20150621

21.6.

Hyvää Kesäpäivän seisausta! Aamupalan jälkeen luin Saarnaajan kirjaa. Kuunneltiin ja seurattiin aamusta alkaen kaikki tilaisuudet helluntaikonferenssista - siis Juhannuskonferenssista - Keuruulta. Helluntakilaisiahan - ainakin jonkinlaisia - tässä ollaan oltu jo vuosikymmeniä. Jumala joutuu rakkaudessaan puhkaisemaan uusia herätyksiä - joista tulee yleisimmin herätysliikkeitä. Oliko se Hänen alkuperäinen - ykkössellainen - ajatuksensa? Ajatteliko Hän, että se mikä syntyi ensimmäisenä helluntaina, olisi se jatkumo asialle? Useinhan sanotaan, että pitää palata alkulähteille - mitä sekin sitten tarkoittaa on kunkin "selityksistä" kiinni. Haluaisinko olla jotakin muuta enemmän kuin helluntailainen? Kyllä. Eikä tässä tarvitse mitenkään tarvitse alkaa arvostelemaan herätysliikettä, johon kuuluu. Ei myöskään paikallisseurakuntaa, jonka jäsen on. Ei myöskään vähätellä paikallisseurakunnan merkitystä - josta siitäkin on niin monenlaisia tulkintoja. Haluan ennenkaikkea olla sen yhden seurakunnan - Kristusruumiin - yksi jäsen. Samalla olen Jumalan valtakunnan kansalainen. Parhaiten Jumalan valtakunnan työ kaupungissa ja paikkakunnalla onnistuu, kun otetaan tosissaan ajatus noista kahdesta jäsenyydestä. Onhan se sanottava - ihan jo totuuden nimessä - että eihän se paikkakunnillamme suuressa määrin vaikuta. Uskon Jumalan - ja seurakunnan pään: Kristuksen - sekä Pyhän Hengen ajatuksena olevan, että se näkyisi, tuntuisi ja vaikuttaisi paljon enemmän. En usko kenenkään voivan tosissaan sanoa, että asia olisi toisin. Emme ainakaan saa olla liian tyytyväisiä nykyiseen asiaintilaan. Jotenkin alkoi "purkautumaan" tekstiksi tuonkaltaisia ajatuksia - ja eihän se pahaksi ole, jos joku toinenkin niitä miettii.

Syötiin välillä.

Kävin 9 km "kävelynomaisella" lenkillä aurinkoisella urheilukentällä, jossa tänään oli pidetty perinteikkäät Saarijärven Juhannuskisat. Keräilivät kalustoa ja tarvikkeita pois. Oli lämmintä - parikymmentä astetta. 1 km jaksoissa kävelin 8 km - loppu oli "siirtymäkävelyjä" - km-ajoin 8.34., 7.32., 7.00., 6.44., 6.26., 6.11., 6.07., 7.33. Palasin lenkiltä 19 maissa.

Mukavasti aurinko paistoi. Takapihalla istuskelin ja join kahvia, sekä söin makkaraa. 
Myöhemmin sisällä iltapalaa. 

Komin matkalla kävimme tutustumassa yhden  -  Esvassa olevan - seurakunnan rukoushuonerakennustyömaahan. Ovat jo pitkään rakentaneet sitä. Syksyksi rakennukseen pitää saada lämmöt päälle. Sähköliittymään ja kattilaan tarvitaan alle 1000 euroa. Olisi heille suuri apu, jos tuohon hankkeseen löytyisi 1000 euroa. Rukoillaan sitä.

Jatkampa ennen Komin matkaa olleita lainauksiani:

"MITEN VOIMME PÄÄSTÄ AUTOLAINASTA?

Autolaina on suuri syy kuluttajien velkaisuuteen. Keskimäärin ihmiset pitävät autoaan 3-4 vuotta, vaikka auto kestäisi käytössä huomattavasti pidempään.
Pääset autovelasta seuraavalla tavalla. Ensinnäkin, päätä etukäteen, että pidät autoasi vähintään kuusi vuotta. Toiseksi, maksa pois autolainasi. Kolmanneksi, jatka kuukausittaisten lainaerien maksamista, mutta sijoita rahat omalle säästötilillesi. Sitten kun haluat vaihtaa autoa, säästetyt rahat ja autostasi saama hyvitys riittävät hyvin, vähän kuluttavan, käytetyn auton ostoon ilman että joudut ottamaan lainaa" Howard Dayton).

Siunausta! (Puh. 040-0206858, Jouko).

Ps. "Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus kristus, joka on vanhurskas" (1. Joh. 2:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti