20170113

13.1.

Kolmisen astetta pakkasella noustessani. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 2. Johanneksen kirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä olohuoneessa. Sytyttelin takkaan tulen.

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen, joka oli yläkerrassa - 4 rukoilijaa. Alakerrassa oli äiti-lapsi -piiri - siellä oli runsaasti väkeä.

12 maissa kävin hakemassa Danielin koulusta meille.

Syötyämme kävimme M-L:n ja Danielin kanssa hakemassa Emilian koulusta 13 maissa. Emilia jäi mummin kaa heille. Minä vein Danielin mailoineen ja kiekkoineen luistelemaan Tarvaalan jääkiekkokaukalolle. Sieltä menin suoraan Kusiaismäen 1.4 km ladulle. Hiihtelin 60 min. - taisikin olla tämän talven nopeinta hiihtovauhtia. Ei kuitenkaan mitenkään kovaa.
Vähän viskeli luntakin.

Ladulta menin suoraan kauppaan - erityisesti tuliaisia huomista matkaa varten.

Tultuani kylältä kotiin, vaihdoin nastalenkkarit alle ja menin 8.3 km rauhalliselle "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan - M-L ei ollut tullut vielä kotiin. Menin jääkiekkokaukalon kautta. Siellä Daniel yksikseen luisteli. Terhi-Marja tuli juuri myös töistä ja otti siitä ohimennessään Daniel-poikansa kyytiin.

Tultuani lenkiltä oli M-L:kin jo kotona. Alkoi sadella lunta.

Rinkkakin piti ottaa esille ja alkaa laittelemaan siihen mukaanotettavia tavaroita huomenaamulla tapahtuvaa lähtöä varten - naapuriin.

Emilialla oli tänään kaverisynttärit. Huomenna sitten sukulaisille - joihin minä en valitettavasti pääse. No, mummi edustaa meitä molempia. Joululomamatkalla viettivät Emilian synttäreitä Venäjällä sukulaisten kanssa.

Synttäreiden mentyä ohi kävin "Terhien" pirtissä kirjoituttamassa Terhi-Marjalla maahantulokortin huomista varten - häneltä kun onnistuu tuo "itämurteen" kirjoittaminen. Oli satanut jo kerroksen lunta - ja lisääkin tuli.

Kävin saunanlöylyissä.Seuraavankerran lauteilla istutaan - mikäli vanhat merkit paikkansa pitää - Kominmaassa.

Iltapalaa ja teetä pariinkin otteeseen illan aikana.

Tänään olen pyydellyt ihmisiä vastuisiin KYLÄILTAAN - joka on to. 16.2. klo 18.30 Pajupuron koululla.

21.30 maissa oli lämpötila -1.3.

"Me menetämme sen, minkä me kulutamme omaksi hyväksemme.
Meillä on loppumattomana aarteena kaikki se,
minkä me lainaamme Sinulle, Herra, 
Sinulle, joka annat kaiken.

On raamatullista koota uhreja Jumalan käyttötarkoituksiin. Jumala rakastaa iloista antajaa, koska Hän itse on iloinen antaja. Kukaan ei voi evankelioida maailmaa yksin. Me kaikki voimme auttaa lahjoillamme antamalla varamme, kykymme, aikamme ja itsemme. Työ voidaan suorittaa loppuun vain, jos me kaikki autamme omalla osuudellamme. Ainoastaan yhdessä me onnistumme. Meillä ei ole varaa istua kädet helmassa, sillä työmiehiä on vähän, eikä meillä ole varaa olla antamatta rahaa, sillä tarpeet ovat niin moninaiset" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää herätyksen, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991, s. 183).

Siunausta!

Ps. "Ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista" (Joh. ilm. 5:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti