20170103

3.1.

Nousin hyvissä ajoin uuteen päivään. Pakkasta 10 astetta. Sytyttelin jouluiset valot sisälle ja ulos. Keittelin kahvia ja söin aamupalaa. Luin 2. Pietarinkirjettä. Pari oravaa ja lintuja alkoi ilmaantua ruokintapaikalleen. Rukoilin joidenkin aiheiden puolesta. Marja-Leenan noustua, join kahvia vähän lisää. M-L luki kohdan hartauskirjasta.

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - ei ollut ketään. Toimitettuani pienen asian kylällä ajelin kotiin.

Huttusen Tapio Enontekiöltä, Tunturi-Lapista, soitteli. Rohkaiseva puhelu. Joillakin on kykyä sellaiseen, johon itsellään kokee kykyä puuttuvan.

Hain puut ja laitoin takkaan tulen - sekinhän on niitä pieniä jokapäiväisiä askareita, eikä mitenkään vastenmielinen jomma. Pysyypähän näpit vähän mustana ja savunhajuisena.

Hiihtelin varsin varovaisesti - siis hiljaista hiipivää vauhtia - pihalatuani 70 min. Eihän sitä viitsi näin flunssan jälkivaiheissa vielä muuta kuin vähän liikkeessä olla ja ulkoilmaa haukkailla. Minussa tosin ei kovin voimakkaana ole tuo tauti ollutkaan. M-L kävi kylällä kauppa-asioilla hiihtelyni aikana. Palasi himpun ennen kuin lopettelin ladun nyyläämistä. - 10.4.

Jonkin ajan kuluttua ruoka oli valmis - hyvä, sellainen, jota ei ole tainnut meillä ennen ollakaan. Seuraavan lauseen jo arvaatkin: Siinä sitten jouluisten valojen ja Emilian joululahjakynttilän tuikkiessa ruokaamme pistelimme - siis suihin. 

Ruuan jälkeen lähdin heti tallustelemaan 8.3 km normaalin kävelyn lenkille Tarvaalan suuntaan. Taivas aika selkeä. Siellä roikkui kirkas kuunsirppi pyöreäpuoli alaspäin. Tähdet tuikkivat. Aukealla mukava viima. Palatessani -11.7. M-L neuloi.

Deistä tuli kuunneltua jotakin ohjelmaa. Samoin TV7 netistä katselin paria Israel -ohjelmaa.

"Todellinen usko toimii, kun Jumala ei näytä toimivan. Jumala rakastaa miestä ja naista, joka uskaltaa lyödä vetoa Hänen avustaan. Se on voiton, siunauksen ja herätyksen kaava.

Kuinka monia sellaisia ihmisiä voit muistaa, jotka tekivät juuri niin? Ajattele jotakuta, joka saavutti jotain uutta Jumalalle. Voit laittaa heidät kaikki luetteloon. Jokainen heistä oli ihminen, joka uskalsi silloin, kun kenenkään toisen mielestä ei ollut oikea hetki. Jokainen herätys on alkanut tuolla tavalla.

Muuan sananjulistaja kaipasi suurempaa Jumalan liikehdintää, niin että hän saisi nähdä Jumalan parantavan vaivatut ja tekevän ihmeitä. Kun hän kääntyi vanhemman julistajan puoleen, hän sai vastauksen: "Jumala tekee noita asioita, kun herätys tulee. Odota."...

...Olen varma siitä, että tuo aika on tänä päivänä. Ketä Jumala odottaa? Odottaako Hän ehkä sinua? Mitä sinä odotat?" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää herätyksen, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991, s. 164-165).

Siunausta!

Ps. "Älä pelkää, usko ainoastaan" (Mark. 5:36).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti