20180331

30.3.

Hyvää Pääsiäistä jokaiselle tämän lukijalle!

Pitkäperjantai. Kristikunta viettää tätä päivää Jeesuksen ristinkuoleman muistopäivänä. Jeesus tuomittiin väärin perustein - mutta niin täytyi tapahtua meidän vuoksemme. Jeesus ei kuollut ristillä itsensä tähden, vaan minun ja sinun syntisyytemme, syntiemme, tähden. Hän sovitti koko maailman syntivelan Jumalan edessä, vaikka ei ollut koskaan, eikä missään kohdassa rikkonut Jumalaa vastaan. Syntimme saattoi sovittaa vain hän, joka oli synnitön, puhdas ja viaton. Siks jeesuksen täytyi kuolla. Hän oli meidän syntisten ihmisten sijaisuhri - Jumalan karitsa, joka pois otti maailman synnin. Synti vei meidät ihmiset eroon Jumalasta. Jeesuksen sovituskuoleman tähden - ja kuolleista ylösnousemisen tähden - voimme päästä yhteyteen kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Se ei tapahdu automaattisesti kohdallamme. Jokaisen täytyy henkilökohtaisesti ottaa pelastus vastaan ja uskoa Jeesukseen. Lahja on uskon kautta vastaanotettavissa. Jos et ole vielä näin tehnyt, niin nyt on hyvä aika - koska olet vielä elossa - tunnustaa Jumalalle syntisi ja pyytää niitä häneltä anteeksi Jeesuksen ristintyön tähden. Avaa sydämesi jeesukselle ja pyydä häntä elämääsi. Näin aloitat matkan kohti taivasta. Siellä saamme elää iankaikkisesti. Tunnusta uskosi ihmisten edessä. Pyydä apua toisilta uskovilta. Älä hylkää suurta pelastusta, jonka Jeesus verensä vuodattamisen kautta meille valmisti! Minäkin haluan auttaa sinua, jos niin haluat: juh. 040-0206858, jouko.kuusjarvi@gmail.com 

5 astetta miinuksella noustessamme - emme aikaisin, mutta ei kovin myöhäänkään. Aurinko paistoi. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Valitusvirsiä. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin kylällä asialla.

Hiihtelin tarvaalan ladulla 10 km - 2 x 5 km. Taisi olla kaikkein parhain sää tälle keväälle. Tuuleton. Sininen taivas. Auringonpaiste. Muutama lämpöaste. Tapasin ladulla yhden miehen, jonka kanssa sain vähän jutella ja antaa hänelle Jumalalla on sinulle asiaa-vihkosen. Olisi mennyt toiselle ladulle hiihtämään, mutta tuli tälle ladulle kun siellä ei ollut latu kunnossa. Tämäkään tapaaminen ei ollut sattuma. Rukoushetkessämme rukoilimme mm. sitä, että kohtaisi ihmisiä oikealla tavalla.

Kävin kotona. M-L ei halunnut lähteä kylälle syömään. Kävin siellä syömässä kebab-salaatin.

Kotona kävin juomassa kahvia ja menin vielä hiihtämään Tarvaalan ladulle 10 km - 2 x 5 km. Sää edelleen hieno.

Kotiuduttuani käväisin hakemassa puita takkaa varten. M-L luki kirjaa. Minäkin "lujin".

Laitoin takkaan tulen.

Bågmanin Tuomo ja Tuula tulivat 18 jälkeen kylään. Juttelimme ja joimme jahvia. Rukoilimmekin yhdessä. Heidän autonsa ei lähtenyt käyntiin. Automme apuvirralla lähti. Kuitenkaan ei toiminut. Jättivät auton pihaamme. Kävin viemässä heidät kotiin.

Tänään olemme saaneet kuvia Kuusamosta, jossa Timo on perheineen ystäväperheen kanssa - paitsi Milka - laskettelu-, hiihto- ja Pääsiäisreissulla. Milenakin siellä oli suksilla. Minjan näimme ensimmäisen kerran tutti suussa. Mukavaa, siunattua, reissua Kuusamoon!

Lukekaapa ulkoministeri Timo Soinin blogista Pääsiäissaarna -otsikolla oleva blogikirjoitus. Sellaista ei - valitettavasti - kuulla monien kirkkojen saarnastuoleista(kaan).

"Napoleon Bonaparte on sanonut: "Ympärilläni on pappeja, jotka toistelevat alituiseen, ettei heidän valtakuntansa ole tästä maailmasta, mutta tarrautuvat kuitenkin kaikkeen, minkä käsiinsä saavat." Tunnetko yhtään tällaista pastoria? Sanomme, ettei seurakunnassamme  tai hengellisessä työssä ole kyse meistä. Mutta monet meistä eivät osaa mitään muuta ajatellakaan kuin omaa työtään eivätkä osaa mistään muusta puhuakaan kuin siitä. Paitsi että meidän valtakuntamme on tästä maailmasta, sen rakentaminen on myös varmasti yksi vakavimmista synneistä. Jumala, tee minusta suurisydämisempi toisia kohtaan. Tee minusta johtajana todella valtakunta-ajattelija" (Craig Groeschel, Se jokin, s. 172, Päivä Osakeyhtiö 2009).

Siunausta!

Ps. "Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi" (Joh. 3:30).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti