20150628

28.6.

Kun heräsin, paistoi aurinko siniseltä taivaalta. Marja-Leena oli noussut jo aikaisemmin valmistelemaan päivän tarjoiluja. Aamupalaa ja kahvia oli mukava syödä ja juoda takapihan majassa. M-L oli ollut siellä jo aikaisemmin, mutta tuli myös sinne kanssani. Luin siellä Jesajan kirjaa. Rukoilimme siellä yhdessä. Tero oli meillä edellisen yön perheineen - hän, Mari, Eelis ja Nooa. Aaro oli mennyt suoraan leiriltä, jossa oli ollut ryhmänjohtajana, Sastamalaan, Evankeliumijuhlaan, kavereiden kanssa. Nooan ja Eeliksenkinm hakivat vanhemmat leiriltä ja ajelivat eilen tänne. Nousivat hiukan myöhemmin. Ennen toista aamupalaa toisten kanssa juoksentelin hiljalleen pihanurmikolla siksakkia yhteensä yli puoli tuntia. Venyttelin pariin otteeseen lisäksi puolisen tuntia, ylikin. 

Takapihalla laitteltiin vielä paikkoja tarjoilukuntoon. Denis, Emilia ja Daniel tulivat myös meille. Heti kohta puolenpäivän jälkeen myös Timo perheineen - tänään se sitten nähtiin, että pikkuneiti, Milena, konttasi. Terhi-Marjan haki Denis meille myöhemmin. Hän valmisteli syntymäpäivätarjoiluja. Heittelimme tikkaa talon päädyssä - sekä lapset, että aikuiset. Sittenpä olikin vuorossa hyvä ateria. Osa ruuasta haettiin sisältä, osa oli katettu takapihan majaan. Siellä majassa, sekä taivaan alla toisen pöydän ääressä ruokailimme. Ateria - jonka oli valmistanut mummi - oli erinomainen - myös jälkiruoka. Sää suosi erinomaisesti perhekunnan juhlintaa. Mukava olla yhdessä. Mukavaaa porukkaa - vaikka näin omasta perhekunnasta sen sanonkin, niin totta se on. Voin leikillisesti sanoa, että sai taas olla itseään paremmassa seurassa. Ruuan jälkeenkion vielä nakkelimme tikkaa. Siitä sitten alkoi porukkaa liueta kuka mitäkin tekemään.

Terhi-Marja oli valmistellut huipputarjoilut Danielin 8 v. synttäreitä varten, joita sitten vietettiin. Daniel sai lahjoja. Hänelle lauloimme yhdessä. Pöytä oli kyllä koreana. Ulkona herkkuja kahvin/teen/mehun kanssa nautimme. 

Jonkinajan kuluttua tarjoiluista, lähdimme urheilukentälle. Aurinko paistoi. Tero, Denis, Eelis, Daniel, Nooa ja Miro - Miro kyllä rullalautailikin ja teki temppuja - pelasivat kentän reunalla, jossa oli maali, jalkapalloa. Kentälläkin oli peli käynnissä. Timon kanssa kiersimme rataa. Timo samalla Milenaa vaunuissa töntäen juostessaan. Osan juoksi ilman Milenaa, kun Mari ja Pia tulivat myös kentälle - Mari juosten ja Pia M-L:n pyörällä. Minä "kävelynomaisesti" kiersin 8 km, samoin Timo juosten. Km-aikani olivat 6.57,. 9.21 (sen aikana juttelin yhden pariskunnan kanssa)., 6.45., 6.58., 6.58., 7.03., 6.46., 7.10. Palattuamme kentältä pääsimme kohta Timon, Deniksen ja Teron kanssa saunaan - M-L laittoi saunan lämmite. Timon perheineen täytyi lähteä kotiin, kun heille tuli vieras.

Myöhemmin söimme Teron, Marin, Eeliksen, Nooan ja M-L:n kanssa iltapalaa ja joimme teetä, yms. - minä pakuriteetä.

Jatkoksi jatkoa lainailuihin:

"MISTÄ MEIDÄN PITÄISI ETSIÄ NEUVOJA?

Raamattu kehottaa meitä etsimään viisautta useista lähteistä.

Raamatun Sana

Psalminkirjoittaja kirjoitti: "Sinun liittosi (lakisi, engl. käännös) on iloni, liittosi säädökset ovat neuvonantajani" (Ps. 119:24). Lisäksi Raamatusta löytyvät nämä vaikuttavat sanat: "Jumalan sana on elävä ja väkevä. Se on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ... se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme" (Hepr. 4:12). Olen nähnyt tämän olevan totta. Raamattu on elävä kirja, jonka välityksellä Herramme tarjoaa opastustaan kaikille sukupolville. Se on ensimmäinen suodatin, jota käytän taloudellisten päätösteni arviointiin.
Jos Raamatussa selvästi vastataan kysymykseeni, minun ei tarvitse etsiä neuvoa muualta, koska Jumalan Sana sisältää ilmoituksen Herran tahdosta kirjallisessa muodossa. Jos Raamatussa ei puhuta tarkasti kysymyksestäni, käännyn toisen neuvojen lähteen puoleen: hurskaiden kristittyjen" Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Peseytykää, puhdistautukaa; pankaa pois pahat tekonne minun silmäini edestä, lakatkaa pahaa tekemästä" (Jes. 1:16).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti