20150604

4.6.

Marja-leena meni tänään hakemaan Emilian ja Danielin meille. Kun tulivat - lapset iloisesti kälättäen - olin syömässä aamupalaa. Luin Sananlaskujen kirjaa. M-L alkoi leipomaan ja laittelemaan ruokaa. Suomi tulessa -tilaisuudesta alkoi lähetys TV7:sta myös.

Kävin kylällä mielenkiintoisella asialla. Kiitos! Kävin samalla reissulla rautakaupassa.

Rukoilimme hiukan yhdessä - lapset mukana.

Söimme.

Emilia on monena päivänä hoputtanut minua laittamaan leikkimäkkiin ikkunan - siinä kun on ollut vain ikkuna-aukko toisessa ikkunassa. Verhot on kyllä siinäkin jo. Minä tein homman aikalailla ns. "vapaalla kädellä" - senhän näköinen on sitten jälkikin. Viime sunnuntaina kun kävimme Kangasniemellä, sain veljeltäni Heimolta fleksin suikaleen, josta "ikkunalasit" tehtiin. Avattava, saranoilla. Sisäpuolella pienet haat. Rautasen Jussi käväisi sen operaation aikana meillä - toi peräkärryn. Joimme kahvit. Jatkoin hommaa Jussin mentyä. Aurinko paistoi.

Terhi-Marja kävi töistä tullessaan hakemassa lapset meiltä.

Ja taas piti syödä - liekö ihan pääelinkeino.

Kävin urheilukentällä 7.2 km "kävelynomaisella" lenkillä. Aurinkoista - vaikka vähän aiemmin satoikin. Aluksi menin 1 km:n. Venyttelin himpun. Sitten 6.2 km. Rauhallista menoa. 

Tultuani kotiin, oli M-L katsomassa Suomi tulessa -tilaisuutta TV7:sta netin kautta. Tilaisuudet ovat Helsingissä, Urheilutalossa. Oikeastaan tuo lähetys - live - oli syynä, että tein vain lyhyemmän lenkin. Rodney Howard-Brown puhui. Julistus oli hyvää. Korvajärven Jussi johteli hyvää ylistysryhmää. Täällähän se Jussikin eleli kun heidän perheensä asui Saarijärvellä - iskän ollessa Vapiksen pastorina. Siinä lähetystä katsellessa tuli syödyksi iltapalaa ja juoduksi teetä. Suihkussakin tuli käydyksi vasta sitten illan lopuksi.

Huomenna klo 19 on Linnan kylällä, Suojalinnan pihassa "No, onkos tullut kesä..." KYLÄILTA. Tuossa blogikirjoituksen oikealla puolella onkin siitä infoa. Tule mukaan! Nykäise ystäviä seuraasi! Rukoillaan - niinkuin olemme tehneetkin - että sää oli sopiva ja tilaisuus hyvä! Tehdään se kiitoksen kanssa! Linnan kyläyhdistyksen sivuillakin on ilmoituksemme asiasta. Se on mukava juttu. 

Jatkoa taas niihin blogijuttujen loppulainauksiin:

"5. Laadi takaisinmaksuaikataulu kullekin lainanantajalle

Veloista vapautuminen voi vaikuttaa pitkäpiimäiseltä, mutta on äärimmäisen tärkeää noudattaa näitä askelia. Kukaan ei pääse veloistaan sattumalta. Tarvitaan systemaattinen kirjallinen maksuaikataulu, jotta saavuttaisimme tavoitteemme - velattoman päivän. ...
Kuukausieriä maksaessasi kirjoita muistiin maksettu summa ja laske jäljellä oleva velan määrä. Näin voit seurata, miten velka vähenee. Se auttaa sinua huomaamaan, että lainasumma pienenee, mikä kannustaa sinua pysymään suunnitelmassasi.
Jos lainoja on paljon tai maksut ovat jo ohittaneet eräpäivän, on viisasta toimittaa lainanantajille kopio takaisinmaksusuunnitelmasta. Vain harva lainanantaja jättää tukematta asiakasta, joka tosissaan yrittää maksaa takaisin velkansa. Lainanantaja arvostaa sitä, että olet laatinut aikataulun ja olet halukas kertomaan siitä heille. Päätä, mitkä velat on maksettava pois ensimmäisenä. Päätöksesi pitäisi perustua kahteen seikkaan: lainan kokoon ja siitä veloitettavaan korkoon.

Maksa pois pienet velat. Keskity maksamaan ensin pois pienempiä lainoja. Rohkaistut, kun saat ne maksettua, ja näin saat käyttöösi lisää rahaa muiden velkojen maksuun. Kun olet saanut ensimmäisen lainan maksettua, käytä siitä vapautunut lyhennyserä seuraavaan lainaan, jonka haluat maksaa pois. Kun toinen laina on maksettu, käytä ensimmäisen ja toisen lainan lyhennyserät seuraavan velan maksuun ja niin edelleen.

Maksa pois korkeakorkoiset lainat. Selvitä, minkä suuruista korkoa kustakin velasta peritään, ja yritä maksaa ensin pois ne, joissa korko on suurin" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Jos minulla olisi vääryys sydämessäni, ei Herra minua kuulisi" (Ps. 66:18).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti