20170106

6.1.

Noustessani oli pakkasta yli 24 astetta. Aurinko alkoi meidän mäelle näkyä metsän takaa hieman myöhemmin. Saatuani joulukuusen kynttilät, ynnä kyntteliköt ja muuta jouluiset tunnelmavalot palamaan, hain puut ja sytyttelin takkaan tulen loimottelemaan. Aamupalaa ja kahvia. Luin 2, Pietarinkirjettä. Pianhan sieltä nousi Marja-Leenakin uuteen päivään - joka on muuten Loppiainen.

Kävelin taas 1 km matkan "Terhien" talolle. Laitoin keskikerroksen uunin, yläkerran uunin, alakerran uunin ja hellan keittiössä lämpiämään.Tulien palellessa työntelin ohuen ohutta pakkaslumikerrosta pihasta, sekä liiteripoluilta. Ei olisi tarvinnut, kun ei sitä ollut kuin nimeksi, mutta saipahan kävellä kolan perässä ja olla ulkosalla pitkään. M-L:kin kävi kauppareissullaan siellä. Laitoin vielä olohuoneen uuniinkin tulen - toisista uuneista oli jo palaminen loppunut - vaikka vähän aristelin, kun se on kuulemma vetänyt huonoiten. Ei kuitenkaan tullut savua. Sytyttelin ulos kynttilälyhtyihin tulia. Tänään tulevat Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel kotiin lomareissultaan Vennään maalta, niin on niinkuin tervetulovalot pihassa palelemassa. Saatuani viimeisenki npellin kiinni lähdin 16 maissa lampsimaan 1 km matkan kotiin. Pirtea pakkanen. Aurinko painui jo hyvissä ajoin piiloon. Kuu paistoi puolikkaana taivaalla jo varhain myös. Astellessani kotia kohti se oli oikein kirkas - vasen reuna oli suora kuin viivottimella vedetty. Taivas oli selkeä. 

Tultuani kotiin oli M-L leipomassa mantelileipiä. Hän oli keittänyt myös keittoa, joka kyllä maistui. Syötyäni hain vielä puita ja laitoin takkaan tulen toistamiseen tälle päivälle.

Daniel soitteli autosta. Olivat tulossa Venäjältä jo melkein Viitasaaren kohdalla.

Kahvia ja mantelileipää otettuani, pian syönnin jälkeen, otin sivakkani talon päädystä ja hiihtelin 60 min pihaladulla. -18.1 astetta. Joku voisi sanoa hienosti, että oli fantastinen sää - se oli. Selkeä taivas ja kirkas puolikuu. Puiden- ym. varjot näkyivät selkeinä.  

Lähdin vielä hiihtelyn jälkeen käymään rauhallisella 8.3 km lenkillä Tarvaalan suunnassa. Lähtiessä -18.1. Palatessa -13.4. Nopeasti tipahti. Lopussa pikkasen heitteli jo lunta. 

Olivat vielä joutuneet lämmittämään "Terhilässä" uuneja. Ei ollut tarpeeksi lämpötila sisällä noussut. En uskaltanut lämmittää enempää uuneja - hellassa pidin pidempään valkeaa. Eilen lämmitin alakerran uunia ja keskikerroksen makuuhuoneen uunia. Olisi pitänyt lämmittää eilen kaikkia uuneja.No, parempi kuitenkin, kuin ettei olisi ollenkaan lämmittänyt. 

Lenkin jälkeen iltapalaa ja teetä. 22.50 oli -12.2.

Katselin netin kautta naisten ampumahiihtocuppia.

"Usko on vastaus mahdottomaan tilanteeseen. Usko ei ole vain mahdollista varten; se ei edes ole uskoa. Maailmankaikkeuden väkevin voimanlähde on Jumalan käsivarsi. Jotkut voivat uskoa Jumalaa vain jossain #kohtuullisessa" asiassa, sellaisessa, mikä on hallittavissa. Mutta Paavali kirjoitti: "...emmekä luota lihaan" (Fil. 3:3), toisin sanoen omiin suunnitelmiimme" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää herätyksen, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991, s. 173).

Siunausta!

Ps. "Vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee" (Jaak. 4:7).
"Vastustakaa häntä lujina uskossa..." (1. Piet. 5:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti