20170105

5.1.

Toivottelemme täältä meiltäpäin sydämellisiä nimipäiväonnitteluja Huttusen Lealle, Haminan Pyhältöön, sekä Paanasen Lealle ja Lampisen Leealle Saarijärvelle!

Kylläpä se taas tänä aamuna nukutti! Sitä kun vanha pääsee alkuun, niin eihän siitä meinaa loppua tulla ollenkaan. Sininen taivas ja auringonpaiste. Lienee ollut pakkasta liki 19. Laitettuani jouluiset valot loistelemaan, kävin kopaisemassa puut liiteristä ja sytyttelin tulet takkaan. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Marja-Leena valmisti myös hyvää smoothieta, jossa oli useita hyviä ainesosia. Luin 2. Pietarinkirjettä.

M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä olohuoneessa, takan lähellä.

Menin "Terhien" talolle. Vein postin sisälle, sytyttelin tulen kahteen uuniin, juotin joulukuusen ja työntelin tulien palaessa pihassa ohutta lumikerrosta pois. Se onkin isompi piha kuin meillä. Mukava vain, kun saa käpötellä - olla liikkeessä - raikkaassa ulkoilmassa. Välillä kävin sekoittelemassa - kohentelemassa - tulia. Aurinko laski tänäänkin hienosti metsänreunan taakse. Kuun puolikas näkyi jo hyvissä ajoin ennen auringon häviämistä taivaalla. Kun lopettelin kolaamisen, olikin jo pimeä ja kuu näkyi oikein kirkkaana. Kävelin kotiin - 1 km mennen tullen, eli yhteensä 2 km. Meniköhän tuo ynnälasku oikein?

16.45 olin kotona. M-L oli tehnyt hyvää ruokaa, joka kyllä ulkoilijalle maistui.

Heti syönnin jälkeen laitoin nastalenkkarit jalkoihin ja kävin 8.3 km lenkillä Tarvaalan suunnassa - yli 17 astetta pakkasta. Nyt jo osittain menin hieman vauhdikkaammin - ei enää flunssa haittaa. Maisteltuani vähän kahvia ja vettä lenkin jälkeen - ja saatuani jäät parrasta pois - menin heti jatkamaa pihaladulle 60 min. hiihtelyllä. Mukava tunnelma - taivaalla puolikuu, jonka ympärillä värikäs kehä. Jouluiset valot ja pakkasta liki 18 astetta. Eihän sitä etuoikeutta voi jättää käyttämättä.

Lopetettuani hiihtämisen pääsimme heti saunaan, sillä M-L laittoi kiukaan lämpiämään sopivissa ajoin. Mukava oli pakkasulkoilupäivän jälkeen nauttia saunan löylyistä. Tarvitseeko se ihminen niin paljoa siihen, että voi olla tyytyväinen? Kun pohjana on kuitenkin usko Jeesukseen, joka on mittasuhteiltaan niin valtava asia!

Saunan jälkeen iltapalaa ja teetä. Eli: Ensin käytiin saunassa ja sitten syötiin vasta - ja sitten käytiin ruuan päälle makkoomaa.

Terolta on tullut tänään(kin) vanhoja valokuvia M-L:n älypuhelimeen. Niissähän on paljon muistoja. Lieneekö Terokin tullut siihen ikään, jolloin enemmän alkaa kiinnittämään huomiota tuonkaltaisiin asjoihin? Tiedäppä.

Pakkanen noussut 22.30:een mennessä 19.2:een.

"Tiedätkö sinä ehdottoman varmasti, että sinä olet mukana voittajan puolella? Silloin pelko ei voi ahdistaa sinua. Uskova ei mitenkään voi murskaantua. Häntä ei voida kirota. Hänellä on voittaja, itse Jumala, puolellaan. "Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?" (Room. 8:31).

Siunausta!

Ps. "Katso, hän joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku" (Ps. 121:4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti