20180306

 
6.3.
 
Tänään täyttää vuosia hyvä ystävämme, Metsälän Matti, Haminassa. Kaksi "perässä hiihtäjää" - vanhenevaa, takametsien ihmistä, menetetyn metsikön reunamilta, toivottelee sydämellisiä onnitteluja! Taivaan Isän siunausta tuleviin vuosiin! On ilo, että olemme saaneet tulla tuntemaan toisemme!

 
Tänäkin aamuna ennen 7 oli kaunis punotus taivaanrannalla ennen auringonnousua. Pakkasta 12.8 astetta. Taivas selkeä. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Jeremian kirjaa.
 
Kävin viemässä Danielin ja Emilian kouluun - Danielilla luistimet mukanaan.
 
Palattuani koulukeikalta laitoin tulen takkaan.
 
Kävin 9 jälkeen palauttamassa Vanhan kansakoulun avaimen kaupungintalolle - SAARIJÄRVI RUKOILEE- illan jäljiltä.
 
9.40 minulla oli aika sairaanhoitajan tekemään muistitestiin. Meni hyvin. Klo 10 minulla oli aika lääkärille. Nämä molemmat asiat sen vuoksi, että 11.3. saavutan - jHs - 70 v iän. Ja silloin tarvitsee uusia ajokortti. Siihen taas tarvitaan mukaan lääkärintodistus. Lääkärintodistuksesta ei kortin uusiminen ole nyt kiinni. Sain antaa lääkärille samalla reissulla kirjoittamani Jumalalla on sinulle asiaa-vihkosen. Kerroin hänelle myös, että olen rukoillut päivittäin hänen puolestaan.
 
Kävin em. reissulla viemässä myös muutaman kutsun.
 
Tulin välillä käymään kotona - hain passikuvia - ja kävin katsastusasemalla. Siellä on vasta huomenna toimistovirkailija paikalla. Sitä ajokortinuusintahakemustahan minä siellä olisin tehnyt. Täytyy mennä huomenna.
 
13 hain Emilian koulusta meille.
 
14 otimme Danielin M-L:n ja Emilian kanssa koululta kyytiin ja ajelimme Uuraisille, josta otimme Miron kyytiin - hänen koulunsa loppui hieman ennen 15. Ajelimme isoon kaupunkiin, Jyväskylään. Menimme RAX:iin syömään. Milka oli meitä jo siellä "RAX:in kulmilla" odottelemassa - eli vaarin ja mummin kanssa oli neljä lastenlasta lähtenyt herkuttelemaan. Kaikki lähti taannoin siitä, että Milka teki minulle erinomaisen palveluksen ja minä lupasin kiitokseksi siitä tarjota hänelle RAX:ssa ruuat. Pyysimme sitten kolme muutakin lastenlasta mukaan. Mukava oli yhdessä olla siellä - ja kyllähän me syötiinkin. Menimme RAX:sta käymään Milkan kämpillä - jossa asuu viikot, lukiota kun Jyväskylässä käy. Mummi ja Milka menivät kävellen Harjun yli. Me muuta autolla. Meitä kun oli niin paljon, että kaikki emme olisi kerralla masinaan sopineet.
Jyväskylästä ajoimme Höytiälle, Peuranpolkujen kuusikoihin, kun veimme Miron kotiin. Sitten Saarijärvelle. Taisivat jo 19.30:een mennessä päästä Emilia ja Danielkin kotiin.
 
Sellaista!
 
"Kristus ei kirjoittanut mitään elämänsä aikana. Muistiot, muistiinpanot, saarnakirjoitukset ja saarnan pitäminen olivat vieraita hänelle. Omaelämäkerta ei ollut hänen makuunsa. Johanneksen ilmestys oli hänen viimeinen ilmaisunsa. Ilmestyskirjassa on kuvattuna rukouksen saavuttama tärkeä merkitys, mittaamaton arvo ja korkea asema herätysliikkeissä, historiassa ja Jumalan kirkon ilmentämässä kehityksessä tässä maailmassa. Se on kuvattuna Ilmestyskirjan kahdeksannessa luvussa, jakeissa kolmesta viiteen.
Rukoileva ihminen on tärkeä Kaikkivaltiaalle Jumalalle kaikissa hänen suunnitelmissaan ja tarkoituksissaan. Rukoilematon ihminen ei ole koskaan saanut kokea Jumalan salaisuuksia, neuvoja tai oikeutta. Rukoilemisen laiminlyöminen on aina aiheuttanut uskon ja rakkauden menetystä. Rukousten välttelemisen turmiollinen ja väistämätön seuraus on Jumalasta luopuminen ja vieraantuminen. Rukoilemattomat ihmiset ovat seisseet Jumalan sanan ja tahdon täyttämisen tiellä. He sitovat jumalalliset kädet ja häiritsevät Jumalan laupiaita suunnitelmia. Kuten rukoilijat ovat avuksi Jumalalle, rukoilemattomat ovat hänelle esteenä" (E. M. Bounds).
 
Siunausta!
 
Ps. "Palvelkaa kukin toistanne sillä armolahjalla, jonka olette saaneet, Jumalan moninaisen armon hyvinä haltijoina, joka puhuu, puhukoon Jumalan antamin sanoin, ja joka palvelee, palvelkoon voimalla, jonka Jumala antaa, jotta Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen on kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti. Aamen (1. Piet. 4:10-11).
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti