väkevyyteni, sinulle minä veisaan kiitosta, sillä Jumala on minun linnani ja minun armollinen Jumalani" (Ps. 59:18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti