20150628

27.6.

Lauantai. Tuli nukutuksi pitkään - edellisenä yönä kun vähän. Vaan mikäpä siinä on nukkuessa. Marja-Leena oli jo käynyt kylällä kaupassa - ja taisipa olla vienyt joitakin leipomuksiaan rukoushuoneelle. Aamupalan ja kahvin - joita osittain kävin nautiskelemassa takapihan majassa -  jälkeen luin Jesajan kirjaa. M-L hartauskirjasta luvun. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä 

Sateli vähän. Järjestelin hieman takapihan laavua. Työntelin ruohonleikkurilla pihan ruohikon. Kaatelin pihanreunassa olevan punaisen hallin seinustalta pari liian isoksi kasvanutta koivua ja muutaman männyn - olivat niin lähellä seinää, että olivat kasvaneet räystään yli, siihen tavaten. Tein muutaman vastan koivuista laavussa istuskellen. Samalla keittelin kahvit mustalla pannulla. Se on mukavaa puuhaa - rentouttavaa. Laitoin kaatamani männyt ja yhden koivun "kasvamaan" takapihalle - ts. tein niille reiät ja pistin siihen pystyyn. Piha muuttui eri näköiseksi. Lähinnä huomisia yhden pikkumiehen synttäreitä ajatellen. 

Samalla takapihalla puuhaillessani laitoin pressusaunan kiukaan alle tulen. "Terhit" toivat Danielin meille mennessään helluntairukoushuoneelle Israel-tilaisuuteen. Olimme laavulla. Tero perheineen - sekä Timo Miron kanssa - saapuivat himpun ennen 18.30. Silloin olimme sopineet Timon kanssa lähtevämme lenkille. Se kuitenkin jäi kun M-L kutsui heti pöytään syömään pizzaa ja salaattia, sekä juomaan kahvia. Ja satamaankin vielä alkoi. Josko huomenna lenkille.

Denis ja Emilia tulivat kokouksesta meille. Heitettyämme häkälöylyt ja vedettyämme pressun kehikon päälle, menimme Deniksen, Danielin, Teron ja Timon kanssa saunaan. Löyly oli hyvä ja miellyttävä. Uuden vastan tuoksu mukava. Jonkin kerran piti käydä löylyissä ja välillä vilvuutella. On se vaan mukavaa. Ei sitä niin isoja iloja kiehisen vuolija kaipaa - sellaisia tavallisia vain. Ne ovat elämän eliksiiriä. 

Söimme iltapalaa ja joimme haudutettua ruusunmarjateetä - sekä pakuriteetä. Denis lapsineen lähti jo aikaisemmin. Timo iltapalan jälkeen. Miro, sekä Tero perheineen jäiivät meille yöksi. Milena oli alkanuit tänään konttaamaan. Seisomaan on noussut kuulemma jo aikaisemmin. Niin sitä kehitystä tapahtuu. Voipi olla, että huomenissa sitä konttaamista saadaan ihastella. Sekin on Jumalan lahjaa.

Jospa taaqs sitä lainailua jatkelisin - ja mikäpä ettei:

"Velan takaaminen

Lainoihin liittyy myös kysymys takauksesta. Se, joka laittaa nimensä toisen lainapaperiin, vastaa toisen velasta. Lainan takaaminen vastaa tilannetta, jossa menet pankkiin, otat lainan ja annat rahat ystävällesi tai sukulaisellesi.
Monet niistä, jotka takaavat pankkilainoja, päätyvät itse maksumiehiksi. Valitettavasti kaikki takaajat eivät ota huomioon sitä, että heidän takaamansa henkilö voi laiminlyödä maksujaan.
Raamatussa takaamisesta puhutaan selvin sanoin. Sananlaskuissa 17:18 sanotaan: "Mieletön se, joka lyö kättä ja menee toisesta takuuseen."
Vanhemmat takaavat usein lastensa ensimmäisen auto- tai asuntolainan, mutta päätimme, ettemme tee sitä. Haluamme osoittaa esimerkillämme lapsillemme, miten tärkeää on olla takaamatta toisten lainoja, ja haluamme rohkaista heitä olemaan ottamatta itse lainaa. Sen sijaan opetamme heitä  suunnittelemaan hankintojaan etukäteen ja säästämään rahaa, jotta voisivat ostaa ensimmäisen autonsa käteisellä.
Kehotan sinua käyttämään maalaisjärkeä niin, ettet koskaan takaa kenenkään lainoja.
Jos olet taannut jonkun velkoja, Raamattu sanoo sinulle selvät ohjeet: Sananlaskuissa 6:1-5 sanotaan:
"Poikani, jos olet toisen puolesta mennyt takuuseen, lyönyt kättä vieraan kanssa, jos omat puheesi ovat kietoneet sinut verkkoonsa, lupauksesi vanginneet sinut ansaan, vieneet sinut vieraan ihmisen käsiin, tee silloin näin, poikani, jotta pelastuisit: Mene ja vetoa häneen, ahdista häntä pyynnöilläsi, älä suo silmillesi unta äläkä luomillesi lepoa. Pelastas itsesi niin kuin pakeneva gaselli, kuin lintu, joka väistää pyyntimiehen paulan" 

Siunausta!

Ps. "Kohottakaa Jumalalle riemuhuuto, kaikki maa, veisatkaa hänen nimensä kunniaa, antakaa hänelle kunnia ja ylistys" (Ps. 66:1,2).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti