20150606

6.6.

Kylläpähän nukkui kiehisen vuolija pitkään tänään - tosin nukkumaankin hän meni myöhään, tai paremminkin aikaisin. No, sehän on kuin panisi rahaa pankkiin, kun nuorena nukkuu. Marja-Leena oli mennyt kylälle kauppaan. Palasi isojen kantamusten kanssa - huomista lähetyslounasta varten - minun ollessa syömässä aamupalaa. Joimme kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. On ollutaika tuulinen päivä.

Oli aika tyyntä ja kuivaa, kun ajelin ruohikon. Jätin luonnonkukkia kasvavat kohdat ajelematta. Saahan sitä siinäkin hiukan liikettä - tosin se tällä kertaa minun tapauksessani ei taida kuntoa kasvatella. 

Syötiin jotakin. M-L oli laittanut loput siemenet linnuille - niitähän kyllä menee. Mukavahan se on sitten katsella tuossa ikkunan takana tapahtuvaa liikennettä ruokintapaikoille. Tikkojakin käy useita. Samoin oravia. Harakoita, variksia, närhejäkään ei ole pois hätyytelty.

16 maissa menin rankapaikkaan hiukan vesuria heiluttelemaan ja toksimaan oksia pois. Oli vihreää ja suvista. Jokin lintu lauloi kuuluvasti. Alkoi satamaan tihkua - kyllähän sekin kasteli. Mutta mukavaahan sekin on kesällä - kun ei ole kylmä. On totta sanonta: Minkä kesä kastelee, sen se kuivaakin. Sateen aikana luonnon vihreys muuttui erisävyiseksi - kaunista sekin. Pari tuntia olin metässä. Lähtiessäni tekaisin kesän ensimmäisen vastan.

Join kahvit ja lähdin urheilukentälle 10 km "kävelynomaiselle" lenkille, km-ajoin 7.59., 7.48., 7.42., 7.15., 7.13., 7.13., 6.50., 6.47., 6.21., 5.39. Hiukan sateli välillä. Eipä näkynyt muita kentällä. 20 maissa tulin pois. Venyttelin hiukan kotona. Palattuani laitoin saunan lämmite.

Kävin saunomassa - mukava oli vastoa vihreällä vastalla ensimmäistä kertaa tälle suvelle. Saunaan tuli mukava tuoksu - piti välillä aina nuuhkia vastaa, kun tuoksui niin vahvasti koivunlehdelle. Vastomisen jälkeen olikin mukava mennä takapihalle vilvuuttelemaan. Se on yksi saunomiseen kuuluva erinomainen nautinto. Tihkutteli vettä. Vielä piti käydä toisissa löylyissä. M-L:kin kömpi jälkilöylyihin.

Iltapalaa ja teetä. Tuuli välillä niin, että puut taipuivat. On tullut sellainen vihreys puihin ja pensaisiin, että se on mukavana läpinäkymättyömänä verhona tuonne tielle päin.

Jatkoa eilen ja aiemmin olleisiin lainauksiin:

"7. Älä ota lisää lainaa

Ainoa tuntemani tapa olla ottamatta lisää velkaa on maksaa kaikki ostokset käteisellä tai pankkikortilla ostoshetkellä. En pidä luottokorttien käyttämistä ehdottomana syntinä, mutta ne ovat vaarallisia. Tilastojen mukaan ihmiset käyttävät kolmanneksen enemmän rahaa maksaessaan luottokortilla käteisen sijaan, koska heistä tuntuu, että he eivät todellisuudessa käytä rahaa maksaessaan muovikortilla. Kuten eräs ostaja sanoi toiselle: "Pidän luottokorteista paljon enemmän kuin rahasta, koska ne riittävät paljon pidempään!"
Kun aloimme Bevin kanssa perehtyä siihen, mitä Raamattu opettaa rahasta, meillä oli yhdeksän luottokorttia. Nykyään meillä on yksi. Kun analysoin velkaantuneiden taloudellista tilannetta, käytän yksinkertaista peukalosääntöä sen määrittämiseen, ovatko luottokortit heille vaaraksi. Jos he eivät maksa luottokorttilaskua kokonaisuudessaan kuukauden loppuun mennessä, rohkaisen heitä leikkaamaan luottokorttinsa kahtia" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Vahvistakaa hervonneet kädet, voimistakaa horjuvat polvet" (Jes. 35:3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti