20170104

4.1.

Minulla kun oikein oli herätys puhelimessa tälle aamulle. Muistan kyllä herätyksen soineen, mutta heräsin uudestaan puhelin vieressäni - ja nukkuneena jonkin verran pitempään. Eipä silti, ei minulla mitään syytä ollut herätä johonkin tiettyyn aikaan. Heräsin keittiöstä kuuluneeseen ääneen, Marja-Leena kun siellä laitteli aamupalaa. Pakkanen 17.5 huippeilla. Kahvin ennätin minä keittelemään. Luin 2. Pietarinkirjettä.

M-L halusi, että rukoushetki pidetään pehmeämmillä tuoleilla, olohuoneen puolella. Niimpä olimme siellä joulukuusen loisteen äärellä. Aluksi M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme monenlaisten aiheiden puolesta.

Rukouksen jälkeen menin raikkaaseen - -vähän alle 18 astetta - työntelemään hissukseen lumia pihasta ja pihatieltä. Menihän siinä noin tunti - eihän sitä lunta paksua kerrosta ollut, mutta kunhan että ulkona ja pienessä liikkeessä. Eilen sateli ohutta lunta hieman ja tänä aamunakin oli uutta lunta vähän.

Käytyäni ryypiskelemässä kupillisen - sellaisen vähän isomman mukillisen - kahvia ja "Ristivvoeton" luettuani, menin ulos hiihtelemään 70 min pihalatua. Pakkasta 18.1 aloittaessani, 19.1 päättäessäni. Sää oli kuiten hieno. Aurinko laski isona punaisena pallona tuonne alempana ja kauempana olevan metsänreunan taakse. Se metsänreuna on alempana kuin metsä, joka on tuossa lähempänä. Niinpä aurinko näkyi hienosti lähempänä olevien puiden valitse. Asumme nimittäin - joka suunnasta katsottuna - korkeimmalla kohdalla tällä mäellä. Vaikkei tätä äkkiseltään mäeksi edes hahmotakkaan.

Hiihtelyn jälkeenhän se maistui taas jo ruokakin. Niinpä söimme.

Ruuan jälkeen lähdin heti hiljakseen kävelemään. Lähtiessä pakkasta 19.1 astetta. Menomatkalla kävin katsomassa, että "Terhien" talolla on kaikki ok. ja viemässä heidän postinsa. Tarvaalan suunnassa käpöttelin 8.3 km. Palatessani lenkiltä oli pakkasta 19.4. Kyllähän se parta oli melkoisessä "iljanteessa".

Keitettyäni kahvia lähdinkin pian helluntairukoushuoneelle 19:ksi Jesaja62 -rukousiltaan. Rautasaaren Kati johteli. Ketolan Juha - ICEJ:n kansainvälisentyön johtaja - puhui. Tosin hänen puheensa katsottiin tykin kautta TV7:n taltiointina. Rukoilimme Israelin ja muiden aiheiden puolesta - 11 rukoilijaa.

Iltapalaa ja teetä palattuani kotiin.

Muoniossa mitattu tänään yli 40 astetta pakkasta.

"Et voi odottaa eläväsi voitokasta kristillistä elämää, jos sinä et ole Hengessä, sillä Hengessä vaeltaminen on Jumalan suunnitelma sinulle. Me voimme olla Hengessä missä tahansa. Se on tärkeä tosiasia. Me voimme olla kuussa fyysisesti, vertauskuvallisesti puhuen, mutta pysyäksemme hengissä me hengitämme taivaan ilmaa. Pahimmissakin paikoissa, joissa on helvetin löyhkä, Jumala verhoaa meidät....

...Kun me olemme Hengessä, me olemme voittamattomia, matkalla voitosta voittoon, ja elämämme on kätketty Kristuksen kanssa Jumalassa. Ainoa menestyksen kaava, jonka minä tunnen, on se, että ihminen liikkuu Hengessä, että seurakunta liikkuu hengessä ja että työntekijät, evankelistat, pastorit ja opettajat liikkuvat Hengessä. Jumalan Hengessä me voimme voittaa maailman Jeesukselle" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää herätyksen, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991, s.112).

Siunausta!

Ps. "Niin he...puhuivat rohkeasti, luottaen Herraan" (Apost. teot 14:3). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti