20170131

31.1.

Kyllä väsytti aamulla. Lämpö 37.0. Olo tuntui huteralta. Ulkona -1.4. Aamupalan ja kahvin jälkeen piti vaan "vetää luunsa" sohvalle vaaka-asentoon. En siksi kirjoita, että tässä minun taudissa olisi jotain erikoista - sillä eihän siinä sellaista - vaan se kun sattuu nyt olemaan tätä minun elämää ja siitähän sitä on tullut pienimuotoisesti tässä ns. blogissa tullut eina kirjoitelluksi. viisaammat eivät ehkä kirjoittelisi - minä kirjoitan. Luin Ilmestyskirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. M-L kävi jo aamulla viemässä Emilian ja Danielin kouluun.

Jonkin aikaa loikoiltuani "ryhdistäydyin" ja aloitin SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman, Rintamapostin nro 7. 31.1.2017. tekemisen. Takarajaksi olin asettanut tämän päivän. Tein sen ja lähettelin s-postilla sen haluaville rintamalaisille. Tulostelin tarpeellisen määrän paperiversioita ja laitoin kuoriin. Pisän tätä rukousrintaman yhteydenpitovälinettä erittäin tärkeänä asiana henkilökohtaisesti - onhan kyseessä Jumalan synnyttämä asia. Minultahan kyllä menee aina aikaa Rintamapostiin liittyviin asioihin, mutta se on mielestäni sen arvoista. Esim. siihen liittyvä lyhyt Rohkaisua Sanasta-osio ei ole läpihuutojuttu. Se on lyhyt, mutta tärkeä, johon haluaa paneutua.

M-L leipoi ensi sunnuntain tilaisuutta varten ja kävi sitten kävelylenkillä. Kehui keväistä säätä palatessaan. Minulla ovat lenkit jääneet tekemättä. Venäjän matkan aikanakin ne olivat vain rauhallisia kävelyitä. Pian ovat veteraanien yleisurheilun halli-SM-kilpailut. Ilmiselvästi olo niiden aikaan ei ole vielä kohentunut normaaliksi. Toisaaltahan sillä ei ole taas juurikaan merkitystä, toisaalta olisi ihan mukava olla silloin "normikunnossa", koskapa on niihin ajatellut mennä.

Söimme.

Kävimme kylällä. Veimme postiin Rintamapostit. M-L kävi kauppa-asioilla. Kävin sinä aikana viemässä muutaman Rintamapostin lähellä olevien rintamalaisten postilaatikoihin. Taivaalla kaunista ruskotusta.

Palattuamme kotiin veti sohva puoleensa. Siinä tuli kuunnelluksi Deitä - ja välillä kai torkuttuakin. Lämpö oli päivällä 36.5, illemmalla 37.0. Ei sitä paljoa ole. Jostain syystä tämä kuumejakso on on ollut sellainen, että ei heti sen vähennyttyä ole tullut sellainen selkeä olo, joten täytyy vaan antaa elimistön tehdä tehtäväänsä. Rasittaa ei sitä kannata lisää - selviää varmasti vähemmällä.

Denis kävi illalla tuomassa kaksi isoa kuhaa. Niitä kun nyt pyytelevät - pyytömiehet. Komioita kaloja. Passaa pistellä suihinsa. Kyllä se vaan makaavankin kissan suuhun hiiri juoksee.

Aattelin mielessäni, että lähettelen joillekin - jotka eivät kuulu Rukousrintamaan - tuota uutta Rintamapostia. Ihan siksikin, että kun olen siitä aina tässä "blogisessakin" puhunut, niin pääsee jyvälle siitä, millainen se on - ja samallahan voi halutessaan "testata" noita rukousaiheitakin. Jos haluat liittyä rukousrintamaan, niin ilmoit allekirjoittaneelle yhteystietosi ja Rintamaposti alkaa "juosta" luoksesi. Voithan pyytää muitakin mukaan ja ilmoitella heidänkin yhteystietosi. (Jouko Kuusjärvi, puh. 040-0206858, jouko.kuusjarvi@gmail.com)

Lupasin eilen jatkaa lainausta, jonka aloitin eilen. Suomi ei ole paljon jäljessä.

"Lasten manipulaatio Ruotsin kouluissa

...Opetusohjelman sisältöjä

Ruotsissa meneillään oleva muutos on niin suuri, että kaikkea siihen sisältyvää manipulaatiota on vaikea edes kuvitella. Seuraavassa kuitenkin ymmärryksen syventämiseksi muutamia asioita mitä nyt aletaan opettaa Ruotsin kouluissa. Kun vääryydet saadaan kirjatuksi opetusohjelmaan on opettajien rangaistuksen uhalla opetettava niitä:

UUsi pohjoismainen näkemys on, että sukupuoli on etupäässä sosiaalinen konstruktio ja että näin myös esimerkiksi miehisyys on muuttumassa. Myös biologinen sukupuoli on uudessa opetusohjelmassa muutettu muuttuvaiseksi. Gueer-liikkeen vaikutuksesta kaikenlainen normaalius kyseenalaistetaan kaikilla elämän alueilla. Normikriitikot pyrkivät eroon vallitsevista normeista ja niiden yksilöitä kahlehtivasta vaikutuksesta erityisesti seksuaalisuuden alueilla. Normikriittisyys yhdistetään vallan käytön kritiikkiin. Mitään seksuaalista suuntausta ei saa suosia muiden kustannuksella tai pitää normaalina, koska silloin joku muu suuntaus voisi tuntua epänormaalilta tai poikkeavalta. Ruotsin koulun opetusohjelmassa sanotaan: "Esikoulun tulee vastustaa perinteisten sukupuoliroolien ja -mallien esilläpitämistä". Tällainen opetusohjelma siis merkitsee sitä, että aktiivisesti estetään lapsia tekemästä asioita, joita he luonnostaan tahtovat tehdä eri tavoin ilmaistessaan sukupuoltaan leikeissään. Esikouluissa tulee olla lastenkirjoja joissa esitellään "sateenkaariperheitä". Henkilökunnan on vahdittava, ettei opetusta leimaa heteronormatiivisuus. Uusien oppien opettaminen ja toisaalta hyväksyminen opetusohjelmaan kuuluvaksi tulee pakolliseksi, eikä niitä loppupeleissä enää saa kyseenalaistaa. Oppilaita puhutellaan etunimellä, ei tyttöinä ja poikina. Vanhemmat ovat holhoojia tai vanhempia, ei isä ja äiti. Näin pienen vähemmistön odotukset alkavat hallita suuren enemmistön puhetta ja käyttäytymistä, lopulta lain voimalla. Uudessa tilanteessa koulujen rehtorit ja opettajat joutuvat puolustautumaan erilaisia syrjimis-syytöksiä vastaan. Tällaisessa tilanteessa heidän on esitettävä todisteet, ei sen, joka syyttää heitä. Jos rehtori nyt ei tarjoa sukupuolineutraalia käymälää oppilailleen, joku voi loukkaantua seurauksella, että rehtori joutuu syytteeseen. Samoin jos ei hän ole tarjonnut sateenkaariperheitä esitteleviä kirjoja oppilailleen voi hän joutua vaikeuksiin!" (Esirukoilijoiden ystäväkirje. Lemlandin Rukous- ja kurssikeskuksen yhteiskristillinen julkaisu, talvi 2017, s. 3).

Jatkan, jHs.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti