20150630

30.6.

Eiliten piti lähettää onnitteluja nimipäivän johdosta Nuotion Petrille, Hyytiäisen Petrille, Lampisen Pekalle, Ruposen Pekalle - ja kaikille muille nimipäivää viettäneille tutuille! Eiväthän nuot onnittelut vieläkään kovin myöhässä ole. 

Marja-Leena haki aamulla Emilian ja Danielin meille. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia, yms. Takapihan majaanhan sitä piti mennä evhäitään syömään. Luin siellä Jesajan kirjaa.

Ajelin 11:ksi helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - sitä ei ollut. Olisin tiennyt, jos olisin lukenut viikko-phjelman. Eli, oma moka. Eipä se haittaa - se turha käynti, mutta ei mokakaan.

Lähdimme M-L:n, Emilian ja Danielin kanssa Jyväskylään. Matkalla menimme Terhi-Marjan työpaikan ohi. Emilia ja Danielk kävivät äitiä moikkaamassa siellä ovella. Jyväskylässä kävin ensin JKU:n - Jyväskylän Kentrtäurheilijat - toimistolla. Hain sieltä yhden kilpailun palkinnon. Sieltä menimme RAX:iin syömään. Vatsat täynnä ajelimme Kuohulle, Vertaiselle, hakemaan peräkärryn, joka on eri vaiheiden jälkeen tullut sinne kesän 2014 lähetysmatkalta Venäjälle. Sitten huristelimme kotiin. Emilian ja Danielin jätimme kotinsa kohdalla kyydistä. 

Joimme kahvit.

Ennen 17.30 menin urheilukentälle 5.6 km "kävelynomaiselle" lenkille. Daniel oli siellä 17 alkaneissa jalkapalloharjoituksissa. Terhi-Marja katseli penkillä. Emilia kirmaisi luokseni huomattuaan minut. Kiersimme yhdessä rataa ja vähän venyttelimmekin yhdessä. Lopussa satoi kaatamalla. Swe ei haitannut. Ilma oli lämmin. 1 km jaksoissa menin km-ajoin 8.00., 8.24., 8.03., 6.51., 6.59. Väleissä vähän venyttelyä. Siirtymäkävelyjä 600 m.

Palattuani lenkiltäni pääsin pian saunaan, kun M-L oli laittanut saunan lämmite. Sade jatkui kovana jonkinaikaa.

Söimme iltapalaa. Join pakuriteetä. M-L leipoi sämpylöitä.

Komien alueella olisi Esvassa tarvetta 1000 euron tuesta rakenteilla olevan rukoushuoneen lämmityskattilan ostamista ja sähkösopimuksen tekemistä varten. Muistetaan asiaa rukouksin!

Jatkoa aikaisempiin lainauksiin:

"1. Puoliso

Jos olet naimisissa, puolisosi on ensimmäinen taho, jolta tulee pyytää ihmisten neuvoja. Mies ja vaimo ovat yksi. Naisille on usein annettu upean herkkä ja intuitiivinen luonne, joka on tarkka havainnoissaan. Miehet taas ovat taipuvaisia keskittymään objektiivisesti faktoihin. Mies ja vaimo tarvitsevat toisiaan saavuttaakseen toimivan tasapainon oikeaa päätöstä varten. Uskon myös, että Herra kunnioittaa vaimon virkaa miehensä apuna. Monta kertaa Herra puhuu miehelle hyvin selvästi vaimon kautta.
Aviomiehet, sallikaa minun olla suorapuheinen. Riippumatta vaimonne kokemuksesta ja perehtyneisyydestä talousasioihin, teidän on kunnioitettava ja pyydettävä vaimonne neuvoa. Olen itse tehnyt niin ja yllättynyt myönteisesti nähdessäni, miten terävä Bevin analyysi on ollut raha-asioissa. Vaikka hänen muodollinen koulutuksensa ei liity talousasioihin, hänellä on erinomainen liikemiesvaisto ja hänen päätöksensä ovat usein parempia kuin omani. Hänen huomionsa rikastuttavat aina omiani.
Kun johdonmukaisesti pyydät neuvoa vaimoltasi, hän pysyy samalla perillä taloutenne todellisesta tilasta. Tämä on tärkeä siltä varalta, että mies kuolee ennen vaimoaan tai jos hän tulee työttömäksi. Isäni sai vakavan sydänkohtauksen, joka teki hänet työkyvyttömäksi kahden vuoden ajaksi. Koska hän oli uskollisesti pitänyt äitiäni ajan tasalla talousasioista, äitini kykeni ottamaan tehtävät hoitaakseen ja tekemään sen menestyksekkäästi. Neuvon pyytäminen puolisolta myös suojaa suhdettanne, koska vastaatte yhdessä päätöksen seurauksista. Jos olette yksimielisiä päätöksistä, suhteenne ei kärsi, vaikka päätös osoittautuisi huonoksi" (Howard Dayton). 

Siunausta!

Ps. "Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. Ja katso: jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle" (Ps. 139:23,24).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti