20210715

15.7.2021.

Torstai. Mäntyluodossa tämä mies ja hänen vaimonsa heräsivät tähän päivään. 23 astetta taisi olla sillä hetkellä lämmintä. Yölläkin tarkeni. Pelkät lakanat oli peittoina - ja ilman niitäkin tarkeni.

Kävin pulahtamassa järvessä. Aika tyyni oli järvi. Aurinko paisteli.

Aamupalaa ja kahvia mökin kongilla. Mukavahan siinä on istuskella - vettä vasemmalla, edessä ja oikealla. M-L kävi pulahtamassa järvessä aamupalan jälkeen.

Luin siinä ulkona Psalmien kirjaa.

Torkkumista - taisipa ryypätä ihan unten maille.

Söimme ja joimme kahvia kongilla.

Ajoin mooottorilla mantereelle ja siitä autolla kirkolle, - 10 km - Kangasniemen punarataiselle urheilukentälle. Tein 8 km kävelylenkin. Kolmannen kilometrin kävelin vähän reilumpaa vauhtia - ihan kelloa vilkuillen. Eipä juuri rohkaissut. 5-6:lla viimeisellä 400 m:n kierroksella tein kullakin100 m vähän kovempivauhtisen pyrähdyksen. 0.9 litraa nautin vettä. Yli 30 astetta lämmintä.

Ajelin veneelle ja saareen. M-L oli käynyt uimassa - niin kuin varmaan moni muukin näillä keleillä. Valkopilviä. Sitten muuttuivat vähän tummemmiksi. Jostain kantautui ukkosen jyrähdyksiä.

Kävin uimassa.

Ollessani lenkillä, tapahtui täällä saaressa ihmeellinen juttu. Ostin joskus M-L:lle hääpäivälahjaksi kaulakorun, joka putosi tuohon saunan eteen järveen M-L:n ollessa uimassa. Kyllähän sitä silloinkin etsittiin - ja rukoiltiinkin, että löytyisi. On katseltu senkin jälkeen, vaan ei ole löytynyt.Putoamisesta olisi tullut syyskuussa 10 v - M-L tarkisti  kirjoittamistani Mäntyluodossa-vihkosista. Tänään, kun M-L oli uimassa, hän huomasi, että pohjassa joku kimaltelee auringon valossa. Siellä oli se sydämen muotoinen koru. Eli rukousvastaus tuli! Kiitos Herralle!

Joimme kongilla kahvia.

Lueskelin kirjaa ulkona. M-L otti kuvia ja seuraili lintuperheen liikkeitä järvellä.

Iltapalaa ja teetä mökin kongilla.

Kävin tuikkaamassa tulen kiukaan alle.

Kävi järvessä ja saunassa. M-L  kävi vain pulahtamassa järvessä.

Järvi aika tyyni. Tuuli lännen suunnasta. Päivällä etelästä.

Kirjoittelen näitä rivejä mökin kongilla. Aurinko on punainen ja valmistautuu kohta häviämään Pohisselän taakse. 21.30 oli 28 astetta lämmintä. Pohisselän yli meidän rantaamme kulkee punainen auringonsilta.

Tänään saimme kuvia kahdesta pikkuneitosesta, joilla oli hienot kampaukset. Äiti oli tainnut tehdä ensimmäisen lomapäivänsä kunniaksi. Terhi-Marjan perheeltä tuli kuvia omasta pihasta. Olivat tulleet pohjoisen reissulta kotiin.

Auringonlasku on hienon näköinen. Sitä ei tahdo saada puhelimen kameralla vangituksi sellaisena kuin se on.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti