20150616

                                                                             15.6.

Hyvissä ajoin noustiin täällä Syktyvkarissa. Samanniminen joki virtailee täällä- Syktyv-joki.
Kar tarkoittaa kaupunkia, Syktyv ilmeisesti tulvaa.

Luin Saarnaajankirjaa.Söimme aamupalaa. Luimme Sanan paikan ja rukoilimme Veikon ja Josen kanssa.
10:ksi ajelimme Daniilin kanssa Esvaan, 10km päähän,tapaamaan yhden seurakunnan pastoria, juttelimme. Tutustuimme myös heidän rukoushuonehankkeeseensa. He tarvitsisivat apua hankkeessaan. Lähinnä sähkölämmityksen liittymissopimuksen tekemiseen ja kattilan hankkimiseen. Euroissa summa olisi hiukan alle 1000 euroa. Lupasin tunnustella Suomesta mahdollisuutta sellaisen summan kasaan saamiseen. Syksyyn mennessä heidän pitäisi saada lämmöt päälle. Kokoontuvat jo siinä, vaikka se on vielä keskeneräinen.
Ovat jo kauan rakentaneet rukoushuonetta. Voisimmekohan auttaa heitä?

Poispäin ajellessamme kävimme kaupassa ja syömässä. Sieltä "kämpille". Sitten hammaslääkärille. Minunkin hampaani tutkittiin.Niistä löytyi jo päältäpäin tutkittaessa paljon vikoja. Ne kuvattiin päältäpäin ja itse sain ruudulta katsoa kuvatut hampaat kun lääkäri selosti vikoja. Sitten hampaat röntgenkuvattiin. Jälleen sain ruudulta katsoa, kun lääkäri selosti viat. Mm. ainakin kolme kohtaa löytyi, missä on menossa tulehdus. Sitten oli juurihoidettuja hampaita, joissa kanavia ei oltu täytetty loppuun asti. Lääkäri ihmetteli, miksi on oltu niin huolimattomia. Ja miksi ei ole tutkittu hampaita tarkemmin. -En nyt viitsi sanoa millä paikkakunnalla hampaita on hoidettu. - Eihän minun pitänyt hammaslääkäriin täällä mennäkään, mutta Daniil kehotti.
Hän on meille tuttu. Hän on komi. Vielä -  yhden potilaan jälkeen - kokeiltiin jollakin laitteella muutamasta hampaasta, onko ne eläviä. Ne on korjattava pikimmiten - vielä tämän matkan aikana. Taisi olla johdatusta, kun se Daniil kehoitteli pukille! Jo senkin takia, että diabetes-ihmisellä ei saa olla tulehduksia hampaissa. Jopa se kuulemani mukaan voi laukaista diabeteksen.

19-20 välillä ajelimme kutsuttuina Nikolain "datsalle." Sauna oli kuumana. Vastoja oli tehty koivusta,lehtikuusesta,haavasta. Useaan kertaan piti käydä löylyissä.
Syötiin saslikkia, smetanaa puolukoiden kanssa,ym. ja juotiin teetä. 10.30 maissa lähdimme majapaikaan. Komiveljien kanssa iltaa vietettiin.

Minun piti lauantaina kirjoittaa myös Aaron, Eeliksen ja Nooan yhteissynttäreistä, mutta en muistanut. Siellä oli mukana myös poikien mummi - vaariakin edustamassa. ONNITTELUITA VIELÄ TÄSKII ! JA SIUNAUSTA! Oi jospa oisin saanut olla mukana!

Siunausta!


"Hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn, varjella sinua kaikilla teilläsi." Ps.91:11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti