20210710

9.7.2021.

Perjantai - ja kuumaahan se oli het aamusta. 

Aamupalaa ja kahvia takapihan puolella. Siellä luin myös Psalmien kirjaa ja rukoilin.

Valmistautumista illan Nuotioiltaan. M-L teki osaltaan sinne lettutaikinaa ja paisteli maidottomia ja gluteenittomia lettuja jonkin verran - olisikohan tuo ilmaisu ollut oikea.

Ennen 17 lähdimme M-L:n kanssa peräkärry- ym kuorminemme torille. Lehtomäen Matti ja Tuula tulivat kalustoineen - kaasugrilli ja lettupannu kaasuineen, ym. Laittelimme penkit paikoilleen ja kojut, ym pystyyn. Rautasen Jussi laitteli äänentoistoa. Äänentoisto toimi oikein hyvin tilaisuuden aikana. Krookin Lauri toi nuotioalustan, joka oli aiemmin tehty jo tällaista toimintaa varten. Paajalan Pentti tuikkasi tulen nuotioon ja alkoi keitellä mustalla pannulla kahvia. Taisi Lahtelan Penttikin olla hänellä siinä seuralaisena. Lehtomäen matti ja Tuula paistelivat lettuja - taisi kolme ämpärillistä. Bogmanin Tuomo ja Tuula grillailivat makkaroita ja  jakelivat niitä. Saurasen Sirpa oli "tiskillä" jakelemassa lettuja. kahvia taisi kaadella myös. Nuotioilta alkoi klo 18. Juontelin sen. Aurinko paistoi. Puhtaast purjeet-lauluryhmä lauloi viiteen otteeseen, Raija Kaleniuksen harmonikan säestyksellä. Väleissä käyttivät puheenvuoroja: Krista Dachauer (ev.lut.), Teemu lehtomäki (One Way), Veikko Rahonen (hell.) ja Nina Ruutinen (vap.). Puhuin lopuksi ja johdatin ns. syntisen rukoukseen. Erilaisissa vastuissa iltaa ajatellen oli n. 20 henkilöä. Kaikki toimi erinomaisesti. Istuin sellaisessa paikassa, että minun oli helppo laskea ihmiset, joita "oli kuulolla" illan aikana. heitä oli toistasataa "päätä", yksitellen laskien. Monestakin syystä iloitsin illasta: Evankeliumi oli hyvin esillä. Saimme eri seurakuntiin kuuluvina kristittyinä "puhaltaa yhteen hiileen", niin, että jos ei olisi tiennyt kuka mihinkin kuuluu, niin ei olisi tiennyt mihin kukin kuuluu. Ilonaihe itselleni on/oli myös se, että meillä oli mahdollisuus järjestää tilaisuus "ilman minkäänlaisia byrokratia vääntöjä." Kristittyjen yhteyttä parhaimmillaan. Näkyä voi toteuttaa niinkin ja olla evankeliumin asialla. Minulle jäi sellainen tuntu, että Herra oli kanssamme. Kiitos kaikille vastuissa olleille hyvästä yhteistyöstä! Herra meitä jatkossakin johdattakoon!

Pian oli "leiri purettu" ja viety pois torilta.

Teemu Lehtomäki kuvasi koko tilaisuuden ja sitä sai seurata facebookista livenä. Siellä se on katsottavissa nytkin Teemu Lehtomäen fb-seinältä. Minäkin (Jouko Kalervo Kuusjärvi) olen sen jakanut omalle fb-seinälleni ja moni muukin varmaan omalleen.  

Tultuamme kotiin menimme M-L:n kanssa kastelemaan "Terhien" kasvit ja kukat.

Iltapalaa ja teetä takapihan puolella.

Tänään olemme saaneet kuvia Norjan kävijöiltä, eli Terhi-Marjan perheeltä. Hienoissa maisemissahan he siellä liikkuvat. Tuli kuva myös "Timoilta" siellä putsattiin porukalla mansikoita - taittiin syödäkin.

Siunausta!

Ps. "Ole minulle kallio, jolla saan asua ja jonne aina saan mennä, inä, joka olet säätänyt minulle pelastuksen. Sillä sinä olet minun kallioni ja linnani" (Ps. 71:3).

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti