20180319

19.3.

Mainiota maanantaita - ja hyvää Ystävänpäivää!😊 Nousin ennen 7. Pakkasella 3.9 astetta. Aurinko oli jo noussut ja kuulteli ohuen harmaan takaa - kohta jo näkyi ilman pilvikerrosta. Vähän harmaa taivas, mutta harmaus vähentyi. Söin aamupalaa ja join kahvia.

Käväisin viemässä Emilian ja Danielin kouluun - Emilialla sukset mukana.

Palattuani koululta ottelin vielä kahvia ja sen kanssa jotakin suuhunpantavaa.

Marja-leena kävi 9 jälkeen hammashoitolassa - on "juilinut" hammasta pari päivää. Luin Jeremian kirjaa.

M-L:n tultua kylältä luki hän kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 hain Emilian suksineen koulusta meille.

Syötyäni kävin noutamassa Danielin 13 koulusta meille - sellaisia vaarin hommiahan sitä.

Menin hiihtelemään Tarvaalan ladulle. 20 km tuli sivakoiduksi "pertsaa" - 4 x 5 km. M-L hiihteli järven yli mukaan ollessani kolmannella kierroksella. Hänen kanssaan sitten hiihtelimme yhdessä puolitoistakierrosta. M-L:llekin tuli liki 10 km.mennessäni oli 1 aste plussalla, palatessamme 1 aste miinuksella. Sininen taivas, jolla vaaleahkoja pilviä. Aurinko paistoi oikein lämpimästi sellaisissa kohdissa, missä ei tuullut. Aukeilla kävi tuuli. Passaahan sitä niin hienossa säässä suksitella.

Palailtuamme hiihtämästä hain puut ja laitoin takkaan tulen. Lämmittelin mikrossa vanhaa kahvia.

Iltapalaa ja sitä vanhaa kahvia. Kyllä sekin maistuu.

On ollut rukousaiheena seuraava kyläilta. Jotain konkreettista sen eteen tänään jo teinkin. On ollut Saarijärvi rukoilee ilta, sekä nuo syntymäpäivät, niin olen rauhoittanut aikaa niille. Nyt taas suunnataan katsetta enemmän kylille. 

"Kristus usko

Jumalan pelastavan työn tunnusmerkki ja ydin on risti, siis kärsimys ja kuolema. Nuo kolme sanaa kuulostavat oudoilta meidän ajassamme, jossa kristillisessä julistuksessakin vältellään ihmisen synnin, viimeisen tuomion, kärsimyksen ja muun sellaisen käsittelemistä - ja tilalle on tarjolla pinnallisuutta, viihtymistä, hauskuutta, helpolla pääsemistä, jne. Ennen kuin sanoma Kristuksen sovitustyöstä ristillä lähti evankeliumina leviämään Lähi-idästä maailmaan, ihmiskunnan mielikuvituksen tuottamien uskontojen joukossa ei ollut sellaista, jiossa ristiinnaulittua ihmistä olisi palvottu Jumalana. Pilkka, kärsimys ja kuolema saattoi kohdistua ihmisiin, mutta ei ihmisten kuvaamiin jumaliin. Evankeliumi sisälsi niin paljon vastenmielisiä asioita, ettei kenenkään mieleen tullut tehdä sellaisista ikävistä ja kartettavista asioista minkään uskonnon ydintä" (Rovasti per-Olof Malk, Kristus-usko, mielikuvitususkonnot ja Jumalan työ maailmassa, s.14, Shalom, nro 3/2018, Israelin Ystävät ry, Shalom-kustannus Oy).

Siunausta!

Ps. "Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista" (1. Kor. 15:20).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti