20150602

2.6.

Aamulla nousimme sopivissa ajoin. Emilia jo soitteli aamusta. Aloitteinen, reipas, tyttö. Olivat Danielin kanssa kahden kotona, kun isä ja äiti olivat jo menneet töihin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. M-L kävi hakemassa Emilian ja Danielin meille kun Daniel-poikanenkin oli nousut unten mailta. Sininen taivas ja auringonpaiste. Join vielä kahvia "rappukivellä" istuskellen - siihen kun aurinkoniin mukavasti "räkötti". Samalla otin aikoja Emilialle ja Danielille kun juoksivat paljasjaloin - ensin tuolla hiekkatien suunnalla ja sitten nurmikkoa pitkin talon ympäri. Luin Sananlaskujen kirjaa.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 9 rukoilijaa. Se on iloinen asia. Paluumatkalla kävin kaupassa ja postissa.Emilia lähtiessä sanoi moneen kertaan, että pitää tuoda "mehujätskiä". Vielä soittelikin kun olin kylällä. Danielkin soitti, että missä olen. Kyllähän sitten mehujäät maistuivatkin. 

M-L laittoi hyvää ruokaa - parsaa ja kanapihvejä, sekä maissintähkiä. Tuollahan me takapihalla sitten auringossa söimme. Kun ei tuullut - sillä välikllä tuuli - niin oli oikein lämmintä. Vähän jalkapalloakin heiteltiin takapihalla. Lapset hommailivat hommiaan. 

Teroltakin tuli tekstareita. Kertoili mm. poikien todistuksista. Hyvin oli pojilla mennyt. Emilian ja Danielin todistuksia sain katsella silloin todistustenjakopäivänä. Timon lasten todistuksia katselimme sunnuntaina siellä käydessämme. Kaikilla seitsemällä ihan "mukiinmenevät" paperit. 

Pöydällä meillä koreilivat Terhi-Marjan eilen hääpäivämme kunniaksi tuoma violetinsävyinen kukkakimppu, sekä minun tuomani vähän vaatimattomampi vaaleanviolettinen kimppu. 

Mummin lähtiessä viemään Emiliaa ja Danielia meiltä kotiin - kaikki menivät pyörillä - lähdin minä rankametsään. Kyllä aurinko hienosti paisteli. Nyt en karsinut rankoja, vaan vesurilla kaatelin ojanpenkasta pajuja, joista tein siltaa ojanyli - että voi ajaa rankoja pois sieltä kasoista. 

17.40 maissa olin pois rankojen luota. Lähdin heti urheilukentälle 8 km "kävelynomaiselle" lenkille. Terhi-Marja oli siellä Emilian ja Danielin kanssa myös - Danielilla kun oli jalkapalloharkat. Hiljakseen minä siinä liikuskelin, km-ajoin 8.58. Vähän venyttelin. 8.23., 7.41., 7.23., 7.09. Vähän venyttelin. 6.54., 6.46., Viimeisen kaikkein hiljemmin. Puheluita tuli aika monta - osa pitkiäkin - liittyen sielunhoitoon ja Linnassa, Suojalinnan pihalla olevaan tilaisuuteen. Muutenkin olen tänään aikalailla "säätänyt" tuota mainittua tilaisuutta. Alkoi vähän satelemaan, niin lähdin pois kentältä. Parikymmentä Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosta meni sillä reissulla. 

Palattuani kotiin kentältä oli M-L katselemassa Suomi tulessa -tilaisuutta Helsingistä, Urheilutalolta. Rodney Howard-Brown oli - ja on - puhumassa. Puhe oli hyvä. Mies on laihtunut sitten edellisen Suomen vierailun. Kokouksen loppu oli erikoinen - ja herättää varmasti paljon arvostelua. Ennenkuin "heittää miehen pesuveden mukana ikkunasta ulos" kannattaa olla kuitenkin varovainen. 12 v sitten kun hän oli Suomessa, toi hän tarkan profetian Martti Ojarekselle, koskien TV7:aa. Profetia vaikutti paljon tuon kanavan syntyyn. Se on kuunneltavissa TV7:sta - myös Ojares kertoo siitä. Paljon oli ihmisiä esillä lopussa - ja nimenomaan siinä tarkoituksessa, että halusivat ottaa jeesuksen vastaan sydämensä, joko eka kertaa, tai uudestaan. Suomessa on ollut runsaasti viimeaikoina karismaattisten piirien järjestämiä kokoussarjoja, joissa on ollut "kiisteltyjä henkilöitä" puhumassa - mutta niissä on tullut runsaasti ihmisiä uskoon. Kun olen niitä kuunnellut, olen tullut siihen tulokseen, että ihmiset on johdettu Pelastuksen vastaanottamiseen erinomaisen selkeästi. Toiset käyttävät aikansa arvostelemiseen ja kaikenlaisen puhumiseen - ja toiset tekevät työtä ihmisten voittamiseksi Jeesukselle. Onhan siitä niin paljon esimerkkejä, että "puhdasoppisetkin" oikeassaolemiseen voivat olla harhaanjohtajia. Herra meidät siltä varjelkoon. Tämä maa on täynnä "teologian kaapuihin" puettuja miehiä ja naisia, joista suuri osa voi olla/on sokeita sokeain taluttajia - ts. harhaanjohtajia. Herra varjelkoon meitä sellaisilta - ja sellaiselta.

Siinäpä sitä tuli iltapallookin syötyä ja tietä juotua - samalla kun kokousta seuraili. Eihän siinä mittää.

Tähän loppuun "lainausosioon" taas jatkoa eiliseen:

"3. Laadi luettelo varoistasi - kaikesta, mitä omistat

Kirjoita ylös kaikki, minkä omistat: asuntosi, autosi, huonekalusi, koneet ja laitteet, jne. Tarkastele valmista luetteloa määritelläksesi, pitäisikö jotakin myydä pois. Kun aloimme miettiä, mitä Hitchcockit voisivat myydä, ilmeisin asia listalla oli perheen toinen auto.
"En selviä ilman autoa, Allen", Jean vastusteli.
Allen näytti surulliselta ja syyllisyydentuntoiselta. Hän ei halunnut kieltää vaimoltaan mitään, mitä tämä halusi, mutta he ymmärsivät kumpikin, että tarvittiin kovia toimenpiteitä. Päättäessään myydä auton ja Allenin asekokoelman perhe vähensi velkojaan ja saattoi alkaa maksaa toisesta autosta säästyneillä maksuilla muita velkojaan.
Siitä, mitä he tekivät, voidaan oppia eräs tärkeä asia. Heidän täytyi opetella näkemään omaisuutensa eri tavalla kuin aiemmin. Gerge Fooshee on sanonut: "Asenteesi omaisuuttasi kohtaan määrittelee sen, miten onnistut pääsemään veloistasi. Älä ajattele sitä, paljonko kärsit tappiota tai paljonko maksoit esineestä, jota olet myymässä. Ajattele saamaasi summaa, jonka voit välittömästi käyttää velan lyhentämiseen" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua" (Ps. 50:15).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti