20170111

11.1.

Sydämellisiä nimipäiväonnitteluja Hokkasen Karille, Lakosen Karille ja Liimataisen Karille!

Mitenkähän se on tuo Suomen kustin polkeminen - postin kulkeminen - nykyään? Niitä kun nuita joulukorttejakin vieläkin vain saapuu perille. Ei siinä mitään ihmeellistä, että saapuvat perille - sehän on tarkoituskin - mutta kun niitä yhä ja jatkuvasti saapuu vasta nyt ihmisille. Meinkii joulukortti saavutti tänään yhden sukulaisen Haminan suunnalla. Jokin aika sitten Oli kortti putkahtanut ystävien postilaatikkoon samassa kaupungissa. Vielä myöhemmin oli korttimme tavoittanut kohteensa Lapissa. Varmaanhan niitä on vielä matkallakin - ainakin viestejä kuuluu eripuolilta.

Marja-Leena kävi viemässä tänäkin aamuna Emilian ja Danielin kouluun. Nousin kun hän tuli kotiin. +0.7. Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Johanneksen kirjettä.

Kävin hiihtämässä 60 min. Kusiaismäen 1.4 km ladulla. Tuulista.

Söimme.

Laitoin takkaan tulen, jonka jälkeen lähdimme M-L:n kanssa pistämään jalkaa toisen eteen. Kävelimme kirjapainonmäen kautta radan toiselle puolelle - 1 h 15 min. tallustelimme. Joissakin paikoissa tuuli kovasti.

Juotuani kahvit, kävin vielä hiihtämässä 60 min. Kusiaismäen ladulla. Tuuli vieläkin enemmän. Mukava keli kuitenkin olla ulkona ja hiljaisessa liikkeessä - ja ainahan sitä sellaisessa liikkeessä voi olla rukouksenkin hengessä. Palattuani hiihtolenkiltä teki M-L minullekin smoothien, joka muodostui piimästä, avokadosta ja puolikkaasta banaanista.

19:ksi menimme M-L:n kanssa Seurakunnalliseen raamattukouluun helluntairukoushuoneelle - se oli aloitusilta tälle raamattukoululle. Turusen Mika johteli ja piti opetuksen, joka kestää puoli tuntia. Kohosen Kalle johteli meitä ylistyksiin seuranaan aanasen J-P ja Aholan Timo. Lopuksi oli rukousta. Taisi olla nelisenkymmentä henkeä. Ilta oli hyvä.

Tultuamme rukoushuoneelta kaupan kautta kotiin, söimme iltapalaa ja joimme teetä. Tuli viestejä perhekuntalaisilta. Terolta mustikkamaalta - sitähän sanotaan, että oma maa mansikka, muu maa mustikka. Oli käynyt kuntoaan hoitamassa uimalla - luulisin, että hallissa. Timo puolestaan oli käynyt kuntoilulla pimeässä, koskapa valot tuikkivat kuvassa, mutta muuten oli pimeää - oli yli 8 km lenkin huitaissut. Kyllähän se työpäivän jälkeen vaatii erilaista asennetta, kuin esim. tällaisella eläkeläisvaarilla. Hyvähän se on harrastaa jotakin liikuntaa "pitkällä jänteellä" - sillä tavalla, kuin se kullekin on mahdollista. 

"Jumala opastaa ja sitten Hän täyttää tarpeet. Hän johdattaa ja sitten Hän ruokkii. Se on Hänen tapansa. Valaiseva esimerkki löytyy Israelin kansan elämästä. Erämaassa mannaa tuli sinne, missä pilven- ja tulenpatsas olivat - ja ainoastaan sinne. Jos israelilaiset eivät seuranneet Jumalan patsaan johdatusta, he jäivät ilman aamiaista, lounasta ja päivällistä. Meillä on aina tarpeeksi, jos olemme siellä, missä Hän käskee meidän olla" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää herätyksen, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991, s.181).

Siunausta!

Ps. "Vyöttäkää...mielenne kupeet..." (1. Piet. 1:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti