20150607

7.6.

Marja-Leena heräili aikaisin lähetyslounaan vuoksi. Menivät hyvissä ajoin Terhi-Marjan kanssa helluntairukoushuoneelle sitä valmistelemaan myös. Minä nukuin pidempään. Noustuani join kahvia ja söin hiukan aamupalaa.

10 alkoi rukoushuoneella rukoushetki alakerrassa. menin sinne hieman alusta myöhässä. Toistakymmentä rukoilijaa. 11 alkoi Ehtoollisjuhla, jonka johteli Reenilän Jouko, Kuoro lauloi. Minua siunattiin itärajan taakse - Komin tasavaltaan - lähtöä varten. Turusen Mika puhui. Vietimme ehtoollista. Tilaisuuden jälkeen oli lähetyslounas kahveineen. Ruokana oli kasvissosekeittoa ja salaatia, jälkiruuaksi puolukkapuuroa. Kahvin kanssa raparperipiirakkaa. Joku kääntyi ruokajonosta pois siinä jonkun aikaa seisottuaan ja tokaisi lähtiessään, että saahan sitä velliä kotonakin.

Ajeltuani kotiin kaatelin muutamia leppiä ja aloin tehdä niistä kehikkoa sellaisen pensaskasvin ympärille, että pysyy pystyssä, eikä leviä levälleen. Jätin homman kesken, kun Timo, Pia, Miro ja Milena tulivat meille - omasta kokouksestaan suoraan. Jonkin aikaa oleskelimm ulkona. Laitoin takkaan tulen. Jonkinajan kuluttua saapuivat myös emännät lähetyslounaan loppujärjestelyistä. Terhi-Marja, Emilia ja Danielkin piipahtivat. Söimme vielä sitä velliä - kasvissosekeittoa - ja salaatia, sekä joimme kahvia.

"Timojen" mentyä menin jatkamaan loppuun koristepensaan kehikon teon. Onhan se vähän kuin hevosaitaus pienoiskoossa, mutta pitää katsoa, miltä pensas sitten kasvaessaan kesän mittaan sen sisällä näyttää. Kaitpa se hieman sellainen "naurua kolmannella" -kyhäily on. Mutta, sopiihan iloa elämään.

Kävin illemmalla 10 km "kävelynomaisella" lenkillä punaisella - en torilla - vaan kentällä. Ensin köpöttelin 5 km km-ajoin 7.49., 8.03., 7.43., 7.46., 7.42. Venyttelin himpun. Jatkoin 5 km km-ajoin 6.57., 7.20., 7.06., 7.26., 6.27. Tuulinen sää. - tänään on muutenkin ollut kovia tuulenpuuskia - aurinkokin näkyi ja hiukan ripsi vesiäkin. 20 jälkeen tulin lenkiltä.

Joskopa sitä taas jatkaisi lainausta:

"8. Tyydy siihen, mitä sinulla on

Elämme kulttuurin keskellä, jossa mainosteollisuus on kehittänyt voimakkaita, hienovaraisia keinoja taivutellakseen kuluttajan ostamaan. Usein mainosten tarkoitus on saada meidät tyytymättömiksi siihen, mitä meillä on.
Eräs amerikkalainen yritys perusti uuden tehtaan Väli-Amerikkaan, koska siellä oli tarjolla runsaasti halpaa työvoimaa. Tehtaan käyttöönotto eteni kitkattomasti ensimmäiseen palkkapäivään saakka. Seuraavana päivänä kukaan kyläläisistä ei tullut töihin. Yrityksen johtajat odottivat päivän, toisen ja kolmannen. Vieläkään kukaan kyläläisistä ei tullut töihin. Tehtaan johtaja lähti tapaamaan kyläpäällikköä keskustellakseen ongelmasta: "Miksi meidän pitäisi jatkaa työntekoa", kyläpäällikkö vastasi johtajan tiedusteluihin. "Me olemme tyytyväisiä. Olemme jo ansainneet sen verran, mitä tarvitsemme elääksemme."
Tehdas seisoi toimettomana kaksi kuukautta, kunnes joku oivalsi lähettää jokaiselle kyläläiselle postimyyntikuvaston. Kuvastojen lukeminen herätti kyläläisissä uusia ostohaluja. Pian he palasivat työhön, eikä työvoimasta sen koommin ollut pulaa.

Huomaa nämä kolme tosiasiaa:
  • Mitä enemmän katsot televisiota, sitä enemmän kulutat.
  • Mitä enemmän luet lehtiä ja mainoskuvastoja, sitä enemmän kulutat.
  • Mitä enemmän kiertelet kaupoissa, sitä enemmän kulutat.
Perheemme on tästä elävä esimerkki. Kun tyttäreni alkaa haluta tiettyä jäätelöä pikaruokaravintolasta, tiedän, että hän on nähnyt mainoksen siitä televisiossa. Televisionkatselun vähentäminen vähentää selvästi myös ostoshalujamme" (Howard Dayton),

Siunausta!

pS. "Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus" (Ps. 91:4).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti