20150606

5.6.

Psrhimmillaan taisi olla n. 14 astetta lämmintä tänään. Marja-Leena meni hakemaan Emilian ja Danielin aamulla meille. Täynnä elämää puhetta pulputellen he saapuivat meille. Syötiin aamupalaa. Juotiin kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. M-L luki hartauskirjasta luvun tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - kaksi rukoilijaa. Kävin paluumatkalla kaupassa ja ostin tarvikkeita illan ulkoilmatilaisuutta varten - makkarat, sinapit, ketsupit, lautaset, mukeja, veitset, haarukat, pikkulusikoita, kahvit, teet, yms.. 


Palattuani kotiin ennätin katsomaan Suomi tulessa -tapahtumasta suoraa lähetystä Helsingistä, TV7:sta netin kautta. Siinä samalla söin - toiset olivat jo syöneet.

M-L kävi vuorostaan kylällä hommaamassa tavaroita sunnuntain lähetyslounasta varten, josta on vastuussa. Valmisteli tarjottavaa sinne.

Laitoin haan - eli ruokin - leikkimökin oven sisäpuolelle, kun Emilia ja Daniel sitä pyysivät. Myöhemmin vielä laitoin eilen tekemäni ikkunan reunoille ikkunanpielilaudat. 

Denis kävi hakemassa lapset kotiin. Otimme tarjoiluja. 

17:ksi ajelin tarjoilutarvikkeiden kanssa Linnan kylälle, Suojalinnaan. Risto Pynnönen - kyläyhdistyksen puheenjohtaja - saapui sinne sovitusti myös. katsoimme paikat, mihin laitamme penkit ja tarjoilukatoksen. Vastaanotto oli ystävällinen. Pian saapuivat myös lehtomäen Tuula ja Matti kalustoineen. Heillä oli iso - monen letun - pannu. Kaasulla toimiva, sekä iso kaasugrilli ja katos niiden päälle. Myös iso kahvinkeitin. He sponsoroivat myös ja tekivät lettutaikinan, hillot, rasvat ja mehut - ne ainakin - ja paistoivat letut ja makkarat, sekä muutenkin vastasivat tarjoiluteltasta. Hyvä on heidän kanssaan tehdä yhteistyötä. Aholan Timo saapui myös pian telttapenkkien ja muutaman tuolin, sekä katoksen ja pöydän kanssa. Alttiutta palvelemiseen löytyy - eikä tehtäviä valita. Säätilakin oli rukousvastaus. Oli aurinkoinen ilta. Tuulikin asettui. Joidenkin mielestä oli viileähköä, mutta ei kamalan. Tilaisuus alkoi klo 19. Johtelin illan. Lauloimme joitakin yhteislauluja monisteesta Kuusjärven Timon ja Lampisen Sonjan kitarasäestyksellä. Oli hieno juttu, että he tulivat alttiisti palvelemaan. Kun järjestelee tällaisia juttuja niin ne ovat aina sellaisia prosesseja, joissa törmää monenlaisiin asioihin, jotka mm. hankaloittavat järjestelyjä. Kaikilla ei ole näkyä työstä edes sen vertaa, että haluaisivat vastata kyllä, tai ei, kun heitä pyydetään johonkin tehtävään. Se sallittakoon - onhan tämä vapaa maa ja kaikki on vapaaehtoista näissä kuvioissa, koska emme ole armeijassa - mutta minua se ihmetyttää. Varmasti me tarvitsemme voimakkaampaa näkyä Jumalan valtakunnan työstä - koska monista muistakin asioista meillä on "näkyä". Bågmanin Tuula järjesti kilpailuja. Kiitos Tuulalle! Toikkasen Raijan johdolla lauloimme ryhmänä - hänen lisäkseen ryhmässä olivat Toikkasen Pentti, Kaleniuksen Raija, Lampisen Sonja, Kuusjärven Timo, Aholan Soile, eli kolme kitaraa säestämässä. Kaleniuksen Raija soitti harmonikalla pari kappaletta suvi-illassa, Toikkasen Pentti soitti huuliharpulla sikermän. Sekin Marketta ja Parkkosen Hannu käyttivät puheenvuorot. Kiitokset kaikille Jumalan ja ihmisten palvelemisesta tässä tilaisuudessa. Lopuksi käytin lyhyen loppupuheenvuoron, joka oli oman todistukseni pohjalle rakentuva. Ihan lopuksi söimme hyviä lettuja kahvin, teen, tai mehun kanssa ja hyvin paistuneita makkaroita. Illassa oli n. 40 henkeä. Pynnösen Risto ilmoitti, että laittaa kuvia tilaisuudesta Linnan kyläyhdistyksen nettisivuille - eli sieltä sitten niitä katselemaan. 

Meidän on jatkettava evankeliumin työtä. Yksikin ihminen on Herralle rakas. Jokaiselle Jeesus on ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan valmistanut pelastuksen. Muistetaan myös Saarijärven kyliä rukouksin - ja kaikkia ihmisiä kaupungissamme! Silloinkin kun ei ole herätystä erityisemmin, on meidän vietävä evankeliumia ihmisille. 

Vähän vielä ennätin katsomaan viimeistä tilaisuutta Suomi tulessa -kokoussarjasta, TV7:n kautta netistä. Rodney Howard-Browne puhui. Vaikka minua pidettäisiinkin "kerettiläisenä" - jolla asialla ei ole kylläkään minkäänlaista vaikutusta mihinkään - niin sanon niinkuin ajattelen: Viimeaikaiset karismaattisten piirien järjestämät tapahtumat, joissa ovat olleet puhujina - aikakin lailla kiistellyt henkilöt - prof. Dr. Owuor, sekä D. Herzog, sekä Todd White, sekä Rodney Howard-Browne ovat olleet Jumalan kädenojennus kansallemme, sekä suuri siunaus. Niissä on ollut suuret määrät ihmisiä, jotka ovat halunneet tulla Jeesukseen uskoviksi. Ja monet ovat saaneet muuten siunauksia elämäänsä - ja se tulwee moninkertaistumaan. Niin, ne "parjatut karismaatikot". Paljon ihmisiä tulee olemaan taivaassa heidän työnsä kautta. Luulen, että puhdas/oikeaoppiset uskovat vfoivat olla joskus jopa sielunvihollisen käytössä "rattaisiin heiteltävine kapuloineen". Ns. ylilyöntejä ollaan helppoakin helpommin osoittelemassa, mutta entäpä niitä alilyöntejä! Onkohan niistä tullut niin normaalia kristillisyyttä, ettei niitä edes havaita. Itse pääpaholainenkin voi nukuskella täysin rauhassa kirkkomme ikkunalaudoilla - sisäpuolella- kun ei sillä ole mitään syytä olla hereillä edesottamustemme takia.

Jatkoa edelliseen/edellisiin lainaukeen/lainauksiin:

"Harkitse lisätulojen hankkimista

Monilla on työpaikka, josta saadut tulot eivät yksinkertaisesti riitä, vaikka rahat käytettäisiinkin viisaasti. Lisätulojen hankkimiseen liittyy kaksi tärkeää seikkaa. Ensinnäkin, päätä etukäteen, että maksat lisätuloillasi pois velkoja. Olemme taipuvaisia kuluttamaan enemmän kuin tienaamme, olivatpa tulomme suuret tai pienet. Kuluttaminen vaikuttaa olevan aina edellä ansioitamme. Toiseksi, hanki lisätuloja tavalla, josta ei koidu haittaa suhteellesi Jumalaan tai perheeseesi. Jos olet naimisissa, saatat tarvita luovuutta löytääksesi tapoja, joilla saat koko perheen mukaan tai löytääksesi työn, joka tuo perheen yhteen ennemmin kuin hajottaa sitä.
Jean Hitchcock osoittautui aikaansaavaksi ja kekseliääksi ihmiseksi. Hän alkoi hoitaa kotonaan neljää naapurustonsa lasta päivällä, kun lasten vanhemmat kävivät töissä. Jean ja Allen rohkaisivat kahta vanhinta lastaan olemaan iltaisin lapsenvahtina, ja nämä antoivat puolet tuloistaan perheen lainojen lyhentämiseen.
Nämä ovat vain muutamia sadoista mahdollisista tavoista hankkia lisäansioita, jotka auttavat pääsemään veloista nopeammin. Riippumatta siitä, paljonko lisätuloja ansaitset, ratkaisevaa on kuitenkin sitoutuminen siihen, että saadut rahat käytetään velanmaksuun eikä lisääntyneeseen kulutukseen" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit..." (Ilm. 3:18).                                                                                                                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti