20170107

7.1.

Noustuani ihan hyvissä ajoin laitoin kuusen kynttilät ja muut jouluiset "tulet" loistelemaan. -2.5 ulkona. Satanut lunta jonkunmoisen kerroksen. Sitä joutui puunhakureissulla heti ulos mentyään lumen harjaukseen portailta. Sytyttelin takkaan tulen. Kahvia ja aamupalaa - se kun tuo verensokerinappi pitää ottaa ruokailun yhteydessä. Kohtapa sieltä armas - pienellä kirjaimella - vaimokin tuli pöydän ääreen. Luin 2. Pietarinkirjettä.

10:ksi menin helluntairukoushuoneelle paasto ja rukouspäivään. Tasatunnein oli neljä 45 min. rukousjaksoa. Välissä aina 15 min tauko, mehuineen, kahveineen ja vesineen. 1. jakso: 12 henkeä, 2. jakso: 14 henkeä, 3. jakso: 18 henkeä, 4 jakso: 16 henkeä. Ajelin rukoushetkien päätyttyä kotiin. 

Palattuani rukoushuoneelta join teetä. M-L teki VHH-pizzaa. Työntelin pihasta lumia. Mukava, harmaa sää olla ulkona. Pakkaset taas menneet. ollessani lumihommissa, tulivat meille Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel. Mukava oli taas tavata heidän Venäjän reissun jälkeen. Pia, Milena ja Helmi-koira tulivat heti kohta myös. Jättivät Milenan meille hoitoon, kun heillä oli meno. Joimme kahvia ja söimme VHH-pizzaa salaatin kanssa. Hyvää.

"Terhien" mentyä menin ulos hiihtelemään 60 min. pihaladulla. Hyvä luisto ja mukava sää. Taivaalla vilistivät pilvet kovaa kyytiä. Kuu näkyi välillä kirkkaana - sen vasen puoli oli nyt kuin kupera linssi. Eilen kun se oli suora kuin viivottimellä vedetty.

Poljeskelin puolisen tuntia kuntopyörää. Se nyt oli sellaista pyörän selässä istumista, kun Milena halusi myös olla pyörän kyydissä - eikä minulla mitään sitä vastaan ollut. Välillä hän seisoi keskikohdalla ja piti ohjaustangosta kiinni. Välillä piti nostaa ohjaustangolle istumaan. Välillä oli kyydissä etupuolella. Se jo sinänsä oli kuntoilua kun nujusi Milenan kanssa. M-L teki toista VHH-pizzaa.

Saunan napsautin päälle. Kun Timo ja Pia saapuivat Milenaa hakemaan, niin pääsin Timon kanssa saunan löylyihin 20 maissa. Saunan jälkeen joimme teetä ja söimme pizzaa, sekä mansikkarahkaa. Ulkona -3 ja jotain. Kävi välillä jo ykkösellä alkavassa lukemassa. Pian sitten lähtivätkin "Timot" kotia kohti.

"Usko tekee erilaiseksi.  Se on perusero kahden ihmisen välillä. Koko maailma on uskon rajan toisella tai toisella puolella. Todellisuudessa on vain kahdenlaisia ihmisiä - ei rikkaita ja köyhiä, ei valkoisia ja mustia, ei oppineita ja oppimattomia, ei juutalaisia ja kreikkalaisia eikä miestä ja naista. Kristuksessa ei ole mitään tällaisia eroja. Jumala näkee vain uskovan ja uskomattoman. "Joka uskoo...se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen" (Mark. 16:16).

Usko kuuluu uuteen järjestykseen. Epäusko kuuluu vanhaan ja kuolevaan järjestykseen. Usko on vedenjakaja, joka kulkee ihmiskunnan halki. Meillä voi olla elämään joko uskon tai epäuskon asenne. Muita vaihtoehtoja ei ole" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää herätyksen, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991, s. 174).

Siunausta!

Ps. "Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa" (Fil. 4:19).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti