20150624

24.6.

Olin aamupalalla kun Marja-Leena tuli Emilian ja Danielin kanssa, haettuaan heidät meille. Syötiin siinä sitten aamupalaa. Luin Korkea Veisua. M-L luki hartauskirjasta paikan. Rukoilimme yhdessä.

Emilia, mummi ja Daniel harrastavat kuntoilua aamuisin - Emilia taitaa toimia seremoniamestarina. Mm. isoa vannetta pyörittävät - ei lattialla, vaan lantiolla. Hyvin näkyy kaikilla käyvän. Emilia laittoi ohjelman jääkaapin oveen - milloin kuntoilu tapahtuu sisällä ja milloin ulkona.

Pystyttelin takapihalle - sateessa - sellaisen verkkoseinäisen katoksen. Sitä ennen ajelin nurmikon takapihalta - josko sitä viikonloppuna olisi perhekunnan kokoontuminen.

Kävin kylällä ostamassa öljynvaihtoa varten öljynputsasrin - Denis lupaillut vaihdella öljyt meinki piiliin.

Söimme hyvää kaali poronlihakeittoa - lapsetkin tykkäävät poronlihasta.

Terhi-Marja haki töistä tullessaan lapsensa meiltä. Olimme istuskelemassa takapihalle pystytetyssä katoksessa.

Tein yksinkertaisen sisäänkäynnin takapihalle pystytetyn katoksen ja talon väliin - tietynlaisen portin, jonka yläpuolella lukee hiilellä laudanpätkään kirjoitettuna: Tervetuloa! Josko sitä viikonloppuna yhden miehenalun synttäreitä vietetään... Laitoin vielä lehtipuut pystyyn katoksen neljälle kulmalle.

Kävin 7 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä - hiljaista palauttelua eilisestä hieronnasta. Ensimmäinen km melkein tavallista kävelyä. Venyttelin vähän. 4 km km-ajoin 8.16., 8.09., 7.35., 7.41., 7.35., 7.24., 7.58. Kaunis sää sattui lenkin ajaksi. Jalkapalloharjoituksia ja lasten yleiurheilukilpailuja oli kentällä. 

Ajelin 19:ksi Rukousiltaan helluntairukoushuoneelle. 16 rukoilemassa. Tulin "kaapan kaatta" kotiin. Iltapalaa ja teetä.

"Pyhän Hengen teemavuotta viettävä helluntaiherätys tuntuu mielellään muistelevan ensimmäistä jelluntaita ja Azusa-kadun tapahtumia. Se unohtaa samalla, etteivät nykyisen karismaattisuuden kriisin keskiössä suinkaan ole Pyhän hengen kastetta vielä kokemattomat kristityt. Ei: ongelman ytimessä ovat uskovat, jotka ovat saaneet armolahjoja, mutta eivät enää käytä niitä.

Tessalonikalaiskirjeen kehotus olla sammuttamatta Henkeä ja 2. Timoteuskirjeen vetoomus armolahjojen täyteen liekkiin puhaltamisesta muistuttavat kipeällä tavalla, että Pyhän Hengen lahjat on mahdollista laiminlyödä ja hiivuttaa ..........

Pastorinkin kannattaa kutsua koolle niitä, jotka joskus käyttivät lahjaansa rohkeasti, mutta nyttemmin ovat vaienneet. Comebackin tekevistä karismaatikoista voi tulla seurakunnan todellisia kultakimpaleita. .... " (kirjoittaa tänään tulleessa Ristin Voitto (RV) -lehdessä - nro 26 (25.6.205), s. 9, lehden toimituspäällikkö Anssi Tiittanen kolumnissaan).

Jatkampa vähän myös aikaisempaa "tarinaa" - lainausta - hieman:

"LIIKEYRITYSTEN JA SEURAKUNTIEN LAINAT

Haluan rohkaista sinua rukoilemaan myös sen puolesta, että vapautuisitte veloistanne liikeyrityksessäsi ja seurakunnassasi. Monet ovat päättäneet maksaa pois liiketoimintaan liittyvät velkansa, ja lukuisat seurakunnat ovat ryhtyneet toimenpiteisiin maksaakseen lainansa nopeutetusti pois" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011). Kirjalle suosituksia ovat antaneet: Martti Ojares, viestintäneuvos, TV7:n perustaja ja toimitusjohtaja, Daniel Lepojärvi, talouspäällikkö, Fida International, Pekka Havupalo, pastori, Suomen Helluntaikirkon puheenjohtaja, Pirkko Säilä, toiminnanjohtaja, Patmos Lähetyssäätiö, Kyösti Frestadius, MTh (TM), kauppatekn., johtava pastori, Espoon helluntaiseurakunta.

Siunausta!

Ps. "Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä sen kaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa" (Joh. 4: 23, 24). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti